A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar összesített adatai alapján 3212 ingatlankiürítés történt tavaly Magyarországon, vagyis a kormány által meghirdetett családok évében – értesült a 24.hu.

Titkolják, hogy az intenzív kilakoltatások miatt hány gyermeket szakítottak el a családjától

A kilakoltatott Szamkó Józsefné bútoraival és értékeivel az udvaron a miskolci Hatodik utcában 2014. augusztus 5-én. Bírósági végrehajtást követően két lakásból költöztettek ki augusztus 5-én embereket Miskolc egyik, úgynevezett nyomornegyedéből.

Ez a szám alig marad el az egy évvel korában regisztrált – rekordot jelentő – 3636 kilakoltatástól. Ráadásul tavaly egy hónappal meghosszabbították a téli kilakoltatási moratóriumot, így nem áprilistól (amikor is országgyűlési választást tartottak), hanem májustól lehetett ismét családokat az utcára tenni. Vagyis egy hónappal kevesebb idő alatt jött össze a több mint háromezer kilakoltatás, mint 2017-ben.

Bár a családok többsége barátoknál, rokonoknál vagy bérelt lakásban húzta meg magát, akadnak olyanok is, akik nem tudnak hova menni, ilyen esetben pedig az illetékes gyámhivatalnak kötelessége a kiskorú gyermekeket kiemelni a családból és elhelyezni. Mint arról beszámoltunk, az elmúlt két évben legalább 8 kiskorú gyermek került gyámhivatali gondozásba kilakoltatás miatt, a pontos adatokat azonban nem tudni, ugyanis a budapesti kormányhivatal titkolja a statisztikákat. Vagyis épp Budapesten nem ismertek ezek az adatok, ahol messze a legtöbb végrehajtás és kilakoltatás történik.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Vajda János, archív

