Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt szerint "először az ellenzéket kell leváltani, azután lehet kormányt váltani".

A publicista kedden Pécsen, az LMP és a Jobbik vezetőinek részvételével megrendezett, 21. századi kihívások – 21. századi válaszok című fórumon azt mondta: "ez egy olyan rossz hír, amit az ellenzéki érzelmű magyarok nem akarnak hallani".

Puzsér: először az ellenzéket kell leváltani

Fotó: YouTube/Puzsér Róbert

Puzsér Róbert közölte: jelenleg az ellenzék súlypontja továbbra is "Gyurcsány Ferencen belül van", ezért ha a kormányt a mostani ellenzék le is váltja, az elmúlt 30 év rendszerét nem fogja; "Orbán Viktor újra visszatér", de "nem kétharmaddal, hanem négyötöddel".

A közösségi médiában elterjed dislike kifejezést használva arról is beszélt, hogy a politikusok nem merik felvállalni a népszerűtlen ügyeket. Hangsúlyozta, hogy elsősorban "erkölcsi forradalomra" van szükség a politikában és a közbeszédben.

"Az erkölcsi forradalmat az fogja jelezni, amikor a politikus úgy mondja ki a valóságot (.), hogy nem tudja, hogy az jó hír, vagy nem, és nem is érdekli" – fogalmazott, majd azt mondta: Magyarországon csupán két politikus van – Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc –, akik "bele mernek állni dislike-os ügyekbe".

Kitért arra is, hogy Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc szerinte "nem a valóságra reflektál, hanem a félelmekre és a sötét 20. századi sérelmekre".

Puzsér Róbert szerint a 20. század baloldali érzelemvilágát a holokauszt traumája, a jobboldalét pedig a trianoni békeszerződés okozta sérelem határozta meg Magyarországon. A 21. századi politika feladata szerinte, hogy ezt a két sérelmet "magunkra vegyük" és "elhordozzuk". A Fidesz-KDNP-t bírálva azt mondta, hogy a kormánypártok tisztelet híján a félelemre építik a kormányzásukat.

Saját főpolgármester-jelöltségét "civil gesztusként" értékelte, megjegyezve: "ilyen módon lehetne megmenteni a közös ügyeinket".

"Én nem akarok a politikából megélni" – hangoztatta, hozzátéve, hogy ha a szavazók nem választják meg, akkor nem ül be a fővárosi közgyűlésbe, hanem visszalép "a kulturális térbe".

A fórumon Demeter Márta, az LMP társelnöke, országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a 21. századi politikát képviselő pártok – így az LMP – programja "végre az emberekről szól", ami egy újfajta politikai kultúrát és gyakorlatot jelent. A többi között példaként említette, hogy a multikkal szemben az embereket részesíti előnyben ez a fajta politizálás.

A kormánypártokat kritizálva arról beszélt, hogy a Fidesz-KDNP "blöffkormányzást" folytat és "elképesztően alacsonyan" tartja a béreket.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője közölte, hogy 21. században a bal- és a jobboldali felosztottság helyett "ügyek mentén kell az emberek érdekeit képviselni". Összegzése szerint a Fidesz eljátszotta azt a történelmi lehetőségét, hogy végrehajtsa a valódi rendszerváltást.

Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke, parlamenti frakcióvezetője azt mondta, hogy a kormányzó pártok leváltására nem működik a választási matematika, "az összefogás szent jelszava", ehelyett – széles társadalmi rétegeket megszólító – őszinte, nyílt vitákat kell folytatni tabukérdésekről, globális kihívásokról, amelyek között a migrációs válságot és a klímaváltozást is említette.

Az ellenzéki politikus összegző felszólalásában a többi között azt rótta fel a kormánynak, hogy több százezer magyar fiatal hagyta el Magyarországot.

(MTI)

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Ha eddig nem lett volna világos, akkor most (ahogy felénk mondják) elvált a szar a májtól.
Puzsért azért futtatja a fidesz és a maradék lmp, hogy megossza az orbán ellenes erőket.

Gondolkodjunk el: melyik ellenzéki politikus megnyilvánulását közli ekkora terjedelemben az MTI ???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@Eriksson: Inkább had ne válaszoljak. Tisztelem a jó modorodat, ne rontsuk el! :)
Sámannus
Téged kell elzavarni Mari nénéddel együtt.
evacica
Puzsérnak kezeltetni kellene magát! Épp olyan beteg mint az aki Gratzba járkál kezeltetni magát! És ez a szerencsétlen beteg elméjű akarja Budapestet vezetni? Igaz ez az ország az ahol minden hülyeség megtörténhet!
dodóka
@Yoda69: Egy valamiben biztos lehetsz baszkikám. Én jobban utálom ezt a geci orbánmaffiát, mint te .
Yoda69
@dodóka: Akkor meg mit baszakszol egy olyan aprosagon hogy sarlos vagy Tarlos?
Ha megnezed a hsz-eimet lathatod hogy a fideSSes gecik nevet mindig kisbetuvel es egyben irom. pl orbanviktor vagy eppen sarlos elvtars
Ez tudatosan csinalom, es nem helyesirasi hiba. Szoval ezen kar fennakadni, mikor van ezer mas dolog ami miatt hoborghetsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.