Akár 40 millió forint támogatást is kaphat egy fiatal pár közös önálló életük megkezdésére segítségként az államtól a családvédelmi intézkedések nyomán – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.

Novák Katalin: 40 millió forint állami támogatást is kaphat egy fiatal pár, ha három gyermeket vállal és új lakást vesz

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Novák Katalin hangsúlyozta:

a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) és a gyermekvállalási támogatás nem zárja ki egymást, egyszerre igényelhető.

Elmondta: egy fiatal házaspár esetén az általuk igényelt kedvezményes, 10 millió forintos hitel három gyermek vállalása után teljes egészében támogatássá válik.

Ehhez új lakás esetén fel tudják venni a 10 millió forintos családi otthonteremtési kedvezményt, amit nem kell visszafizetni, továbbá igényelhetnek egy 15 millió forintos kedvezményes csok-hitelt (akár használt ingatlan vásárlásához is)

- fűzte hozzá.

Ismertette: ha egy anyának diákhitele van, akkor azt lépésenként elengedik, sőt második gyerek esetén akár a csokhoz kapcsolódó hitelből is rögtön elengednek egymillió forintot. Harmadik gyerek esetén további négymillió forinttal kevesebbet kell visszafizetnie a családnak.

Mindemellett jelenleg az építkezéseknél az áfa is visszaigényelhető

- emlékeztetett.

A műsorban elhangzott, az idei második félévben 75 milliárd, jövőre pedig 150 milliárd forintot szán a kormány az Orbán Viktor miniszterelnök által vasárnap bejelentett 7 pontos családvédelmi akcióterv végrehajtására.

Már júliustól lehet igényelni az újfajta kedvezményes csok-hitelt, és ugyancsak júliustól kérhetik a gyereket vállaló nők a 10 millió forintos kamatmentes állami támogatást.

Novák Katalin a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, a családvédelmi akcióterv gyakorlatba ültetéséhez új kormányrendeletek, törvények szükségesek.

A tavaszi időszakban igyekeznek a lehető legtöbb szükséges törvényt megszavazni, de így is várhatóan csak 2020 januárjáról lép életbe a legalább négygyerekes nők szja-mentessége és nagyszülői gyed.

