A tervek szerint leválasztják, feldarabolják, és itt-ott helyezik el, vagy akár meg is szüntetik a Magyar Tudományos Akadémia ( MTA ) kutatóhálózatának intézményeit. Ez túlment negyven tudós és művész tűréshatárán az az információ, hogy a kormány egyfajta hadjáratot indított a magyar tudományos élet ellen. Az Akadémia vezetése már több alkalommal is jelezte nemtetszését és egyet nem értését, de inkább rosszabbodott, mint javult volna a helyzet.

Forrás: prokontra.hu
Feltöltő: PKA
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@Csizmás Kond: Nem. A baj ott kezdődik, amikor egy politikus azt képzeli, ért a tudományhoz...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@Csizmás Kond: Ha a vécés nénivel beszélsz már az is politika. De ha csak ez a bajod akkor az enyém is ez , de amíg te sokallod, a vélemény nyilvánításukat én meg keveslem.
advocat
Sajnos ez semmi. Persze elmennek és annyi. Majd amerikaiként kapnak Nobel-díjat. Is.
advocat
És egy hozzánemértő vélemény. Szerintem azt kell kutatni ami még nincs felfedezve. Mert ami már megvan azt nem kutatni, hanem alkalmazni kell. Vagy nem? Palkovics? Valamiért nagyon a bögyében van az Akadémia? Ja! Nem ő lett az elnök. Sajnos Lovász nagyobb koponya! Mert róla már tizenéves korában megmondták, hogy zseni. Nem itt. "Ott."
lampa laz
@Csizmás Kond: Gondolom a professzorok Batthyány körére gondolsz, akik orbán valagmelegét élvezik. Ezek mind kivénhedt, begyöpösödött bakegerek, akik már nem a haladó szellemi tudósok munkájat segítik, kizarólag orbán agyament eszméinek támogatói.
Csizmás Kond
@Sámannus: A beszéd sosem volt politika...aki azt hiszi azzal baj van...
Csizmás Kond
@lampa laz: Kizárólag azokra gondolok akik a tudományos munka hiányában inkább politizálással ütötték agyon a jólfizetett idejüket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.