Rádiós frekvenciákról és a 22. Faludi Ferenc Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázat támogatásáról döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén – közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a testület a Baja 88,7 MHz és a Solt 94,1 MHz helyi rádiós frekvenciák pályázatain a mindkét eljárásban egyedül pályázó Gong Rádió Kft.-t nyilvánította nyertesnek, a médiaszolgáltató kereskedelmi jelleggel, Gong Rádió néven tervezi majd műsorsugárzását.

A médiatanács a médiaszolgáltató kérelmére további öt évvel megújította a Székesfehérvár 94,5 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási jogosultságot, így a frekvencián 2024. május 17-ig továbbra is a 94.5 Rádió 1 szólhat majd.

A testület elvégezte a Budaörs 104,8 MHz-es, a Székesfehérvár 106,6 MHz-es, a Tatabánya 107,0 MHz-es, a Tardos 95,5 MHz-es és a Zalaegerszeg 88,3 MHz-es helyi rádiós frekvenciák pályázataira beérkezett ajánlatok alaki vizsgálatait. A tardosi pályázati eljárásban egyedüli pályázó Tardosi Vörösmárvány Alapítvány alakilag érvénytelen ajánlatot nyújtott be. A többi pályázat esetében hiánypótlást kért a hatóság: a székesfehérvári és a tatabányai eljárásban az egyetlen pályázótól, a Karc FM Média Kft.-től, a zalaegerszegi pályázat esetében a szintén egyedül pályázó Lánchíd Rádió Kft.-től, a budaörsi eljárásban pedig a Hunicom Stúdió Kft.-től és a Buda Környéki Médiaszolgáltató Kft.-től. Utóbbi esetében egy pályázó ajánlata alakilag érvénytelen volt.

A médiatanács az LB Rádió Kft. és a Radio Plus Kft. közös kérelmére engedélyezte, hogy a Keszthely 99,4 MHz mint hálózatba kapcsolódó médiaszolgáltatás az eddigi napi 4 óra 23 perc helyett 4 óra 40 percben szolgáltathassa saját műsorát a keszthelyi 99,4 Rádió 1-en. A médiaszolgáltatók kérelmüket azzal indokolták, hogy a Radio Plus Kft. minden hálózatba kapcsolódó partnerével egységesíteni szeretné a műsorstruktúrát, így a műsoridőt is.

A testület döntött arról is, hogy összesen kétmillió forinttal támogatja a 22. Faludi Ferenc Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázatot, amelyet november 13. és 16. között rendeznek. A testület a támogatással pénzdíjat ajánl fel hat filmes kategória díjazására, többek között a legjobb kisjátékfilm, dokumentumfilm és a kísérleti vagy animációs film műfaji győzteseinek – írták a közleményben.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.