A házasság szövetség, a jogokon és a kötelességeken túl azt is jelenti, hogy a férj és a feleség egész életre szóló társa egymásnak – mondta az újlipótvárosi Árpád-házi Szent Margit plébánia plébániai kormányzója, esperes az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel.

Monostori László a vasárnap kezdődő házasság hete alkalmából arra hívta fel a figyelmet: az emberek túlnyomó többségének az a vágya, hogy házasságban és családban éljen, szinte mindenki keresi a társát, aki hozzáillik, akivel le tudja élni az életét, aki mellett biztonságban érezheti magát.

Hozzátette: az egyházjogban – a korábbi szerződés terminológiát – megváltoztatva ma már következetesen a szövetség kifejezést használják a házasságra, ez is azt mutatja, nem egyszerűen jogokról és kötelességekről van szó egy házasságban, hanem arról, hogy a férj és a feleség egész életre szóló társ. Ezt nehéz megígérni, kell hozzá bátorság, mert nem tudjuk, mit hoz a jövő – jegyezte meg.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

farkas
Alapigazság. Mit lehetne hozzátenni? Így kell lennie.
Nessy
Szép szöveg. Valamikor valóban többen komolyan vették.
Ma már aki az ötvenedik házassági évfordulóját ünnepli, arra úgy néznek, mint egy őskövületre.
Csizmás Kond
A házasság ma már egy nagyon széleskörű fogalom, viszont az egyházi eskűtétel az amit nem szabadna megszegni és ami kötelez az abban fogadottakra, csakhogy épp azok ágálnak ma az ilyennek akik napi-szinten megcsalják a társukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.