Forrás: MTI

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Novák Katalint se az eszéért szeretjük! Katalin ,kedves államtitkár asszony sziveskedjen már velem együtt ezt kiszámolni- és azután kiállni a mikrofon elé.
3 gyermekes családnak AD a kormány 35 milliót+ 2,5 milliót kocsira/,ha bevállalja a 4.gyermeket!/.
A 35 millióból 10 millió a vissza nem téritendő támogatás, a többi HITEL!!!- tehát banki adósbirálat után esetleg kap valamennyi hitelt-kamatkedvezménnyel. Na jó kapja meg,meg mind a 25 milliót. Mennyi annak a törlesztőrészlete 25 éves futamidő esetén, mondjuk 6,7 fix kamattal számolva? Az aki azt mondja, hogy ad a kormány, számolja ki, vesse össze azzal,hogy a magyar dolgozók 72%-a minimálbéres-és mondja meg, hogy miből élnek a hiteltörlesztés kifizetése után!Miből fogják nevelni a 3,vagy négy gyermeküket? A 149.000.-Ft-os minimálbér nettója:99.000.-Ft.
Tessék számolni. Mit adott a kormány?-és főleg KINEK?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Ahol dolgozói szegénység van, csak Bulgáriát előzzük meg, ennyi hitelt a bank egy bizonyos jövedelem alatt nem fog adni, azaz kevesen lesznek azok, akik hitelképesek lesznek és élni tudnak a lehetőséggel. Az egészet csak azért találták ki, hogy vakuljon a paraszt, és a bűnbanda tovább uralkodhasson a nép nyakán taposhasson.
kereső
Novák Katalint se az eszéért szeretjük! Katalin ,kedves államtitkár asszony sziveskedjen már velem együtt ezt kiszámolni- és azután kiállni a mikrofon elé.
3 gyermekes családnak AD a kormány 35 milliót+ 2,5 milliót kocsira/,ha bevállalja a 4.gyermeket!/.
A 35 millióból 10 millió a vissza nem téritendő támogatás, a többi HITEL!!!- tehát banki adósbirálat után esetleg kap valamennyi hitelt-kamatkedvezménnyel. Na jó kapja meg,meg mind a 25 milliót. Mennyi annak a törlesztőrészlete 25 éves futamidő esetén, mondjuk 6,7 fix kamattal számolva? Az aki azt mondja, hogy ad a kormány, számolja ki, vesse össze azzal,hogy a magyar dolgozók 72%-a minimálbéres-és mondja meg, hogy miből élnek a hiteltörlesztés kifizetése után!Miből fogják nevelni a 3,vagy négy gyermeküket? A 149.000.-Ft-os minimálbér nettója:99.000.-Ft.
Tessék számolni. Mit adott a kormány?-és főleg KINEK?
division
@justhpeter: @Eladott Ország: @kereső: A dolgozó, viszonylag jól kereső rétegnek fognak adni, nem azoknak akik a családiért szülnének. Ez nagyon is elképzelhető és helyes irány. Azért ne gondolja már azt senki hogy a bankok majd a bizonytalanra fogják adni ezeket a hiteleket. Beszéltem itt egy helyi Fideszes képviselő ismerősömmel, aki azt mondta meg lesz állapítva mekkora keresetre lesz szükség ahhoz, hogy ezt a hitelt megkaphassák az emberek, és ez felette lesz a minimálbérnek valamelyest.
Commenter
@kereső: ez az egész 7 pontos program(ha megvalósul) ezer milliárd forintjába fog fájni az adófizetőknek.
kereső
@division: Azért gondolkodjál már egy kicsit, még akkor is,ha nehezedre esik- ennyi hozsánna után.
Tehát van egy fiatal pár. Dolgoznak mindketten- és már gyermekük IS van,mondjuk kettő. De a szülőknél laknak, /vagy albérletben mert mindketten minimálbéren vannak a munkáltatónál,vagy egy kicsit felette. Na őket ez a 35 millió hogyan fogja saját lakáshoz juttatni, úgy,hogy még arra is jusson, hogy a gyerekeknek cipőt vegye
nek, meg gyümölcsöt, és csirkefarhátat + zöldséget húslevesnek.Hm???-és még akkor nagyon igénytelenek voltak. Ők nem érdemelnék meg, csak az akinek egyébként 350-550 ezer Ft között van a jövedelme?
