Négy héten belül kés alá fekszik M. Richárd – tudta meg a Blikk.

Ahogy korábban megírtuk, hétfőn kiengedték a börtönből M. Richárdot szívbetegsége miatt. A Dózsa György úti tragédia elsőrendű vádlottja így Budapest és Pest megye területén szabadon, korlátozás nélkül mozoghat.

Heteken belül kés alá fekszik M. Richárd, miután kiengedték a börtönből szívbetegsége miatt

Az elsőrendű vádlott M. Richárd az ellene és két fő ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása és egyéb bűncselekmények miatt, a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper előkészítő tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében 2019. január 25-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az ügyben eljáró nyomozási bíró orvosszakértői vélemény alapján döntött az enyhébb kényszerintézkedésről.

A szakértői vélemény szerint M. Richárd a szív bal kamrájából kiinduló főverőér szájadékában lévő billentyű elégtelen működésében szenved. Ezen kórállapot megoldása nyitott szívműtét keretében az aorta billentyű cseréje, műbillentyű beültetése.

Az orvosszakértő szerint a férfi jelenleg nincs az életét közvetlenül veszélyeztető állapotban, azonban a betegségének progressziója az elkövetkező hónapokban felgyorsulhat, és ezzel együtt potenciálisan az életét közvetlenül veszélyeztető, akár halálos kimenetelű szívritmus zavarok is jelentkezhetnek.

A Büntetés-végrehajtás Központi Kórházának főigazgató főorvosa tájékoztatta a bíróságot, hogy

a tervezett műtét a Városmajori Szív- és Érsebészeti Klinikán kihelyezéssel megoldható, de a műtétet követő rehabilitáció nem biztosítható a büntetés-végrehajtás keretein belül.

A Blikknek a bíróság döntését követően M. Richárd azt mondta,már megkezdődtek a műtétre felkészítő vizsgálatok.

Már megkezdődtek a műtétre felkészítő vizsgálatok, egy hónap múlva meg is operálnak. Nagyjából 5-6 hónap rehabilitáció jön utána. Tudom jól, hogy az én esetemben nem lesz felfüggesztett, csak letöltendő börtönbüntetés. Amint vége a kezeléseknek, állok elébe a tárgyalásnak és az ítéletnek! 

- nyilatkozta a lapnak.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség M. Richárd ellen közúti baleset okozásának vétsége, közúti veszélyeztetés bűntette, társtettesként elkövetett garázdaság és társtettesként elkövetett testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot. A bíróság az vádlott letartóztatását 2018 novemberében rendelte el.

A bíróság végzése szerint M. Richárd megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015-ben Budapesten, az Andrássy úton közúti veszélyeztetést követett el egy kerékpárossal szemben, akit ezután bántalmazott, 2017. május 15-én szintén Budapesten, a Dózsa György úton pedig a sebességhatárt jelentősen túllépve összeütközött egy elé szabálytalanul beforduló másik gépjárművel.

A baleset miatt két ember meghalt, többen súlyosan megsérültek.

Forrás: Blikk, 24.hu, MTI

Címlapi kép: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
Valamiért nagyon kivételeznek vele, csak nem ő fidesz drog beszállítója, vagy megvett valakiket kilóra?
A többi rab esetén úgy tudom az az eljárás, hogy a rabkórházba fekszik, majd a műtétre átszállítják a beavatkozást végző kórházba. öt csak kiengedik semmi házi őrizet stb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Alkatra így is néz ki minden szív beteg? Esetleg a közönséget szív-atyja így meg,a nagy öreg?
csipetke
Amikor a balesetet okozta,be volt kokózva Az ügyvédje azt nyilatkozta,hogy a szívbetegsége nem most kezdődött,viszont ha a betegségéről tudott,miért narkózott?Másrészt nagyon úgy néz ki,hogy tömegnövelőket is szedett,mert úgy néz ki az ürge,mint egy felpumpált táposcsirke.Ez a majom kubatov verőlegényei közé tartozott,úgyhogy akár fel is fordulhat.
papa.49
Erre felhozok egy régebbi páréves esetet, volt egy vesebeteg lány akinek kellett volna egy vese átültetésre, a donorja aki megfelelő lett volna épp börtönbe ült !!!
Többször kérvényezték a pacák kiengedését a vese kioperálására NEM ENGEDÉLYEZTÉK !!!
A lány végül belehalt a betegségébe !!!
csipetke
@papa.49: 23:32 Emlékszem rá,pár éve volt.Hát igen,így működik a fidesz.Minél nagyobb gengszter,annál inkább segítenek rajta,ha az illető fideszes.
vacsi
Vajon miért kellett hónapokkal hamarabb kiengedni, mielőtt műtik?! A dutyiból is odavihették volna! Hogy néhány ártatlant még megöljön?!
nezelodo
Hej ha Sztálin orvosai ilyen dörzsöltek lettek volna talán még ma is élne némelyik! Bezzeg a mieink aztán ismerik a széljárást, véletlen sem pisilnek szembe vele. Vagy súg nekik valaki?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.