Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök láthatóan megijedt az ellenzék egységes fellépésétől, ezért vette ilyen "közönségesre" a hangvételt.

Karácsony: Orbán megijedt az egységes ellenzéktől

Fotó: Balogh Zoltán /MTI

Orbán Viktor kormányfő vasárnapi évértékelő beszédében többek között arról beszélt, hogy a magyar ellenzék bevándorláspárti politikusok gyülekezete, akiket Soros György és az európai bürokraták tartanak lélegeztetőgépen. Kiemelte: azt kell hallanunk, hogy a zsidó származású képviselők listázása nem jelent antiszemitizmust, és aki ezt mondja, még főpolgármester akar lenni, "ahelyett, hogy csendben elkullogna a kertek alatt". "Erre csak annyit mondhatunk: szégyen!" – fogalmazott.

Karácsony: Orbán megijedt az egységes ellenzéktől

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Karácsony Gergely – aki múlt héten nyerte meg az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd és a Szolidaritás főpolgármester-jelölti előválasztását – az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "Bayer Zsolt kebelbarátja, az európai szélsőjobb fő szövetségese, minket biztos nem oktathat elfogadásból".

A neki szóló üzenetről a Párbeszéd politikusa azt írta: a viszonválaszt a budapestiekkel, a "szabad város szabad polgáraival" közösen küldik majd októberben.

MTI

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Virág Árpád
A nemzetközi helyzet fokozódik... egyre fokozódik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
almalibre
@Eladott Ország: Én egy általad feldobott táblázatra reagáltam, te viszont össze-vissza hadobálsz… Megismétlem, a harag biztos visszavezethető mindegyikőtöknél valamilyen okra, még az is lehet, hogy tényleg van valami felelősége a FIDESZ-nek a frusztráltságotokban, de inzultusok és fenyegetések helyett, megoldásokat kéne az éterbe kiabálni, mert csak az vihet előre. Valami okosság kéne, amiről elhihető, hogy jobb, mint amit a Orbán mond, vagy csinál…
Eladott Ország
@almalibre: Az üzenet: Takarodjatok. https://uploads.disquscdn.com/images/c0dde7e6...
Nincs az a terrorista, aki akkora kárt tehetne ebben az országban, mint a fidesz-kormány tett az elmúlt nyolc évben.
Ha a fidesz-kormány 2010-es hatalomra kerülése óta tisztességesen dolgozna, ha kormányozna és nem a régi vágású kereszténydemokráciát építené, ha nem a saját és holdudvara zsebét tömködné, ha munka helyett nem állandóan szabadságharcolna és vélt vagy valós démonokkal hadakozna, ha felnőtt embereknek nézné a választóit és ha áldásos ügyködése nyomán Magyarország nem az Európai Unió leggyengébben teljesítő országává nőtte volna ki magát.
Tudta? A fidesz-kormány regnálása óta
-Magyarországon 120 év után megszűnt a társadalombiztosítás, már a kifejezés sem szerepel az Alaptörvényben; ez azt jelenti, hogy az állam senkiért nem vállal szociális kötelezettséget, ellenben annál több kötelességet hárít át az állampolgárokra.
-nyomtalanul és következmények nélkül lenyúlták a magyarok 3000 milliárd forintos magánnyugdíj-megtakarítását.
a beígért bürokráciacsökkentés jegyében négyszer annyi államtitkárt tart el ma a magyar adófizető, mint az elmúlt nyolc évben bármikor.
-a beharangozott adócsökkentés jegyében csak az első négy évben 30 új adót vezettek be.
-az egykulcsos adóval eltörölték a gazdagok magasabb adókulcsát, évi 400 milliárdot hagyva a tehetősek zsebében, egyúttal 400 milliárdos lyukat vágva a költségvetésben.
-Magyarország a 4 millió szegény (létminimum alatt élő) országa lett, akik közül egymillióan munkával keresnek kevesebbet, mint a létminimum; csaknem minden tizedik ember, akinek ma Magyarországon van legális munkából származó jövedelme, éhbérért dolgozik.
-Európában példátlan módon több száz milliárd forint veszítette el közpénz-jellegét, az ország nemzeti bankja családi vállalkozásként funkcionál.
stb...
almalibre
@Eladott Ország: Javaslat? Út irány? Megoldás?
Eladott Ország
@almalibre: A fidesz bűnöző és politikai prostituált bandával nincs miről tárgyalni. Az a baj, hogy csak az éter van tele a mocskos, cinikus, pofátlan , intézkedésetekkel, és nem a börtönök. Az ellenzéki pártok a megmondhatói ( én nem vagyok párttag) hogy mennyi javaslatot loptatok el az uralkodásotok alatt. Ezért ha módomban állna akkor sem adnák javaslatokat, hogy ez a szarházi bűnöző banda konzerválja magát ,meg felesleges is volna. Idézem a nagy klasszikust " kutyából soha nem lesz demokratikus szalonna." A mérhetetlen közpénzlopásokat, az ország totális kifosztását, nyomorba döntését - Európa második legszegényebb országa - a demokrácia telibeszarását a diktatúra, maffiaállam kiépítését stb. soha nem lehet megbocsátani. Ezért felelni kell!
almalibre
@Eladott Ország: Sorolhatjátok ti és az ellenzék: “bűnöző, prostituált banda, baj, mocskos, cinikus, pofátlan, loptatok, uralkodás, szarházi bűnöző banda, felesleges, mérhetetlen közpénzlopásokat, totális kifosztását, nyomorba döntését, legszegényebb országa, demokrácia telibeszarását a diktatúra, maffiaállam…”
Ez csak egy halom negatív szó, ami feszültséget kelt, semmi értelme hatásos alternatíva nélkül. Ha változást akartok, azt ki kell találni, meg kell tervezni és azt már van értelme az éterbe kiabálni!
Eladott Ország
@almalibre: A változás az lesz, hogy mentek a börtönbe! Az országot lezüllesztettétek Bulgária szintjére, és akkor még a mocskos pofátok jár, szarházi! [email protected], erre vagytok büszkék! A pofám leszakad! A rendszerváltás idején Csehország mögött álltunk! Ezt kellett megtervezni! Nos húzzál el a 3,14csába a kertek alatt! Szomorú vége lesz a cinikus, pökhendi pofázásotoknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.