Kettészakad a lakáspiac az új és a már meglévő hitelek közötti kockázatot tekintve – mondta Trencsán Erika, a BankRácio.hu hitelszakértője az M1 aktuális csatornán szombaton.

Vigyázat! Ha évente változik a lakáshitelünk kamatozása, még baj lehet belőle

Az újonnan felvett lakáshitelek több mint 70 százaléka évekre fix törlesztőrészletet biztosít, de 3-4 évvel ezelőtt nagyrészt változó kamatozású hiteleket vettek fel a magyarok – ismertette.

Elmondta: érdemes felülvizsgálni a már meglevő, változó kamatozású hiteleket, mivel ha bekövetkezik a szakértők által kilátásba helyezett kamatbővülés, akkor súlyos törlesztőrészlet-emelkedéssel számolhatnak az érintettek.

Már egy százalékos kamatemelkedés esetén egy 20 éves futamidőre felvett 10 millió forintos változó kamatozású hitel törlesztőrészlete körülbelül ötezer forinttal emelkedhet havi szinten – mutatott rá.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wpym
@Pegero: Ok, de, hogy? lol
(Ugye elnezed, hogy nem nyitom meg a linkjeid? xd)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Drágulnak a lakáshitelek, a hónap elején több banknál meredek emelkedésnek indultak a változó kamatozású lakáshitelek törlesztőrészletei. A magyarázatot a romló világgazdasági hangulatban kell keresni, valamint abban, hogy az Európa-szerte beindult kamatemelés rányomja a bélyegét a hazai bankok egymás közötti hitelezésére: drágábban, magasabb kamattal adják egymásnak a hiteleket. A már korábban megkötött fix kamatozású hitelszerződéseket ez nem érinti. A másik menő hír, hogy az áfakedvezmény kivezetésének hírére, több millió forinttal emelkednek a CSOK-os házak árai. Ez azt jelenti, hogy mondjuk egy 80-100 négyzetméteres házat áfakedvezmény nélkül, azaz 27 százalékos áfa mellett a mostaninál legalább 4 millió forinttal drágábban lehet felépíteni.
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fwww.reactiongifs.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F03%2F3.gif&key=Y_vUQoIngUiQ_3wKALS6Dw&w=600&h=208
wpym
@Pegero: Senki nem hajszolta őket bele: felnőtt, cselekvőképes figurákról van szó, akik a saját felelőtlenségük miatt szívnak. Ennyi. Lol
wpym
@Pegero: Nem tudom mit linkeltel, de nagy jelentosege nem lehet. lol
A devizasok kozul mind megy a levesbe, aki nem fizet. xd
tulipan
@Eladott Ország: Sose tudta ez narancsos hiána, hogy mit pofázik össze-vissza! :))
wpym
@Pegero: Ok, de, hogy? lol
(Ugye elnezed, hogy nem nyitom meg a linkjeid? xd)
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 19:10; Orbán Viktor és Kövér László volt kommunista ügynökök.
www.youtube.com/watch?v=Y66oi5s7QWk&t=13s

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.