Interjút adott a baloldali EP-csúcsjelölt, akit Orbán Viktor kiemelten támadott az évértékelőn. z embereket nem lehet örökké a félelmeikhez láncolni: egy idő után a jövőjükről, munkájukról akarnak beszélni, legalábbis egy demokráciában – idézi az MTI Frans Timmermanst, az Európai Bizottság (EB) alelnökét és az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltjét, aki az ATV Egyenes beszéd című műsorában vendégeskedett pénteken este.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Desischado
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@1magyar: Ha ez igaz, miért nem jönnek haza ezek a kizsákmányolt magyarok tündérországba? Kizsákmányolt rabszolga itthon is lehet.
Én másik példát mondok: baráti házaspárunk (közel hatvan évesek) kb 10 éve mentek ki Németországba. A férj ma házmester (nem keverendő össze a hazai megfelelővel), a feleség 4 órában magánháznál idős emberre felügyel. Kettejük havi bére 2300 euró. Saját bevallásuk szerint havi 500 eurót tudnak félretenni. Minden évben egyszer látogatnak haza, de semmi szín alatt nem akarnak már visszaköltözni, mivel megtalálták számításukat és nagyon jól érzik magukat. Sokkal jobban, mint Magyarországon éreznék magukat.
1magyar
@simmering73: De ez így rendben van, amit ezekkel a hentesekkel művelnek az borzalom.
nevemnick
@1magyar: sajnos az is előfordul amit leírtál. Viszont az ilyen helyzetbe azok kerülnek, akik örülnek, hogy van lehetőségük dolgozni, nem minimálbérért (vagy annyiért sem) mint itthon Szabolcsban vagy az ország elhanyagolt, iparilag fejletlen területein. A másik, hogy az itteni cégek, amelyek a német húsipari konszernekkel kötnek szerződést, az emberek fizetéséből a cégek nem kevés közvetítési díjat emelnek le.
kokopelli
@nevemnick: Nem tudom ki írta az a Alsószász-tartományt Düsseldorf-tól Hamburg-ig,
de megnézhette volna a térképet! Ennyire hitelesek a jelentések?! (;-)))
Ahogy írod,nagyon sok magyar közvetítő cég viszi el a kinti vállalatoktól kapott pénz nagy
részét,és az már magyar hatáskörbe tartozik!A németek is élnek országukon belüli közve-
títésse (az USA-ból importálták),de azoknál a min.bért (9,19 €/óra +pótlékok) kötelesek fizetni!
kereső
Ha jól rémlik, akkor 2018 decemberében szavaztak az EP-ben, egy európai munkaügyi felügyeletről-amely vizsgálhatná-és be nem tartás esetén szankcionalhatná az eu-s munkaügyi irányelvekben foglaltakat, amely a kiküldetésben dolgozókra vonatkozik.( munkaviszony megléte a kiküldő cégnél, a kiküldött dolgozóra -1 hónap után a fogadó állam munkaügyi szabályainak betartása(bér,szabadság,munkaidő,pihenőidő,munkavédelem). Na ki nem szavazta meg a Tv-javaslatot. Csak a fidesz! Lehet itt családok támogatásáról meg egyebekről hadoválni, csak a tények egészen mást igazolnak,mint a duma.Szóval kedves kiküldetésben dolgozók-hentesek,húsipari,épitőipari munkások- lehet orbánnál reklamálni!
1magyar
@emerencia: Azt legalább beletehették volna a rabszolgatörvénybe, hogy miben kéri pénzben vagy időben a túlóráját, hiszen az a dolgozóé!
Alá kellene minden cégnél ezt íratni, ehhez joga van a dolgozónak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.