Olyan súlyos M. Richárd szívbetegsége, hogy a bíróság megszüntette az előzetes letartóztatását. Budapesten és Pest megyében szabadon mozoghat.

Szívbetegsége miatt elhagyhatja a börtönt a Dózsa György úti gázoló

Fotó: MTI

Ismét kiengedték a börtönből M. Richárdot. A Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája hétfői végzésével ugyanis megszüntette a kecskeméti maffiaperből is ismert férfi letartóztatását és Budapest, valamint Pest megye területére bűnügyi felügyeletét rendelte el.

Ez azt jelenti, hogy a Dózsa György úti tragédia elsőrendű vádlottja Budapest és Pest megye területén szabadon, korlátozás nélkül mozoghat. Az ügyben eljáró nyomozási bíró az alábbi orvosszakértői vélemény alapján döntött az enyhébb kényszerintézkedésről.

A szakértői vélemény szerint M. Richárd a szív bal kamrájából kiinduló főverőér szájadékában lévő billentyű elégtelen működésében szenved.

Ezen kórállapot megoldása nyitott szívműtét keretében az aorta billentyű cseréje, műbillentyű beültetése.

A szakértői vélemény szerint M. Richárd jelenleg nincs az életét közvetlenül veszélyeztető állapotban, azonban a betegségének progressziója az elkövetkező hónapokban felgyorsulhat, és ezzel együtt potenciálisan az életét közvetlenül veszélyeztető, akár halálos kimenetelű szívritmus zavarok is jelentkezhetnek.

Amennyiben a tervezett szívműtét a következő hónapokban nem történik meg a vádlott maradandó szívizom károsodást fog szenvedni, illetve lehetséges közvetlen életveszélyes állapot kialakulása is.

A szakértői vélemény szerint M. Richárd jelenleg képes személyesen megjelenni a tárgyaláson, azonban az ezzel járó fokozott pszichés megterhelés hirtelen állapotromláshoz vezethet. A szakértő véleménye szerint a fent írt műtétet az elkövetkező néhány hónapon belül el kell végezni.

A szakértő álláspontja szerint a műtétet követően 1-2 nap intenzív osztályos elhelyezés, majd 1-2 hét kórházi tartózkodás, majd 2-4 hét rehabilitáció követi, így a vádlott fiatal korára és állapotára is figyelemmel alappal feltételezhető, hogy az egész folyamat 2-3 hónap alatt lezajlik, a rehabilitációt követően a bírósági eljárás folytatásának akadálya várhatóan nem lesz.

A Büntetés-végrehajtás Központi Kórházának főigazgató főorvosa arról tájékoztatta a bíróságot, hogy a tervezett műtét a Városmajori Szív és Érsebészeti Klinikán kihelyezéssel oldható meg a részükről, a műtétet követő rehabilitáció a büntetés-végrehajtás keretein belül nem biztosítható.

A fent írtakra figyelemmel a bíróság felülvizsgálta az M. Richárddal szemben alkalmazott személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedést, és arra jutott, hogy egészségi állapotára tekintettel letartóztatás helyett bűnügyi felügyelet elrendelésének van helye az alábbiak miatt. A végzés nem jogerős.

(24.hu)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Azonnali hatállyal bevonni örökre a jogsiját ez lenne a minimum, aki ennyire beteg NE VEZESSEN !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@Qqberci: Mondjuk vannak praktikák amivel miden betegséget lehet imitálni. Az életveszélyben vannak az egészségesek is különösen akik közé ezt a kupcihért kiengedik.
Kookas
@papa.49: nekem is ez ugrott be egyből de lehet hogy ha kell neki akkor TIR es jogsit is megkapja.
1magyar
Más emberek élete nem baj ha veszélyben van ettől?
papa.49
@Kookas: Igen érdekes a közembernek a hivatásos jogsiját is elveszik ha pl. inzulinos cukorbeteg lesz, igaz ez a tetű meg már jogsi nélkül gázolta el azt a két embert !!!
CsipkeRózsa
A beteg börtönlakók nem a börtönkórházba szoktak kerülni?
Kookas
@CsipkeRózsa: ha egy senkiről van szó de ő nem senki csak geci.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.