Megszökött egy fogoly pénteken az ítélethirdetést követően a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből. A törvényszéken senki sem sérült meg.

Megszökött egy fegyveres rab pénteken délben a Fővárosi Törvényszékről. Hatalmas rendőri készültség van a város északi részében. A Dózsa György és Váci úton mindenhol golyóálló mellényes rendőrök állnak.

Az Index úgy tudja,

a vádlott egy büntetőügy tárgyalásán megtámadott egy őrt a Fővárosi Törvényszéken pénteken délben, elvette az őr fegyverét, majd a pisztolyt az őr fejéhez szorította.

A rab ezután kimenekült az épületből,

majd az utcán megállásra kényszerített egy autót, és azzal hajtott el. 

Az Index azt írja, hogy egy szemtanú szerint egy szürke Suzukiba (egy másik olvasójuk szerint pedig egy szürke Nissanba) ült bele a rab.

A rab ezután az őrt elengedte, és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről.

Forrás: Index (a videót a portál egyik olvasója küldte a Bosnyák térről)

A 24.hu információi szerint a szökés után szinte a teljes BRFK-t mozgósították.

A rabot a XV. kerületben, a Nyírpalota út-Szentmihályi út kereszteződésénél kapták el nemrég, hatalmas a rendőri készültség a környéken.

A 24.hu úgy tudja, hogy lövések is dördültek.

A rab, amikor gyalogosan próbált menekülni, vaktában lövöldözött. Ezután kapták el a férfit a rendőrök.

A Fővárosi Törvényszék délutáni közleménye szerint:

a terhelt, akire garázdaság és rongálás vétsége miatt a Fővárosi Törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen, az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási (bv.) őrrel. A dulakodás során a terheltnek sikerült megszerezni a bv. őr fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből. Az eljáró bírói tanács időközben a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatát, amelynek egy tagját a menekülő terhelt fegyverrel túszul ejtette. A tússzal a terhelt az épületen kívülre távozott, ahol egy személyautót fegyverével megállásra kényszerített. Ezt követően a terhelt a túszt elengedte, majd beszállt a kocsiba és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről. A Törvényszéken személyi sérülés nem történt. A terheltet erőszakos bűncselekmények miatt korábban már elítélték, s jelenleg is más bűncselekmény miatt jogerős büntetését töltötte.

Forrás: Index, 24.hu, MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
1 évből most lesz 6 év letöltendő ! Hülye nem hogy meghúzta volna magát még lövöldözni is kezdett így simán eltudták kapni.
papa.49
Lábbilncsben futott, az őrnek meg lába se volt ???
A másik mi az hogy megszerzi a fegyvert, rögtön lelőnni mint a veszett kutyát !!!
Csizmás Kond
...szerin tem a baj ott kezdődött amikor elengedték...és az nem tetszett a delikvensnek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.