kereső
@Commenter: Találkoztam már számokkal- volt,aki kiszámolta(közgazdász)- ez az egész program 11000 milliárd Ft, ez az éves gdp több mint 30%-a.Na akkor most kérdezem mibű???,és minek a terhére?
Nessy
@kereső: Jó az Isten, jót ád! Pártunk és kormányunk meghozta a rendeletet, oszt jó napot! Így is, úgyis mindannyian fizetjük Krapancsák Húgó lakását, gyerekeinek a nevelését, autóját!
Mint ahogy megemelték a minimálbért, erre emelkednek az árak. Ez természetes, hiszen a bérek és bérjellegű költségek meghatározzák a termék, szolgáltatás árát!
kissé felnőttem
Kaphat ??? ez olyan mint a katonaságnál az éves szabadság:: ADHATÓ
aztán 1 kérdésem nem tőbb 1 miből fogják ezt visszafizetni ? pl na és ha netán elválnak ? na ez ugye ??? rejtély meg az is marad.Másik DÁRIUSZ kincse erre nem elég
de 125 milliárd TAHÓ pénz már oldana valamelyest. Igérjek valamit én is ???
tudok de teljesiteni na ez a viccesebb része, megható. A gondolat csak kár hogy pénzről szól. Orbánunk meg egymaga költ 100 milliárdokat kérdezés nélkül ez a szégyenletesebbik. mert ésszerütlenül szórja
Commenter
@kereső: ez a "lesz, lesz, lesz" kategória, persze mindannyiunk terhére.Jó, hogy közben az államháztartás hiánya történelmi magasságokban van. Ez az egész csak ígérethalmaz.
kereső
@Nessy: És van pofájuk azt mondani ,hogy ez elősegiti a "társadalmi mobilitást"- hogyan? Most mond meg ez a fiatal pár a befizett adójából fogja finanszirozni a nálánál kétszer-háromszor többet kereső lakásteremtését-é ami lehet, hogy már csak befektetési célú lesz.Az eszem megáll.
Te még ortodox statisztikát tanultál- ami szerint volt! bérinfláció. Most már nincs!
Nessy
@kereső: Ja, kérem, amit nem számolunk, az nincs. A többire meg, meg kell kérdezni, "mennyi legyen"?
Eladott Ország
@division: A 40 milliós állami támogatás mellett nem szól a nagy hurrá, hogy vajon ehhez mennyi nettó fizetés szükségeltetik, mert az a nő aki három gyereket szül az nem igazán tartozik a magas fizetésűek táborába. Ehhez összesen ( férj+feleség) legalább nettó 1 millió fizetés szükségeltetik, hogy élni is tudjanak, ami Európa második legszegényebb vásárlóerővel rendelkező országában (Bulgária után) nem jellemző.
Commenter
@kereső: munkanélküliség sincs, arra ott a közmunka, hajléktalanság sincs az is meg lett szüntetve.A forint sem gyengül egy pillanatig sem, és az eurót is bevezetjük majd valamikor ha a jegybank ezt mondja így is lesz.
Eladott Ország
@division: ma, 12:53; Valóban a bankok nem fognak bizonytalanra adni hitelt, de ez az ország nem csak a NER tagokból áll, (2,5 millió szavazó + 300 ezer ukrán és román bérszavazó). Ezért kellene tisztességes bért adni a dolgozóknak és nem Európa második szegényházává tenni az országot, szarér húgyér dolgoztatni az embereket. Ezzel a kivándorlást nem fogják tudni megakadályozni, ez csupán arra, jó, hogy ezt a szarházi bűnöző politikai prostituált banda túlélje, hogy elzavarjuk őket a hatalomból és, hogy később kerüljenek a megérdemelt helyükre a börtönbe. De ami késik az nem múlik!
Madácsi Pali
Itt a lényeg a "támogatást is kaphat" kifejezésen van! Azaz a jó nyalonc, bocsánat megbizható fideSS káder, kap .A többiek ha megfelelő meggyőző erővel tudnak prominens zsebekbe beszélni kaphatnak, a cöbbieknek coki.
tudode
Olyan EP választási íze van ennek a MÉZESMADZAGNAK!
