A kisgyermekes édesanyák 98,6 százaléka egyetért a családvédelmi akciótervvel és 64 százalékuk tervezi legalább az egyik lehetőség igénybevételét – derül ki a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) friss közvélemény-kutatásából, amelynek összefoglalóját kedden juttatták el az MTI-hez.

A Kincs ötszáz, öt év alatti gyereket nevelő édesanyát kérdezett meg reprezentatív közvélemény-kutatása során.

A kisgyerekes anyák átlagosan hétből hat intézkedéssel értenek egyet. Legtöbben, a válaszadók 95 százaléka, a bölcsődefejlesztésekkel, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bővítésével és a fiatal házasok gyermekvállalási kölcsönével ért egyet, ezt követi a lakáshitel-elengedés (86,5 százalék), a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása (80,7 százalék), a nagyszülői gyed (79 százalék) és a négygyermekes anyák szja-mentessége (78,5 százalék) – írták.

Arra a kérdésre, hogy az intézkedések közül melyiket tervezik igénybe venni, a megkérdezettek 64 százaléka válaszolt úgy, hogy legalább egy lehetőséggel szeretne élni, átlagosan 1,55 intézkedést vennének igénybe az édesanyák.

Az anyák 18,2 százaléka tervezi, hogy felveszi a fiatal házasok gyermekvállalási kölcsönét, 36,4 százalékuk a csokot, 21,8 százalékuk él a jelzáloghitel-elengedésével, 9,6 százalékuk a négygyermekesek szja-mentességével, 28,1 százalékuk igénybe veszi az autóvásárlási támogatást, 31 százalékuk használja majd a bölcsődéket, továbbá 11,3 százalékuk élne a nagyszülői gyed lehetőségével.

A megkérdezettek közül a gyermekvállalási kölcsön, a bölcsődefejlesztés és a nagyszülői gyed az egygyermekesek körében a legnépszerűbb, míg az autóvásárlási támogatás és a négygyermekes anyák szja-mentessége értelemszerűen a nagycsaládosok körében népszerű.

A csok minden csoportban népszerű, minden harmadik család szeretné azt igénybe venni gyermekszámtól függetlenül, a lakáshitel-elengedést pedig a négy-, majd az egygyermekesek tervezik legnagyobb arányban kihasználni.

A megkérdezettek fele (49,2 százalék) nyilatkozott úgy, hogy öt éven belül szeretne újabb gyereket.

Az egygyermekesek 71,5 százaléka, a kétgyermekesek 36 százaléka, a három gyerekesek 18 százaléka tervez újabb gyereket a következő öt évben.

A telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást február 14-15-én végezték, és ötszáz, legalább egy öt év alatti gyereket nevelő kisgyermekes édesanyát kérdeztek meg. Az országos, területileg reprezentatív mintában kétszáz egygyermekes, kétszáz kétgyermekes és száz három- vagy többgyermekes anya szerepelt.

Forrás: MTI

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
@Shikari:" A kormány szerint Brüsszel továbbra is támogatni akarja az illegális bevándorlást, amiről a magyar embereknek tudniuk kell, ezért indítottak újabb tájékoztató kampányt"
Én tagadom a miniszterelnök úr magyarkodását,állkeresztény beszédét,és magatartását.
A libisek úgy vannak 2-3,3 millióan ha mind eltakarodna mi a faszt zabálnál?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@Shikari: A ti narancsos, gyülőlködő NÁCI RENDSZERETEK = RAGACSOS, GYILKOS MOCSKOS SZUROK !!!
Egyébként: Minden NARANCSOS SEGGNYALÓ, tényleges gyilkos és hazaáruló!
juttka
@Shikari: Akárhányszor leírhatod, akkor sincs igazad. A liberális nem fasisztát jelent, nézd meg az értelmező szótárban, ha nekünk nem hiszel. A mocskot a fideSS támogatja, olvasgasd kicsit többet a híreket, de ne azt, amit a kormánypárti média hazudik. Épp a napokban ismerték el, hogy az Elios ügyben is csaltak, 13 Milliárdos számlát nem nyújtanak be az UNIO-s elszámolásnál, azt mi fizetjük, ill. az adózók, mert én már nem fizetek adót. Polt Petike nem mert elmenni Strasbourgba, v. Brüsszelbe, nem emlékszem most hirtelen, nehogy kényes kérdéseket tegyenek fel neki.Támadják Junkckert, Brüsszelt, az UNIO-t, az Enszt, Sargentinit, a svédeket, stb., akik csak az igazat mondják meg a qurmányunkról. A saját mocskukat kenik másra. Akkor most kik is támogatják a mocskot? Kicsit gondolkodni kéne a fideszhívőknek.
juttka
@Shikari: Ha nem látod az összefüggést, rád nézve szomorú. Azért soroltam fel ennyi mindent, hogy lásd imádott fideSS-ed mocskos dolgainak egy részét, mert a lista nem teljes. Egyedül az indiánok tüzes vize nem passzol ide szerintem. Olyan fogalom pedig, hogy liberálfasiszta, nem létezik, bár neked hiába magyarázom, olyan vagy, mint a többi fityiszes, hogy csak a bejáratott szöveget tudjátok ismételni, biztos,éjjel is gyakoroljátok.
juttka
@Shikari: Hát igen, éreztem, hogy nem tudatosul benned, amit írtam. A liberális nem = a fasisztával, a fasisztákra leginkább a fideSS-esek hajaznak.
juttka
@Shikari: @Shikari: Én nem beszélek mellé, többen megírták, hogy mi a liberalizmus, nem akarom ismételni, keresd meg, de te meg most a fideSS-ről beszélsz, aminek köze sincs a liberálishoz. Erőszakos,, diktatórikus, stb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.