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
...de hurrá,hurrá,mert van sok üres,kihasználatlan stadion,baromira felesleges rendezvények sokmilliárdért,ugyanígy sokmilliárd megy a külhoniaknak,csak az itthoni adófizetőkkel nem törődik a kutya sem.Méghogy családok éve?!Ezt a kormányt orbánnal az élen a Marsra kéne kilőni.De nem ám retúr,csak oda...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
...de hurrá,hurrá,mert van sok üres,kihasználatlan stadion,baromira felesleges rendezvények sokmilliárdért,ugyanígy sokmilliárd megy a külhoniaknak,csak az itthoni adófizetőkkel nem törődik a kutya sem.Méghogy családok éve?!Ezt a kormányt orbánnal az élen a Marsra kéne kilőni.De nem ám retúr,csak oda...
Nessy
A megfizethető bérlakás építés nem rentábilis a haveroknak. Borzalmasnál borzalmasabb kinézetű villák, társasházak épülnek sok tíz millióért. Egyik kétszintes, másik mellette három szintes. Egyik kocka alakú, másik ívelt.
papa.49
Novák szatyor most örömködjél EZEN !!!
kissé felnőttem
ejnye de kurvássan családbarátok vagytok vagy söpredékek . Na ezért imád a nép titeket.
justhpeter
@Shikari: Ha az értéked is annyi, amennyit ebből megértettél, akkor már mínuszban vagy.
justhpeter
A nemzeti-keresztény Isten sokáig éltesse család- és gyerekbarát kormányunkat. Már ha lesz.
Sámannus
Én is hallottam már, hogy a legjobban a kilakoltatás segíti a családokat Éjjen a kilakoltatás éjjen Órbányi Pupák ellenzék pedig azt monygya amit kórmány mond.
justhpeter
@Shikari: Az jó ha néha átmész szociológusba, de előbb jobb lenne ha tanulnál is egy keveset. Az sosem árt. S ha már annyiszor povedálsz a liberalizmusról, meg a liberálisokról, először meg kellene értened. Ahhoz, hogy megértsd viszont szabadnak kell legyél. De soha sem voltál az. Úgy pedig nem lehet megérteni a liberalizmust, ha közben egy seggtől függök. Legyen az jobboldali, baloldali, vagy bármely segg. A szabad ember nem függ sem az Orbán seggétől, sem a Gyurcsány seggétől, az szabadon gondolkodhat és ugyanúgy mondhat véleményt is. És tiszteletben tartja más szabad ember véleményét. Aztán, ha idáig eljutottál, talán arra is rájössz, hogy szabad országot csak szabad ember építhet.
Szabad országban pedig liberálisok élnek, akik lehetnek konzervatív liberálisok, vagy szociálliberálisok de gond nélkül szót tudnak egymással érteni. Ezt pedig az sem akadályozza, ha eltérő hitűek - ha valóban belül szabad emberek.
csipetke
@Nessy: 8:34 Pontosan,ahogy írod.Az elmebeteg módra épített stadionok helyett megfizethető bérlakásokat kellett volna építtetni,mert a fiataloknak nemigen van perspektíva a családalapításra.A kormány a csokkal kitörölheti,mert olyan feltételekkel adják,hogy sokan nem mernek belevágni.Ha lenne/lett volna elég bérlakás,talán nem ment volna ennyi fiatal család külföldre.
kereső
Nem a fidesz söpörte le a parlamenti tárgyalás elől azt az ellenzéki javaslatot,hogy kiskorú gyermekkel elhelyezés megoldása nélkül ne lehessen kilakoltatni családokat? De! Van még kérdése valakinek?
Nessy
A CSOK az, amivel megint egy adósság spirálba kergetik a fiatalokat!
Ugye a három gyermekhez ad 15 milliót, de a másik 20 millió már hitel, ha csak nem valamelyik potentát gyermeke, ahol nem probléma az ifjat pár száz millióval kisegíteni!
csipetke
@justhpeter: 14:09 Ezekszerint ebben az országban orbán a legkevésbé szabad ember,mert előtte jónéhány segg lebeg,maga se tudja,mikor melyiket érdemes nyalnia:-Putyinét?A kínai csingcsüngét?Trumpét?A brazil diktátorét?Farokcsóvál ez mindenkinek,de nem ártana ha az ország boldogulásával foglalkozna,de úgy tűnik,ez érdekli a legkevésbé.
Eladott Ország
A diktatúra már csak ilyen, statisztikai adatok meghamisítása, adatkérések megtagadása vagy milliókért való kiadása. A civil szféra és ellenzéki pártok permanens zaklatása/büntetése stb. Diktatúra vagy bukás ez itt a kérdés...
Eladott Ország
@Shikari: Ingyenlakás valóban nincs, csak dolgozói szegénység, de abból is dobogósak vagyunk Európában. Itt is jobban teljesít a fidesz. Erre szokták mondani, nesze picsám láss csodát.
Desischado
A csok egy nagy nulla, a lakás árak az egekben, a megélhetés nulla, erre lehet tervezni, "családbarát" kqrmányunk szerint. Van valakinek kérdése?
Eladott Ország
Jó. Akkor nézzük meg a Központi Statisztikai Hivatal adatait. Ugyanis fideszék valahogy mindig olyan viszonyítási pontot keresnek a hülyeségeik alátámasztására, ami igazolja a hazugságaikat. Íme az adatok, jól látható, melyik évben hány új lakás épült. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/02/lak%C3%A1s%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s.png
Hát erre nincs miért büszkének lenni. A válság kellős közepén is nagyobb volt a lakásépítési kedv, mint szeretett kormányunk áldásos működése során bármikor. A szisztéma a szokásos: fogtak valamit, szétverték, majd amikor egy pici javulás látható, akkor nagy büszkén bejelentik, hogy lám, javult. Aha. Ahhoz képest, hogy előtte mennyit romlott, tényleg javult.És érdemes a napi sajtót olvasgatni, az elmúlt egy-két hónapban többször, több helyen elmondták, hogy felfutott az új lakások építése, VANNAK, AKIK EGÉSZ EMELETEKET VÁSÁROLNAK MEG! 30-40 MILLIÓS LAKÁSOKBÓL SZINTEKET! (Bocs, bekapcsolva maradt a CapsLock). Tetszik tudni, a dolgozó kisemberek vásárolnak meg egész szinteket. Isten ments, nem az ellopott pénzek leosztásából, hanem az Orbán által megemelt minimálbérből. A CSOK véleményen szerint kizárólag a fidess-kdnp-s kölyköknek és a fidess-mutyisok gyerekeinek lett kitalálva ! Nem is tud több lakás épülni,mert a szakemberek döntő része már határon túl boldogul. Nincs szakember és nincs szakképzés,a fiatalok számára ez nem egy vonzó alternatíva. Nem tudom hol van ebből a kitörési lehetőség...megmondom Hegyeshalomnál.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/03/kezi.jpg
Papuska1
Bármennyire szomorú is, aki nem fizet, azzal valamit csinálni kell! A jog fura fintora, hogy például arra nem kötelezhető, hogy dolgozzon és a keresete bizonyos hányadát az adósság törlesztésére fordítsa, de kilakoltatható. Sajnos ebbe belekerülhetnek szerencsétlen emberek is, de talán itt volna a civil szféra, az önsegítés szerepe. A gazdagok például egy ilyen embereket segítő alapba is adakozhatnának. Csak meg kellene szervezni! Aki élt már az előző rendszerben, az tudja, hogy az itt mutatott toleranciával mennyien éltek vissza. (Természetesen nem azt állítom, hogy a most szerencsétlenül járók többsége visszaélő, de nem kizárt ez sem!) Ha egyeseknek lehet, másoknak nem, magyar mentalitás szerint az sem fizetne, aki teheti. Ez volt akkor is. Ha nincs szankció, az jár jól, aki potyázik, aki summant! Ezt hivatalosan igazságosan nem lehet megoldani, de mint írtam egy ezzel foglalkozó civil sokkal több mozgástérrel rendelkezik, mint az állam. Erre mégsem vállalkozik senki! Az sem járja, hogy más fizessen azok helyett, akik meggondolatlanok, vagy felelőtlenek voltak! Nehéz itt igazságot tenni!
Papuska1
Egyébként a sok két szintes, nagy belmagasságú ház láttán dán és holland ismerőseim fogták a fejüket. Ennyi pénz van itt? Kérdezték. Ha valaki járt ott tudja, hogy a házak, vagy a lakások a család méretéhez igazodnak. Ha nő a család minőségi cserével, a lakáskereskedelem és az állami segítség együttes erejével oldják meg a problémát. Dániában döbbenten láttam, hogy kívülről milyen kicsinek látszanak a dán házak. Belül derült ki, hogy annak ellenére, hogy többnyire magasabbak, mint mi, a belmagasság 2,20 - 2,30 méter. Miért? Mert felfelé száll a meleg, és nem a holt teret akarják fűteni! Minden házon, lakáson látszik, hogy milyen beosztású, végzettségű a bent lakó. Aki szerényebben keres, szerényebben lakik. A nagyobb városokba való beköltözést ott kevesen vállalják, mert tudják, nem tudják megfizetni. (Ott sem!) Ha megnézzük a kinti lakásárakat (a bérlet és a vásárolt ház hiteltérítése majdnem ugyanannyi) náluk többszörösébe kerül egy ház, mint nálunk. A kisebb településeken besegít a lakásba az önkormányzat, a városokban nem. Van, amit még el lehetne tanulni ettől a világtól. Ott is van egy csomó hajléktalan, vajon miért?
Papuska1
@Papuska1: Bocsánat nem magasabbat, tágasabbat akartam írni!
arcmás
3 millióból, hogy lett 13 millió?
Még ha duplájára is emelkedett volna a svájcii frank (de nem emelkedett a duplájára, és az alapkamat is jelentősen csökkent), akkor is csak 6 millióra kellett volna emelkednie, nem?
Vagy ez így túl egyszerű?
Vagy túl tisztességtelen?
És ez már 100%-ban a Fidesz mocska a bankokkal karöltve!
Orbán, populista módon azzal hergelte az embereket, hogy nekimegy a bankoknak, és majd ő jól megmutatja.
De mi történt?
Megadóztatta a bankokat, akik aztán rátolták a lakosságra a veszteségeiket.
A paraszt meg beszopta ezt a hazugságát is - mint az összes többi szart.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/magyarorszagon_a_legdragabb_a_bankolas_az_mnb_is_valtoztatna.678333.html