.
Abban reménykedik a NAKI, hogy övé lesz a NÉPPÁRT legbazibb frakciója!
.
Semmi sem drága .. V Á L A S Z T Á S ... idején!
division
@kereső: Te viszont abba gondolj bele, mire fel adjanak egy minimálbérből (vagy még annyiból sem) élő családnak mondjuk 35 milliót? Nem is ők az érintettek ebben az egészben, inkább az a baj hogy van aki ezt nem látja át. Te adnál kölcsön milliókat valakinek, akiről tudod hogy nagy eséllyel nem fogja visszafizetni, pláne kamatostól? Mert én nem.
division
@Eladott Ország: Ha az ember keres nettó 1 millió felett nem valószínű hogy hitelt fog felvenni.
Macskaszem
Egy űj 7 személyes autó van vagy 5 milla. A felét fizeti az állam. Szóval ez is csak gazdagéknak szóló tétel, meg a többi is, mert a részleteket, meg egy rakás gyerek szükségleteit, taníttatását képtelenség gyesből plusz akár egy átlagbérből fizetni.
division
@Macskaszem: Egy pár éves autó viszont jó ha a fele vagy még annyi sem. Miért kell mindenkinek kizárólag újban gondolkodnia? Ameddig a takaró ér, tudod.
Macskaszem
@division: Mert új autóra adják ugyanis.
Eladott Ország
@division: ma, 16:40; Azért , mondom hogy az egész demográfiai program csak parasztvakítás. Nem a probléma megoldás a célja ennek a tróger bandának, hanem a hatalomban megőrzése! Az valahogy sosem fér bele a sikerpropagandába és a nemzést népszerűsítő retardált kormányreklámokba, hogy a gyermekszegénység ma Magyarország egyik legsúlyosabb társadalmi problémája. Például az EU Alapjogi Ügynökségének friss jelentése szerin a magyar gyerekek több mint harmada él létminimum alatt. Ők azok, akiknek a szülei nem tudják rendszeresen fizetni a lakbért, a lakáshitelt, a rezsit, különösen a fűtést, ahogy nagy eséllyel a családnak autóra, telefonra, nyaralásra, tévére és mosógépre nem telik, étel pedig, ha egyáltalán jut, többnyire kétes minőségben kerül az asztalra. Szintén ők azok a gyerekek, akik számára elérhetetlen a minőségi oktatás és egészségügyi ellátás.
division
@Macskaszem: Állítólag ezen módosítani fognak, helyi képviselőtől tudom. Ha mégsem akkor sok értelme valóban nincs az egésznek, 5 millió alatt valóban nincs nagyon autó, max. a Dacia Logan.
division
@Eladott Ország: Igazad van, de azt is tegyük hozzá hogy a gyerekszegénységhez hozzátartozik a szülői felelőtlenség is sok esetben, és ide most nem kell belevenned azokat akik egyik pillanatról a másikra lettek munkanélküliek. A mindenkori kormány biztosítja a napi háromszori étkezést a gyerekek számára, mi mást tudnának még tenni? A szülők helyett el nem tarthatják őket. Ki kellene válogatniuk kik a felelőtlen és az önhibájukon kívül rossz helyzetbe került szülők? Nagyon nehéz ügy ez. Tudod, nejem pedagógus, és rossz látni is már hogy óvodás korban milyen gyerekek vannak, kezelhetetlenek, gecinek nevezik a pedagógust, beléjük is rúgnak olykor, ők meg nem tehetnek semmit, mert a szülő is sötét mint az éjszaka. Szóval az hogy adunk pénzt csak legyen minél több gyerek nem jó stratéga abban az esetben ha ezeket szaporítanák vele.
Macskaszem
Valamennyi szaporulatot biztos hoz ez a cucc, mert ahogy sokan ész nélkül vették fel a devizahiteleket, lesznek akik ész nélkül szülnek majd gyerekeket a 40 milla reményében, de a józanabbja azért tovább lát az orránál.
kereső
