A magyar kormány nem határokban, hanem nemzetben gondolkodik - mondta Szilágyi Péter a II. Pedagógus expón szombaton Budapesten. Szilágyi Péter kiemelte: a nemzet szélei nagyon tágak, a mostani rendezvényre is a világ több mint 30 országából érkezett pedagógus, köztük több száz határon túli magyar. Emlékeztetett arra, hogy a 19-20. században sok honfitársuknak kellett hazáját elhagynia, de kultúrájukat, nyelvüket, a Kárpát-medencét soha nem felejtették el. A magyarság mára világnemzetté vált, amelynek mindig van egy központja, anyaországa, amely mindig segíti és hazavárja a magyarokat - mondta. Beszámolt arról, hogy tavaly több mint 6000 magyar családot értek el és 10 ezer magyar gyermeket szólítottak meg a Külhoni magyar családok éve program keretében. Idén is ez a cél a Külhoni magyar gyermekek éve program során - fűzte hozzá. Kitért arra, hogy több mint 3000 külhoni magyar oktatási intézmény működik a határon túl az oktatás minden szintjén.

Forrás: delmagyar.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Akkor mi a lófaxnak a szlogen?"nekünk Magyarország az első"!-vagy csak a szlogen kedvéért? Mert igaza van a biztosnak, a mmagyar kormánynak minden más magyar előbbre való az országban élőnél.-kivéve a saját családját! Na az még a "nemzetnél" is előbbre való.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
Melyik nemzet nem képzeli be magának azt a baromságot?...mármint "világnemzetet"?
Egy ilyen hülye szlogennel akarják a plebset lázba hozni!Már a názik is megbuktak vele!
Macskaszem
Helyesebben, a kormány nemzeti vagyonban gondolkodik, de kizárólag az ellopható része érdekli, a többit lesz@rja.
Nessy
Határon belül dolgozzanak, adózzanak, legyen mivel a "nemzeti szavazókat" megvásárolni!
Peller Anikó
De azért kerítés vana házad körül igaz geci? Vagy mégsem a nemzetben agyalsz hazudós geci, hanem csak a nemzőetségedben?
Commenter
@kereső: akkor mi a francért húzott fel egy kerítést, és keresi nagyítóval a határsértőket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.