Túl sötétek a tram trainhez a lámpák a városban, ezért cserélni kell. Uniós pénzből, Tiborcz István cége telepítette még őket.

Nem megfelelő a közvilágítás a fényerősség és az egyenletesség szempontjából, ezért új lámpákat kell felszerelni a tram-train útvonalán

- erről tájékoztatták múlt csütörtökön Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét, amikor a Városfejlesztési Iroda munkatársával a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. képviselőjével tárgyaltak a Modern Városok program és a tram-train beruházásairól. A polgármester ezt Facebook-oldalán közölte, és azt is hozzátette, már fontolgatják, hogy a forgalmasabb városi csomópontokon a beékező lakossági jelzések miatt szintén kicserélik majd a lámpatesteket, a város költségére.

Hódmezővásárhely volt az első város, ahol a miniszterelnök vejének volt cége előtűnt a semmiből és közbeszerzésen nyert, majd szerződést kötött a közvilágítás korszerűsítésére. Ezt követően több önkormányzat is az Elios Zrt. közreműködésével szereltetett LED-lámpákat az utcákra. Tavaly kiderült, hogy számos esetben az OLAF is vizsgálódott és számos javaslatot tett a magyar nyomozó hatóságoknak azzal, hogy vizsgálják ki a szerződéskötéseket. A nyomozóhatóság lezárta az ügyet.

Orbán veje által telepített lámpákat kell cserélni Hódmezővásárhelyen is

Fotó: Hódmezővásárhely.hu

Már több városban is nekifogtak az Elios Zrt. projektjeiben felújított közvilágítás javítgatásába, tavaly februárban Vácott, nemrég pedig az derült ki, hogy a kudarcok és a gyanúsítások ellenére Szombathelyen is kicserélik a lámpatesteket. A feltételezések szerint Tiborcz István köreiből kerül ki az új vállalkozó is. Arról pedig már jóval korábban panaszkodtak Dunaújvárosban, és Szekszárdon is, hogy naplemente után az orrukig látnak. Lázár János közben Hódmezővásárhelyen azt bizonygatta, sötétedés után nem állna meg könnyíteni magán az utcán, mert annyira világos van az utcai világítás miatt. Egyébként pont Hódmezővásárhelyen már kiszámolták, hogy a beígért 35 százalékos költségcsökkenés helyett csupán 20 százalékkal lett olcsóbb a közvilágítás a városban.

(hvg.hu)

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A 13 milliárdos OLAF bírságot az adófizetők fogják visszafizetni, és a lámpák cseréjét is az adófizetők fogják fizetni. Akkor ki az egyetlen, aki ezen a bizniszen nyert?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Ezt is a magyar népnek kell újból állni a befizetett adókból.
namihami
Ha cserélni kell, akkor cserélni kell.
A lényeg már megvolt:: ki van fizetve, neeeeemmmmmm??? Akkor meg mi a probléma? Majd az újat is kifizettetjük az EU-val. Fizessenek, ha már ennyire utáljuk őket. A pénzüket nem annyira (amíg a családnak tejel).
Eladott Ország
A 13 milliárdos OLAF bírságot az adófizetők fogják visszafizetni, és a lámpák cseréjét is az adófizetők fogják fizetni. Akkor ki az egyetlen, aki ezen a bizniszen nyert?
rokker33
@Eladott Ország: Nem csak egy ember nyert ezen! Orbán Viktor Tiborz és felesége meg az is nyer aki ezt a cigánymunkát kijavitja!Az adófizetők fizetik ki meg az unióóó !!
Aki Én
@Eladott Ország: A hazaáruló orbán és sleppje.
Ez jelképes is. Sötétségbe döntik az országot.
Sikeres, lásd: Shikari.
kokopelli
@rokker33: ...már az "átkosban" a kül. közviágításokkal foglalkolkozó vállalatok,az éppen
kezdő személyzettel számítatták ki a "út.és térvilágítást",a majdhogy nem sértő "Wat/Quadrát-
méter" törvénnyel!Egy hónap múlva már megsértődtek emiatt a stupid meló miatt,és várták a
következő "végzős" áldozatot!!! A vejkó ennyire "alulmegvilágított",vagy annyira mohó? Egyet
tett az átkos,hogy kiképezte "a zemberek gyerekét"! (;-))
justhpeter
Én gondosan járta el, már félre is tettem rá.
Eladott Ország
Lázár Jánosnak még van pofája azt kijelenteni, hogy Hódmezővásárhelyen "sötétedés után nem állna meg könnyíteni magán az utcán, mert annyira világos van az utcai világítás miatt." Mondja Lázár úr, nem cigány maga? Csak azért kérdezem, mert gyanús nekem az arcbőrének a színe. Kirí a magyar főváros szép, ezeréves hagyományú fehér emberei közül. Nem is beszélve az Országház épületéről, a kimondottan fehér fajúak számára alkotandó törvények megszentelt templomáról. Visszatetsző az ön bőrszíne egy ilyen környezetben, amit kimondottan európai fehér emberek laktak eddig, Európában született, a keresztény hagyományok alapján nevelkedett kultúrnépek. Mondja Lázár úr, nem érzi úgy, hogy máshol volna a helye? Nem érzi magát kényelmetlenül ennyi fehér bőrű ember között?Szép öltönyt és vasalt inget húzni bárki tud, jó autót vezetni is, ezektől maga, Lázár úr még nem lesz úriember. Új vágású sem. Az úri emberség ugyanis más fogalom, mint amit maga, Lázár úr felfogni volna képes. Úriember például nem lop. Sem nagy, sem kis tételben, én már a maga látványos rablásait szemlélve is pontosan tudtam, hogy reménytelen eset, de ez a bőrszínnel való előállása így is meglepett. Azt hittem, Lázár úr, hogy maga egy jobb sorsra érdemes cigány.
papa.49
A cserpáklézerszarjankó beletúrhat otthon a zsébe, oszt. felesbe állhatja a költségeket a fanyűvő kisszarjankóval !!!
Eladott Ország
@papa.49: Az ilyen mocskos szarházi Tótumfaktum Lúzerjankónak még van kedve humorizálni, amikor már egy jogállamban régen börtönben rohadna.
papa.49
@Eladott Ország: Vannak még jó páran akiknek kijárna a napi egyszeri állami koszt. le is fogynának takarosan !!!
Köb Jani
@Eladott Ország: @papa.49: Szabad Hülyének látszani, na de annak lenni!
Desischado
@Köb Jani: Te vartyogsz?! Olyan hülye vagym, hogyha fájna, Japánig elhallatszana, hogy ordítasz! Bújj már ki orbán hátsójából!