@division: ne terelj! Az a "minimálbéres" család- asztalos,kőmüves,vagy akármi nem család? Nem őket kéne inkább élhetőbb körülmények közé segiteni? Komolyan mondom kiakasztasz. Mióta számit csak az családnak, ahol átlag feletti a felnőttek jövedelme? A többi? Az a cseléd- nem emberszámba veendő? Az már nem is számit családnak? Értem én ,hogy orbán -és kormánya a nemzeti burzsoáziát preferálja, de akkor ne makogjon itt senki "családtámogatásról".A falusi csokkal meg pontosan azok fognak élni, akiket ti!! nem akartok ,hogy éljenek vele. Már most is igy van. Mert értelmes fiatal nem marad falun- nincs munkalehetőség, az utak rosszak, a városban lévő munkáltató - a munkaerőhiány ellenére sem!-fizeti az utiköltséget, ha mégis nagy nehezen,akkor a 6 órás bejelentett munkahely napi 10-12 óra munkát jelent+ utazás!
Nagyon nincsenek tisztában ott fenn, hogy a végeken mi a helyzet.
division
@kereső: Minden család család, csak nem mindegy ki miért szül és mennyire felelősségteljesen. Nejem pedagógus, látom mi megy a "családok" zömében. Hidd el, ha bárki kaphatna magas hiteleket akkor sem az elitebb, felelősségteljesebb rétegnek lenne nagyobb családja, hanem akik eddig is csak a családiért szültek,
Cicamama55
A Fidesz 2008-as kampányakor a saját fülemmel hallottam, hogy megígérték, hogy a nyilvántartott szakmákban akkor 11.helyen álló egészségügy-szociális ágazat fizetését minimum az 5. helyre felhozzák! A 14-re csúszott vissza a 4. évük végére! Ennyit az ígéretükről! Fehér ember nem felejt! :((((((((((((
Sámannus
Ez nem igaz, mert már hazardírozás, és kampányfogás. Valami nagy hazugság van emögött. Összevissza ígérgetnek. Gondolom, ha ezt kiterjesztik mindenkire, nekünk annyi.
kereső
@division: már megint nem akarod érteni a lényeget! Tehát beszélünk egy echte fehér,keresztény magyar családról- középfokú végzettséggel rendelkező szülőkkel, értelmes,okos,jól nevelt gyermekekkel- csak hát úgy dobta nekik az élet, hogy munkahelyük amit egyébként megbecsülnek, mert a méltatlan körülmények ellenére is helyt állnak- mégcsak nem is átlag jövedelmet biztosit- az amit kapnak az élethez kevés, az éhenhaláshoz sok. Őket miért nem "támogatja " meg a kormány? Ők miért nem tartoznak azon családok közé, akit meg kell "becsülni"?
csetere
@Eladott Ország: Ez a törvény a gazdagoknak kedvez.
1magyar
Szomszédomék 25 éve a 2. gyerekre kaptak 1 millió forintot, úgy, hogy be kellett vinni a banknak az új házhoz vásárolt számlákat.
Lepényleső
Egy hetes párkapcsolat ugye fiatalnak mondható? A sokadik x nem lehet kizáró,kilakoltatott
gyerek meg minden sarkon található,aki nyilván vállalható?
papa.49
A devizahiteleseket, felváltják a csokhiteesek, tökmindegy mert ők is szívni fognak, a kontárok nem a kisemberért hozták ezt a törvényt se !!!
Sámannus
Nagyon le kell nyomni az akadémiát. most kell kábítani, mert ez a muszkák érdeke.
Különben putyin sose lesz dísz mija tököm tudja mi
papa.49
Vajon miért is kerülget a hányinger mikor ezt a novák szatyort meglátom ???
division
@kereső: Pont hogy őket támogatja a törvény, vagyis azokat akik viszonylag jól keresnek, aki munkanélküli, közmunkás vagy minimálbéres az nem hitelképes semmilyen formában.
division
@papa.49: Az már egy másik oldala a dolognak, hogy hányan adósodhatnak el még így is.
division
@csetere: Ha az ember gazdag nem akar hitelt felvenni.
vadsanca
A 10 misi mindenkire vonatkozik? Azért van egy kérdésem. Mennyi idejű munkaviszonynak kell lenni ahhoz, hogy ekkora hitelhez jusson a polgár? És ha megkapta a hitelt utána milyen kötelezettsége van a törlesztésen kívül? Ha megvan a 3. gyerek utána már semmi. Bravó!
