A szerződése szerint évi két publikációt kellett volna teljesíteni az innovációs miniszternek az MTA-n, ezt nem tette meg a Magyar Narancs kutatásai szerint. Mégis megkapta a tiszteletdíját.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Jogtalanul felvette az államtól ezt az összeget, és fordítva is igaz: az állam jogosulatlan részére közpénzt osztott!
...és ez nem egy szenvdvics ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
Érdekes! Erről /ilyenekről úgy tudnak hallgatni, pedig megszólalva úgy hadar, hogy se megérteni, se szimpatizálni vele nem lehet.
bencemacska
@Szeparepa2: ma, 13:29
Én csak a "így megvolt a 300 körüli havi pénze, amiből már meg lehet élni normálisan.." megjegyzéseden akadtam fenn, mivel úgy tudtam, hogy egyetemi tanár, tehát a fizetése is onnan származik , az MTA-tól csak a zsebpénzt kapta, még az államtitkári és kormánymegbizotti pozíciója mellett is.
És ebből rakta össze a vagyonát? Pl.:
"... van egy Lamborghini traktorja is, igaz, az lassan kilencéves. Emellett négy vadászfegyver boldog tulajdonosa.
A bankszámláján 21 millió forint van."

A nyilvánosságra hozott adatok szerint az összevont éves adóalap 2016-ban
Palkovics Lászlónál 44,9 millió forint volt.

Nem érdemes szót vesztegetni rá!
Eladott Ország
@bencemacska: tegnap, 15:25; Palkovics László kormánybiztosként felel a debreceni autóipari központ fejlesztéséért. Ő lesz a BMW-nél a "fékmester," ki tudja havi hány milláért.
RonaGyuri
Ez akár egy oldalvágás is lehetne

Palkovics majd milliója nyomában

Aki szelet vet … (bár amondás nem igazán trendi, mert a Kr. e. a VIII. században élt Ozeás prófétának Izrael népét ostorozó gondolatából ered). De a helyzet az, hogy Kancsi-mancsiék „Megnéztük, hogy a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) hivatalos publikációs jegyzéke (MTMT) szerint a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontjának intézeteiben milyen tudományos publikációk születtek az elmúlt időszakban. Az adófizetői pénzekből fenntartott műhelyekben van olyan munkatárs, aki akadémiai keretek között évek óta nem publikált” akciója ötletet adott. Legalább is a Magyar narancs utánanézett a dolgoknak és kiderült, hogy az MTA szétverésén munkálkodó Palkovics mester „2000-től az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetének (SZTAKI) munkatársa.”, papíron!!! Mert érdemi tevékenységet nem végez, ha csak a kiemelt fizetés felvételét nem tekintjük annak? Ugye emlékszünk a sport-állásokra! =)) Bizony ő az egyike azon személyeknek, akik évek óta nem publikálnak, pedig az ő szerződésében taxatíve ott a kitétel, hogy évente legalább 2 publikációt kell felmutatnia!
No ennek persze megvan a maga bája, de az igazi poén az a derék párt-csinovnyik indoklása.
„nem tartom elfogadhatónak azt az egyébként bevett gyakorlatot, hogy olyan publikációkon tüntessem fel a nevemet szerzőként, amelyeknek csak az előkészítésében vagy koordinálásában vettem részt.” – írta!
Na erről a jelenségről sokat lehetne értekezni, e igazából csak azt említeném meg, hogy: MINDEKÖZBEN: egy kollégája a vagyon nyilatkozatában több mint b40milliós találmányi díjat vallott 18-ra! =))
bencemacska
@RonaGyuri: ma, 07:37
"MINDEKÖZBEN: egy kollégája a vagyon nyilatkozatában több mint b40milliós találmányi díjat vallott 18-ra! =))"
Aki:
Gimnáziumi évei alatt a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnázium KISZ alapszervezetének titkára volt.[1] A Fidelitas, a Fidesz ifjúsági szervezetének alapító tagja, 1997 novemberétől egyben alelnöke is volt. 2001-től 2003 májusáig a Fidesz alelnökeként tevékenykedett. A 2003-as néppárti átalakulás során a belváros-lipótvárosi választókerület elnöki tisztségével bízták meg."
"Az 1998-as országgyűlési választáson a Fidesz országos listájának 24. helyéről került be az Országgyűlésbe. 1999-ben frakcióvezető-helyettessé választották, majd 2001-ben az Informatikai és távközlési bizottság alapító elnöke lett."

Ebben a funkcióban úgy látszik könnyű társ-feltalálóvá válni!!!
advocat
Ha uriember volna fel sem vette volna. De még nem késő - legalább - visszafizetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.