A magyar és az európai bevándorláspárti erők, valamint a brüsszeli bürokrácia elhibázott migrációs politikája jelentős mértékben növeli az antiszemitizmus veszélyét – jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Brüsszelben, az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

Az államtitkár véleménye szerint az antiszemitizmus elleni küzdelem jegyében az Európai Parlamentben rendezett konferencián Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, "a bevándorláspárti európai baloldal csúcsjelöltje" a növekvő európai antiszemitizmus jelensége kapcsán "elfelejtette" megemlíteni, hogy a jobboldali és a baloldali gyökerű antiszemitizmus és anticionizmus mellett ma Európában a legsúlyosabb biztonsági fenyegetés a bevándorlás eredményeként megnövekedett, az iszlám radikalizmushoz köthető antiszemitizmus.

"Az, hogy Timmermans ezt nem emelte ki, egy újabb bizonyítéka annak, hogy az európai baloldal támogatja a bevándorlást, és még az sem érdekli őket, hogy ezzel jelentős mértékben hozzájárulnak az antiszemitizmus növekedéséhez és aláássák Európa keresztény-zsidó kulturális gyökereit" – fogalmazott.

Timmermans azt is világosan elutasította – mondta az államtitkár –, hogy az identitásról szó essék, azt ugyanis szerinte "nem lehet politikai fegyverként" használni. Ez az jelenti – húzta alá Takács Szabolcs –, hogy európai baloldalt nem érdekli Európa identitása és jövője.

A politikus szerint ez látható Magyarországon is, ahol "a bevándorlásparti baloldal választási érdekből összefog az antiszemita és rasszista gyökerű Jobbikkal".

Ennek az elvtelen összeborulásnak egy legújabb példája, hogy a baloldal közös jelöltje, Karácsony Gergely a minap azt mondta: a zsidókat listázni nem nácizmus – tette hozzá.

"Összenőtt, ami összetartozik. Timmermans, a magyar baloldal és a magyar szélsőjobb. A közös bennük, hogy mind támogatják a bevándorlást. És ennek érdekében nekik semmi se drága" – mondta Takács Szabolcs.

Kijelentette, a bevándorláspárti erők összeálltak, a Soros-lista tagjai pénzért és hatalomért mindenre hajlandóak. Soros ugyanis megvette őket, így már a rasszizmus és antiszemitizmus sem számít – tette hozzá.

Leszögezte: a 2010 óta hivatalban lévő magyar kormányokat ezzel szemben egyszer sem a választási érdek motiválta, amikor kiállt a zsidóság jólétének és biztonságának garantálása érdekében.

Az államtitkár kijelentette, ma Magyarországon a bevándorlást elutasító jelenlegi kormány az egyetlen hiteles politikai erő, amely kiáll a zsidó közösségek védelmében és fellép az antiszemitizmus ellen. Noha Közép-Európában is előfordulnak még – főként szóbeli – incidensek, ezek eltörpülnek az egyre növekvő számú nyugat-európai zsidóellenes atrocitások mellett, amelyek elválaszthatatlanok az iszlám hátterű migrációtól.

Takács Szabolcs kiemelte, már 2015-ben, a Nemzetközi Holokauszt Emlékezet Szövetség (IHRA) 2015-ös elnökeként is tapasztalta a zsidóellenesség fundamentalista bevándorlók miatti növekedését, amelyet "gyakran a radikális baloldali politikai erők cinkossága bátorít Európában".

A magyar kormány kiemelten védendő értéknek tekinti a zsidók és a keresztények békés együttélését Magyarországon, zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus ellen, bevezette a Holokauszt emléknapot és számos törvényt alkotott, hogy fellépjen a zsidógyűlölet minden formája ellen – sorolta a politikus.

Arra is emlékeztetett: az uniós állam- és kormányfők tavaly december 21-én elfogadott nyilatkozata a magyar miniszterelnök kezdeményezésére kifejezetten a zsidó közösségek és intézmények védelmére szólít fel, a magyar kormány pedig évi több mint 500 millió forinttal támogatja az európai antiszemitizmus monitorozására létrehozott Tett és Védelem Ligát.

Elmondta azt is, hogy az uniós alapjogi ügynökség legutóbbi riportja mutatja, hogy a különféle antiszemita jellegű megnyilvánulást rögzítő mutatók tekintetében Magyarország az EU átlaga alatt van, amíg a legtöbb nyugat-európai ország, közöttük Svédország, Németország, az Egyesült Királyság, Belgium, Hollandia vagy Franciaország, mind-mind rosszabb mutatókkal rendelkeznek.

A zsidóság teljes biztonságban élhet Magyarországon és mindig számíthat a kormány támogatására és védelmére – tette hozzá az államtitkár.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.