fekete
Ke't eves munkaviszonynak kell lennie,es rengeteg utanjaras ha birod.Az ujj lakasra pedig le kell
tenni az osszes penszt egy kijelolt bankban es 1 millio keszpenszt pedig a ha'z e'pitoknek kell leszamolni. kesz penzben.Majd ezeutan kezdik el a laka'sodatt.Amit 6 honap ell kesszitese alatt adnak att? Ez sem valosag az is bisztos.
Kookas
@division: akkor súgd meg hogy a parlamenti tetveknek kevés kivétellel mindnek van hitele-adóssága pedig kurvasokat keresnek és lopnak hozzá.
kereső
@division: A leendő törvény pont nem azokat támogatja, akiket felhoztam példának.Jól mondod, azokat támogatja, akik egyébként sem szorulnának rá a támogatásra, mert jól keresnek. Ők azok akik a 220.000.-Ft/gyermek adóalapcsökkentést is maximálisan ki tudják használni, mig az általam emlitetettek (igaz csak!!! két gyerek) a maximálisan igénybe vehető gyermekenkénti 166.670Ft/gyermek adóalapcsökkentést sem! Különbség van a gyermekek között? Van ám, de mekkora, holott amikor az első orbán kormány alanyi joggá!!!tette a családipótlékot, akkor azzal érvelt,hogy a gyermekek között nem lehet különbséget tenni. A segg-meg a száj esete.Nem értünk egyet na!
Dr plágium
" Az államtitkár arról is beszélt, hogy ugyan vannak olyan apák, akik egyedül nevelik gyermekeiket, az adómentességet csak anyákra terjesztik ki, mert „az a tapasztalat, hogy jellemzően ők maradnak egyedül szülőként a gyermekekkel”.
Ez pedig diszkrimináció! A gyermeküket egyedül nevelő apák (sajnos egyre többen vannak) simán perelhetik a Magyar Államot és nyerni is fognak!
kereső
Az államtitkárok gyöngye azzal érvelt a 2.5 milliós autó támogatás mellett, hogy azért kell, mert különben, nem férnek el a meglévő autójukban ha megszületik a negyedik gyerek. Maaaaaaargit! Normális?
Ja," potya" pénzre szülni/vállalni gyereket nem "megélhetési" gyerek vállalás?
Eladott Ország
@kereső: A legolcsóbb hétszemélyes új személygépkocsi is alsó hangon 7-8 millió, a maradék 5-6 milliót hitelből fedezi, egy olyan országba, ahol élen járunk a dolgozói szegénységben, Bulgária után? Hol van itt hitelképesség, vásárlóerő?
Macskaszem
Nem volt ez nagyon átgondolva, csak mivel az ellenzék kezdett erőre kapni, a fidesz népszerűsége meg rohamosan csökkent, muszáj volt valami ütőset bedobni.
Emlékszem, annak idején a nagycsaládos adókedvezménynek mennyire örült ötgyermekes ismerősöm, csak később jött rá, hogy az ő fizetésük a kanyarban sincs a maximálisan igényelhető adókedvezményhez. Lesznek itt hatalmas pofáraesések.
staro2
@division: Akkor tessék ezt mondani az évértékelőn.
Eladott Ország
@Macskaszem: Pofára esés a gyod is. A gyod 2022-ig folyamatosan emelkedik, a kormány ígérete szerint ekkorra eléri a minimálbér szintjét. Hogy minden keresztény és családbarát legyen, ebből a körből eleve is kihagyták azokat, akik nem a gyereküket, hanem mondjuk a házastársukat, szüleiket, vagy más családtagjukat gondozzák. Kurvára fideszes görénység, de ez nem minden: azok sem dőlhetnek hátra, akiknek január elsejétől elkezdték folyósítani a gyodot, ugyanis nyártól elindul az a felülvizsgálat, amely alapján megállapítják, hogy az otthon ápolt gyermek valóban képtelen-e az önellátásra. Hogy ez a felülvizsgálat milyen elmeroggyant, szakmaiatlan, dilettáns szempontok szerint áll össze, és hogy ez alapján mennyien lesznek azok, akiket megfosztanak a havi 100 ezres támogatástól, abba belegondolni is fájdalmas. Szarrá szívatják a legkiszolgáltatottabbakat, ebben verhetetlenek.
