Tovább nőtt a szálló por miatti légszennyezettség Magyarországon – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap az MTI-vel.

Veszélyes a levegő minősége Putnokon; Dunaújváros, Miskolc és Sajószentpéter levegőjét egészségtelennek minősítették a levegőhigiénés index alapján. Tíz helyen kifogásolt a levegőminőség, Budapesten, Egerben, Hernádszurdokon, Kazincbarcikán, Pécsen, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szombathelyen, Vácon és Várpalotán.

Putnokon veszélyes a levegő minősége

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A népegészségügyi központ a Putnokon és annak térségében nem javasolja a szabadban történő hosszas tartózkodást. Veszélyes és egészségtelen levegőminőség esetén már az egészséges embereknél is légúti tünetek (például köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés), illetve szemirritáció jelentkezhet. A légszennyezettség hosszú távon elsősorban szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet, azonban a légzőrendszer krónikus megbetegedéseiben is szerepe van – hangsúlyozták.

Külön kiemelték azt is, hogy a légszennyezettség csökkentésében fontos szerepe van a lakosságnak. További információ található a Fűts okosan! kampány honlapján (www.futsokosankampany.hu).

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Sámannus: Egyébként minden faluban nagy a lépszennyezés, a fűtés miatt. Az önkormányzatoknak arra sincs pénze, hogy az ingyen fát kiszállítsa amit kaptak az állampárttól, ami egyébként is 1-2 hétre elegendő. Nesze semmi fogd meg jól.
Sámannus
@Eladott Ország: Nékem erről szólt az évértékelő, de sokan még saját helyzetükben sem látják ezt a csapdát.
lusta
@Sámannus: @Eladott Ország: Ellenben Putnok lakossága egységesen a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk képviselőjére szavaz. A birkáknak még az sem tűnik fel, hogy a semmire, mit semmire, fociakadémiára 1,3 milliárd forint közpénzt szórtak el. A lakosságnak meg a ló szaporítószerve jut.
lusta
@Eladott Ország: Az még hagyján, de a kiszállítás előtt még a fán fütyült a madár.
Sámannus
@lusta: Azt szokták mondani a vizes fára, hogy jobban ég ha sistereg.:DDD
Ennyit szakértelemről..
Eladott Ország
@lusta: Miközben a dagadt és a táskásszemű vidáman zabálnak a fényben és melegben, templomba járnak üvöltve megvallani a keresztény hitüket, emberségről papolnak és becsületről makognak, a sötétben és hidegben nincs menekvés. Nem futja kondenzátoros gázkazánra, Schiedel kéményre, csak pet palackra, olajos rongy, vagy vizes-festékes fa, gumi éghető hulladékfűtésre és dobkályhára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.