O1G

Családbarát, meg családok éve?
O1G
Eladott Ország
@Papuska1: ma,08:53. Nálunk a huzamos emberi tartózkodásra előírt min. belmagasság lakásoknál, 2,50 m, tetőtérben 1,90 m és a feletti.
Papuska1
@Eladott Ország: Nem azt írtam, hogy minden érvényes szabállyal egyetértek. Egyszerűen értem, hogy ott a hideg éghajlaton miért gondolkodnak okosabban, mint mi...
Lepényleső
Az út szélén azonban nem hagynak senkit,inkább ellopják azt is,hogy ne érje szó
a ház elejit?
Eladott Ország
@Papuska1: Értem én. Azért van még nálunk bőven mit javítani az életminőséget illetően, ( Bulgária után) attól függetlenül mennyi a lakóépület belmagassága, íme Csenyéte ( Borsod megye) is jobban teljesít.
www.boon.hu/2016/10/csenyete5.jpg
www.boon.hu/2016/10/csenyete2.jpg
Ahol 100 % fidesz van, és megvalósult az obánizmus álma.
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1957/19571/195719/19571911_2948b7d057e4faf93f0769cc335d5d7a_wm.jpg
balos
Az ilyen család barát kurmánytól miért nem minket véd meg a "nő-tanács"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.