csetere
@division: Ha nem akarnak felvenni hitelt, miért van csaknem mindegyik kormánytagnak hitele a bankoknál?
division
@vadsanca: Ugye nem azt várnád el hogy a kormány tartsa el mások gyerekeit? Mert nekem kicsit úgy jött le amit írtál.
Eladott Ország
@division: A kormánynak az lenne a feladata, hogy tisztességes piaci hátteret és jogi környezetet biztosítson, tisztességes bérezés mellett. Nem azt hangsúlyozni mint Köteles Laca, hogy a mi versenyelőnyünk a olcsó bér és nem kell ellustult nyugati jólétben élnünk. Ha ez biztosítva lesz, nem fogjál elhagyni ezt a földi paradicsomot.
division
@Eladott Ország: Igen, de ehhez olyan vállalkozók, igazgatók, cégvezetők, stb. is kellenének akik biztosítják a megfelelő bérezést a dolgozóik számára. Sajnos ez az "ennyi a minimálbér, ennyit kapsz" szemlélet nem igazán változott az idők folyamán. A másik meg hogy a különböző ágazatok eltérő bérezést kell alkalmazzanak, mert például ha emelnék jelentősen államilag a minimálbért, akkor jelentősen emelni kellene a pedagógusok, orvosok, stb. béreit is. Csak szemléltetésképpen, nejem jelenleg 277 ezer nettót kap mint pedagógus. Amennyiben a mindenkori minimálbért felemelnék közel hasonlóra, akkor az ő bérét minimum duplázni kellene. A források nem biztos hogy ezt megengednék.
Eladott Ország
Tévednék, hogy a családpolitikának arról is kelljen szólnia, hogy nem verünk szét családokat kilakoltatásokkal, állásmegfosztásokkal, egyéni és emberi létek kivéreztetésével, tisztességtelen devizahitelezésekkel és szándékosan alacsonyan tartott bérekkel. Rabszolgamunkával...Nyilván nagyra értékeli a kormány világhíres családpolitikáját az a tízezer család is, akiket az elmúlt három évben voltak szívesek kilakoltatni tetűék. Érték alapon. Ez a nő sikeresen vette az akadályt, csípőből lenyomta a senator asszonyt, a mérhetetlen ostobaságokat rikácsolás vetélkedőjében. Selmeczi művésznő legalább elintézte egy szóval azt, amit Novák elvtársnő kurva hosszú, és degeci kínos bullshit cunamival tud csak abszolválni. Mennyire kell valakinek hülyének lennie ahhoz, hogy az államtitkárelvtársnőasszony baromságaihoz még tapsoljon is? Novák elvtársnő „igen”-t nyomott a rabszolgatörvényre? A fidesz pártfegyelmét alapul véve, nem kétséges. Akkor innentől kezdve, bárminemű, a családok segítésének elkötelezettségéről karattyolt mondata az ócska süket vaker kategóriájába tartozik. Kíváncsi lennék rá, hogy most tökig a családok évében, vajon milyen segítség az és hogyan magyarázza meg a családoknak, hogy apu vagy anyu miért nincs otthon este ötre (majd ha a nagy Ho-Ho aláírja), csak mondjuk nyolckor esik be, akkor is hullafáradtan? Oszt még gyarapítsa is a nemzetet.
kokopelli
Nekem a "Roots" c.film (asszem Haley regénye) jut eszembe,amikor az erős rabszolga
férfiakhoz olyan lányokat választottak ki,akik "megest" erős utódokat nemzettek! De hova,
és minek? Melózni a semmiért,vagy csak ß@rért-urinért?!? (;-()
Eladott Ország
@division: ma, 13:36; Lényeg a lényegben, az orbáni gazdaságpolitika megbukott. A tények ismertek, Európa második legszegényebb országa lettünk. Ideje lenne a legsürgősebben eltakarodniuk. Az már csak adalék, hogy a demokráciát meg telibeszarták és kiépült a maffiaállammal ötvözött diktatúra.
