Kiszámoltuk, mennyit ér valóban a minimálbérünk. Bruttóban, vagyis az adózás előtti helyzetet tekintve az Európai Unióban a negyedik legalacsonyabb a magyar minimálbér, a vásárlóerőt tekintve azonban még ennél is rosszabb a helyzet: a régióban nálunk lehet a legkevesebbet vásárolni a legalacsonyabb fizetésből. 2019-ban Románia is megelőzött ebben a mutatóban, így egész Európában csak a legszegényebbnek számító bolgárokat előzzük meg. Vagyis a kontinensen szinte mindenhol többet ér a minimálbér akkor, amikor az üzletekben vásárolni akarunk belőle. Ha jobban megnézzük, még rosszabb a kép Már korábban is jeleztük, hogy a bruttó minimálbér összehasonlítása két szempontból is problémás: Egyrészt az egyes tagállamokban különbözők az adózási szabályok, így a minimálbér adótartalma is. Márpedig a dolgozóknak sokkal fontosabb, hogy nettóban mekkora összeget vihetnek haza. Másrészt még a nettó bér sem teljesen összehasonlítható, hiszen különböznek az egyes országok árszínvonalai...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ennyit ert el a fideSS kozel 10 eves 2/3-os regnalas utan.
Moralisan es gazdasagilag szetverte az orszagot
Vegletegik megosztotta a magyarsagot.
Eluldozott 1 millio magyart a hazajabol
30 ezer migrans hozott az orszagba es ki tudja meg mennyi ukran munkavallalot.
Elopta 3 millio magyar nyugdijmegtakaritasat.
Es vegul rabszolgat akar csinalni a meg dolgozo magyarokbol.

MEDDIG TURJUK ?!?
emerencia
@Yoda69: Nemcsak a nyugdíjmegtakarítások ellopásával tett emberéleteket tönkre hanem azzal is, hogy segítséget nyújtott a lakosság pénzintézetben tartott jövedelmeinek lenyúlására valamint leépítette a humánszférát (egészségügy, szociális rendszer, oktatás, igazságszolgáltatás) és a devizaárfolyamokat bűnös módon manipulálja. Fasisztoid ideológiákra jellemzően a kiválasztott nertársaknak osztogatja el a közpénzeket és azt hazudja, hogy hazánkban mindenkinek van lehetősége boldogulni. A határon belül született és élő ill. dolgozni elmenekült magyarság elleni bűneiért egyszer még elnyeri méltó büntetését a maffiaállamot létrehozó és működtető, mások nyomorúságán élősködő összes főkolompos O1G-vel az élen.
arcmás
Magyarország jobban teljesít
Bulgáriánál
Aki Én
Kezd kibontakozni az orbán-terv.

Jogunk van tudni, mire készül orbán és bűnbandája! Ez veszélyes! Ne hagyjuk, hogy a végén orbán nevessen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.