Saját ültetvényt hozott létre két férfi Budapesten, de lebuktak. Most súlyos büntetés elé néznek.

A vádirat szerint két barát, egy 28 és egy 29 éves férfi hosszabb ideje rendszeresen fogyasztottak marihuánát. 2016-ban elhatározták, hogy saját ültetvényt hoznak létre, ezzel is biztosítva fogyasztásukat, illetve a kereskedésből pénzt is akartak szerezni.Akár egész életét börtönben töltheti egy budapesti férfi, mert marihuánát termesztett

A két férfi az interneten tájékozódott a kannabisz-termesztésről, a megfelelő kellékeket és alapanyagokat Bécsben, illetve Budapesten vásárolták meg.

Végül Budapesten, a XVII. kerületben béreltek egy műhelyt, ahol egy profi ültetvényt alakítottak ki légszűrővel, világítással, automatikus hő- és páratartalom szabályozó egységgel.

Akár egész életét börtönben töltheti egy budapesti férfi, mert marihuánát termesztett

A barátok így jó minőségű drogot tudtak előállítani. Az értékesítést a vádlottak megállapodása alapján közvetlenül a 28 éves férfi végezte, aki a kannabiszon túl még amfentamin tartalmú tablettákat is szerzett be, és árult, illetve ilyen tablettákból tartott egy gyűjteményt is.

Akár egész életét börtönben töltheti egy budapesti férfi, mert marihuánát termesztett

A rendőrség 2017 szeptemberében elfogta a vádlottakat, lefoglalta a készleten levő kábítószert és több mint nyolcszázezer forintot is.

A Fővárosi Főügyészség a férfiak ellen kábítószer kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken. A kábítószerkereskedelem bűntettét a törvény alapesetben nyolc évig terjedő, a 28 éves vádlottat érintően – a jelentős mennyiségű kábítószerre figyelemmel – húsz évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti.

(Fővárosi Főügyészség)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.