kereső
@division: 13:36 pedig tulajdonképpen azt kéne tenni! Mert ha az állam megfizetné!!! a dolgozóit- a pedagógust,az orvost, a szociális munkást ..., akkor az húzó hatással lenne a versenyszféra béreire- nem kullognánk az unió utolsó előtti helyén ,és kevesebb ilyen-olyan hitelekre lenne szükség. Amit elveszitene a réven, visszanyerné a vámon- kevesebb kamat támogatás,és visszanem tériténdő támogatás, több adó-és járulék( még akkor is, ha csökkentené az adó/járulék terheket),
és a családok inkább támaszkodhatnának a saját erőforrásaikra,mint lógnak az állam csecsén. De hát ezek csak álmok.
Mióta is változatlan a közalkalmazotti bértábla? Jóformán csak toldozás-foldozás van!
csetere
@division: A kormány nem tart el senkit, nincs pénze. Mindent mi adózók fizetünk. Mikor azt hallom, hogy, "a kormány ad" plafonon vagyok!
division
@csetere: Ebben egyet kell értsek veled, persze hogy mi fizetünk mindent, utána meg minket szidnak az emberek akik a legtöbbet adjuk (vagy vonják le tőlünk) :-))
kereső
@division: 12:53 megtévesztés??Azért rohantak a 180 Ft-os árfolyamon visszafizetni a deviza hitelüket( majd az összes ogy.képviselő IS), és azért volt majd mindenkinek a fent emlitett körből az első orbán kormány által bevezetett kamattámogatásos hitele- ez iránt főleg akkor nőtt meg az érdeklődésük, amikor kiterjesztették, és már használt lakásra, sőt nem csak első lakásra lehetett felvenni. A kamattámogatás meg exponenciálisan terhelte a költségvetést. Na majd most is ez lesz.
division
@kereső: Irónia volt. Egyébként nem egy ismerősöm is élt akkor ezzel a 180 ft - on való törlesztéssel.
vadsanca
@division: Itt nem a kormány fogja, hanem az adó fizetők! Gondolj a "hátrányos helyzetű" keleti ország részén élőkre. Nekik a "talált" pénz fogja felpörgetni az "agyukat" és nem az, hogy mi lesz 10-, vagy 20év múlva. "Carpe Diem"
advocat
Keressünk annyit, és utána az állam elmehetne... Ne adjanak állami támogatást. Az a komenizmusra volt jellemző!!!
advocat
És egy szerény panel ma már majd 30 milla. Pesten. És...?
Sámannus
Én úgy látom, hogy a nyolc tíz gyermekes családok megfelelő ellátása jobban serkentené a szaporulatot, lévén, hogy azok már meg vannak, és csak -élesíteni kell őket a társadalomszámára értékes emberekké válhassanak. Ez egyébként is halmozottan hiányzik a társadalom érzéketlensége irányukban. Az ellenzéknek lennék nem totojáznák vele, milyen lehetőség van ebben a célban. Tudom orbán képtelen segíteni nekik, mert ők nem ukrán migránsok akik megfordítják a hazazi választási erőviszonyokat,de legalább valamennyire kiegyensúlyozza a keleti régiók szociális helyzetét.
Ahogy ezt most teszik vasvillával szórják ki a pénzt az ablakon.
Eladott Ország
@csetere: február 12. 18:46; Nagyon kevesek juthatnak hozzá, a csúti által meghirdetett pénz cunamihoz a pénzügy feltételek elemzése ( dolgozói szegénység, hitelképesség stb.) után. Az egész a megroggyant fidesz bűnbanda uralmát igyekszik konzerválni, illetve parasztvakítás az EP és az önkormányzati választások előtt. Bár a nagy hurráoptimizmus az önkormányzati választásokra már kifullad.
evacica
Szemfényvesztés az egész! Katika meg nem egy hiteles személy, ő is bort iszik és vizet prédikál nem kevés pénzért!Orbán fullajtár! Ő nem Soros bérenc, csak Orbán bérenc!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.