Tavasszal felújítja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Szentendrei út egy részét, a munkálatok idején Békásmegyer felé egyirányú lesz az érintett szakasz.

A BKK keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Mátyás király út és a Pünkösdfürdő utca közötti egy kilométeres szakasz és környezete újul meg a májusban induló felújítással.

Tavasztól indul a fennakadás a Szentendrei úton Óbudán

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az útszakaszt újraaszfaltozzák és ahol kell, ott új pályaszerkezetet építenek. Újjáépülnek egyebek mellett az út menti járdák, kapubehajtók is. A csillaghegyi HÉV-állomás mellett egy húsz bicikli elhelyezésére alkalmas B+R (bike and ride) tárolót létesítenek. Mindemellett rendezik a zöldfelületeket, felújítják a közvilágítást és a vízelvezető rendszert is.

A munka májustól novemberig tart, addig a Szentendrei út érintett szakaszát egyirányúsítják a városhatár felé. A városközpont felé tartóknak a BKK a Pünkösdfürdő utca-Batthyány utca vagy a Hollós Korvin Lajos utca-Dózsa György utca útvonalat ajánlja majd. A további forgalmi változásokról a BKK később ad tájékoztatást.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ugye nem baj, hogy az a rész már nem Óbuda!!! =))
Nessy
@RonaGyuri: Óbuda - Békásmegyer. :-)) Pontosan Csillaghegy és Békásmegyer közti szakasz. Állítólag a Flórián téri felüljárót is felújítják. Na, ettől előre ráz a hideg.
RonaGyuri
nekem mondod a hálószobám ablaka a felüljáróra néz! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.