Egyszer bezárul a ör, a fejükre fog omlani a sok fekália. És akkor vége lesz a hatalmuknak, mehetnek a börtönbe.
terlasz
@Köb Jani: Na, de Jani, szerinted az a hülye, aki a gazemberséget szóvá teszi vagy az, aki kritikátlanul elfogadja?
Köb Jani
@Eladott Ország: @papa.49: Most már a látszatra nem adtok, valósok vagytok,mert a születési hibátokat dicsekedve nyilvánosságra hozzátok... habár a kettő együtt jár ...
összenőve együtt is éltek vele.
lusta
Hét kérem szépen kérném nem nyavalyogni. Ez egy sikeres gazdaságpolitika része. Pörög agazdaság? Pörög, mert állandóan dolgoznak a közvilágításon. Ez ugyanaza a módszer, mint a kátyúzás. Ha egyszer rendesen megcsinálnák az utat, 30-50 évig nem kellene vele foglalkozni. Öszegezve. Így egy rahedli ember állandóan dolgozik, tehát nő a foglalkoztatottság, Érték alapon megy a csere, tehát a GDP-hez is hozzájárulnak. Csak azok a hülyék a Lajtán túl nem értik az illiberális gazdasági módszert.
kokopelli
@lusta: ...de értik,és éppen azért nem kérnek belőle!Nem véletlen,hogy a menekülési
irány a nyugat!
Köb Jani
@Desischado: Így igaz.A jónak ellensége a jobb...Nincs olyan semmirekellő, aki ha keres, nem talál, bizonyos szempontból, magánál is komiszabb semmirekellőket. Légy a magad parancsolója, akkor nincs szükség parancsnokra. (Bölcsességek)
evacica
@Eladott Ország: Na ki? Hát az Orbán pereputty!
evacica
Hát igen ilyen az, ha nem a hozzáértés, ha nem az apósi kapcsolat kell ahhoz, hogy valamit jó nagy közpénzen el lehessen szúrni, s ebből még haszna is van annak aki elszúrta!
csipetke
Mennyibe fog még fájni az országnak a kis pökhendi faroknak,a nemzeti töklámpás vejkónak a sz@r "munkája"?Mert ezt nemigen lehet munkának nevezni,inkább csalásnak,nappali szabadrablásnak,stb...
Lepényleső
...de meg,azt is az ő cége teszi,az újabbakat az eredetire cseréli ki,láthassa mindenki,
miképp lehet egy országról igen sok bőrt lehúzni?
papa.49
@Köb Jani: Idefigyelj te ,,ÉSZLÉNY,, szakadj le rólam oszt. foglalkozz azzal amivel egykorú vagy !!!
Köb Jani
@papa.49: Te mindenek felett lévő másolat, ideológiai prosti, csillagos zöld komcsi gyógyuljál már ki a sok süketelésből,... próbáljál élet közeli,... valóságos eseményeket közölni... nem bolsi propaganda szövegekkel... tetszésednek kielégítésére törekedni. Akkor talán besorolható leszel... emberi kategóriának valamely fokozatába,... de így, ahogyan jelenlegi állapotod van... kevés reményed van a jövőben. Azért csak próbálkozz, de nehogy úgy járj mint az egyszeri kutya!
Aki Én
@Köb Jani: Ahogy látom, neked is csak az öntudatod nagyobb a tájékozottságodnál.
papa.49
@Köb Jani: Közöd ???
Én így is jól érzem magam de te mehetsz oda ahonnan jöttél !!!
papa.49
@desiro: Kösz, gondoltam hogy valaki megint nevet, segget váltott !!!
Én a 2008 bbelépésemtől ezen a néven írok ...
Köb Jani
@Aki Én: Tájékozottságom nem propagandára, ideológiára épül, ...csupán értelemre, emberi érzelemre, aki a jelen munkás valós életvitelt, megelégelve viseli.
Aki Én
@Köb Jani: ...ez szépen hangzik. Sajnos a stílusod máról árulkodik.
solidedge
Tiborcék azért telepítették a lámpákat hogy jobban lássák a járókelők a sötétséget.
Clavigo
@Köb Jani: Nem nagyon látok értelmet a h.sz-ban..Biztos az én hibám..
keresztapa
@Köb Jani: Az össz hsz legértelmesebb mondata, alátámasztva, akik nem akarják érteni, azok köhögnek.
Aki Én
@keresztapa: Látva, hogy kik és miért képesek egymást vállon veregetni, mindig igazolva látom magam :)
Hajrá...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.