Európai parlamenti (EP) választásnak még soha nem volt akkora tétje, mint az ideinek, az, hogy Magyarország a magyar embereké marad vagy másoké lesz – jelentette ki az Országgyűlés elnöke szerdán Szolnokon.

Kövér: az EP-választáson a Fideszre kell szavazni, hogy Magyarország a magyaroké maradjon
Fotó: Soós Lajos/MTI

Kövér László a Márai Sándor Polgári Kör által szervezett rendezvényen a választási részvételre biztatott. Azt mondta:

az a tét, hogy a bevándorláspártiak nyerik-e meg a választást vagy pedig azok, akik szeretnék meggátolni a bevándorlást, különösen az illegális migrációt.

A házelnök a Tiszaparti esték elnevezésű eseményen hozzátette: körülbelül ötször-hatszor hatékonyabban lehet ugyanakkora forrásból segíteni a migránsokon például az iskolák, kórházak újjáépítésével, felszerelésével, mint Európába hozatalukkal, ahol – mint mondta – a munkanélküliek táborát gyarapítják.

Kövér László emlékeztetett: a Politico brüsszeli hírportálnak közvélemény-kutatási eredményekhez kapcsolódó írása szerint a májusi európai parlamenti választásokon

az Európai Néppárt veszít majd mandátumai számából, a szocialisták, szociáldemokraták pedig még náluk is többet veszítenek majd, és így a két frakciónak nem lesz már meg a többsége az EP-ben. A radikális jobboldalinak, "euroszkeptikusnak" elkönyvelt pártok pedig meg fognak erősödni

- jegyezte meg.

A házelnök szerint éppen ezért meghatározó lesz, hogy az Európai Néppárton belül olyan képviselőket választanak-e meg, akik a saját pártjukon belül a konzervatív, szuverenista, a "nemzetek Európáját" elképzelők körébe tartoznak, vagy pedig olyan képviselőket delegálnak az Európai Néppártba, akik tulajdonképpen a liberálisoknál is lehetnének.

Kövér László azt mondta: bízik abban, hogy a belpolitikai mozgások eredményeként azok a képviselők kerülnek már eleve a listára, akik vissza akarnak fordulni az "Európai Egyesült Államokat megcélzó útról".

Az Országgyűlés elnöke idézte Kovács Zoltán kormányszóvivőt, aki azt mondta: "a bevándorláspártiak, a globalisták elfoglalták az európai intézményeket". A cél, hogy visszafoglalják ezeket az intézményeket azoktól, akik az európai emberek ellenében használták őket – emelte ki az Országgyűlés elnöke.

Hozzátette: van ok az optimizmusra, de jól fel kell mérni "a baj nagyságát", mivel – mint mondta – "az ellenfél mindenhova beépült és hálózatszerűen működik".

Megítélése szerint a világba kitekintve leegyszerűsödött a politikai küzdelem két táborra:

a konzervatív értékek, a család, a nemzet védelmében politizálókra és az ezzel szemben állókra, akik ezeknek a kereteknek a puszta létét is tagadják.

Kövér László azt mondta: az ellenzék igazi vezéreit a magyar határokon túl kell keresni, nevezzék őket bárhogy: "sorosistáknak, bevándorláspártiaknak, globalistáknak, föderalistáknak".

Hozzátette: a magyarországi ellenzék "kárt okoz", és mivel nem tudták megszólítani az emberek többségét, azt a téves következtetést vonták le magukban, hogy ennek az az oka, hogy "nem elég radikálisak, durvák, egyértelműek".

Kitért arra, hogy 2010-ig a parlamenti képviselők a súlyos konfliktusok során sem léptek át bizonyos határokat, betartották az elemi normákat.

Emlékeztetve a Parlamentben december 12-én történtekre, kijelentette: az ellenzék nevetségessé és komolytalanná teszi magát. Kiemelte: az ország ennél többet érdemel, egyben arra biztatta a jelenlevőket, hogy a májusi EP-választáson a Fideszre és a KDNP-re szavazzanak.

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Te mocskos nagyképű,kommunista, hazaáruló, senkiházi, hazug kutya!!Börtönbe kellene csukni te s.ggnyaló csicska a főnököddel és az egész sz.rházi bandáddal együtt!Nem vagy méltó arra,hogy házelnök legyél ahogy a haverod a bajszos sz.rt is lekell/ene/ váltani a köztársasági elnöki pozícióról!!Egy házelnöknek MINDIG pártatlannak kell lennie egy ilyen megnyílvánulás nem megengedett se belföldön se külföldön !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
Már megint valami benszülött korán reggel itt hülyeségeket írogatott.
balos
@Shikari: Boldog Karácsonyt mondta 01geci!Vágod?
kissé felnőttem
félted a bőrödet bajszoska? Elsők közt leszel kitiltva a parlamentből.
kereső
Felnőtt ember vagyok,kövér elvtárs.Majd eldöntöm,hogy ki kapja az X-et. A fidesz biztosan nem! Nem csak Magyarország érdemelne jobbat nálatoknál- ti egyáltalán nem vagytok Európába valók. A felcsúti budi sarkában felépült szörny ,az a ti világotok.Oda valók vagytok,nem Eupába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.