A sok éven át tartó tudatos építkezésnek köszönhető, hogy a magyar sporthorgászok a kétezres évek közepe óta a legnagyobb világversenyeken is folyamatosan az élmezőnyben szerepelnek – mondta a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) alelnöke az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

A MOHOSZ felfedte a titkot: ezért sikeresek annyira a magyar sporthorgászok
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Dérer István megjegyezte, hogy a magyar horgászsport megszervezése a tömeg- és az élsportra, valamint az utánpótlás-nevelésre egyaránt kiterjed. A horgászat hagyományosan európai sport, a nemzetközi versenyek dobogóin rendszerint ugyanaz a 6-8 ország váltja egymást – fogalmazott.

Walter Tamás, a IV. horgász világjátékok aranyérmese elmondta, a magyar csapat az édesvízi kategóriákban sosem csúszott ki az első ötből az utóbbi 10 évben. Magyarország adottságai kedvezőek a horgászsport számára, a versenyzők tapasztalatait és technikáját pedig a szabadidős horgászok is átvehetik és hasznosíthatják – tette hozzá.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Már látom, hogy a mohosznak a bajcos lesz az elnöke. Nagyon ott sündörög, durbinccsal a kezében.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Már látom, hogy a mohosznak a bajcos lesz az elnöke. Nagyon ott sündörög, durbinccsal a kezében.
Lepényleső
Á,der-ült ki a horgászok felett? Lesz itt is ne mulass,ha beindul a fydes gépezet?
polar450
Létezik egy etetőanyag, 12.000 HUF/1 kg. Arra valóban megérkeznek a dögök!
Nagyon sok még a húshorgász a sporthorgászok rovására, van, aki 3-5 tóra is befizet, majd a kifogott halakat viszi frissen az éttermeknek, sütödéseknek!
Cicamama55
Mióta a kormány hozzákezdett a horgászat bekebelezéséhez, azóta tartják sportnak...Régen ezt tömegsportnak titulálták, s a Fidesz kormány óta eddig szabadidős tevékenységként tartották nyilván. Amikor a gyermeknapra az egyesületünk, iskolák közötti horgászversenyt hirdetett, az iskola igazgatók felé leadtuk a felhívást. Az utóbbi években több helyről úgy reagáltak, ez nem sport, nem foglalkoznak vele...Aztán tavaly már megint több csapat érkezett...Az igazi horgászok, ezt politika, s minden mentes kikapcsolódásnak tekintik ezután is! A halak legalább nem migránsoznak! :))))))))))))
Cicamama55
@Cicamama55: Bocs, kimaradt egy szó! Az igazi horgászok "számára "
adrenalink
@Cicamama55: 10:22-re Lehet, hogy ők is migráncsoznak, csak mi azt szerencsére nem halljuk...:-))
lampa laz
Nem is tudtam, h a naplopást, tunyaságot, lustaságot "sport"-nak nevezik újabban...
lusta
Sajnos a szövegből nem derült ki, hogy Dérer István, vagy Walter Tamás szerepel a képen.
Apatszerek
@lusta: Egyik sem Áder János szerepel a képen, Dérer István, megjegyezte,hogy a magyar horgászsport megszervezése a tömeg- és az élsportra, valamint az utánpótlás-nevelésre egyaránt kiterjed. A horgászat hagyományosan európai sport, a nemzetközi versenyek dobogóin rendszerint ugyanaz a 6-8 ország váltja egymást – fogalmazott.Walter Tamás, a IV. horgász világjátékok aranyérmese elmondta, a magyar csapat az édesvízi kategóriákban sosem csúszott ki az első ötből az utóbbi 10 évben. Magyarország adottságai kedvezőek a horgászsport számára, a versenyzők tapasztalatait és technikáját pedig a szabadidős horgászok is átvehetik és hasznosíthatják – tette hozzá.
advocat
Majd ha a Balatonon ehetek balatoni halat. Addig menjenek a francba!
Cicamama55
@lampa laz: Mondjuk a naplopó, tunya, lusta ember nem bírja kiváltani az engedélyeket! Szabadidős tevékenység! Közös családi programokat lehet szervezni a horgásztavakhoz, úgy hogy az általad említett jelzők nem helytállóak! Nem beszélve az egyesület programjairól, természetvédő tevékenységéről. Területet a horgászok tartják rendben, madáretetőket gondoznak stb Nagyon nem a lustaságról szól!
adrenalink
@Cicamama55: Képzeld el, ránk vevőkre, egy halbolt akváriumában milyen szitkokat mondhatnak:-))
papa.49
Már tudom ki lesz a ,,nagy HOHÓK új elnöke pár év múlva a bajuszosszar )))))))))))))))))))))
CsipkeRózsa
Áder Jánost még nem láttam ekkora mosollyal.
lampa laz
@Cicamama55: A sport szó akkor is erős túlzás erre a parton ülő bámészkodásra. Az általad leírt többi dolgot lehet nevezni szabadidős tevékenységnek.
Clavigo
@CsipkeRózsa: Nem lett szimpatikusabb..:)))))
Cicamama55
@lampa laz: Igen, így már maximálisan egyetértek veled!
Cicamama55
@adrenalink: Rám biztosan nem, mivel nem eszem meg a halat! :)) Életemben nem voltam halas boltban. Amit én fogok, csak ínséges időkben hozzuk haza, csak ha a párom nem bír fogni, én meg igen, vagy ha valami kapitális példányt sikerül megakasztanom. Azért olykor előfordult!
adrenalink
@Cicamama55: Én a kaviártól (Isten boccsássa meg évente 1x a szülinapomon mindig megjutalmazom magam egy kis tégellyel) a halkonzervekeken keresztül a fagyasztott halfiléig nagy FOGYASZTÓ vagyok, és pont:-)
Cicamama55
@adrenalink: Akkor rád sem mondanak csúnyákat a halak! :))))
arcmás
Amikor beetetsz, akkor be vagy etetve.
Betetetés nélkül nem fogsz halat.

A mohosz a maszopsz-al együtt felvilágosít a beetetésről.
A Fehova világkongresszuson a zsidók még mindig nem értik, hogy mit nem értenek.
papa.49
@arcmás: A magyarok egyrésze már teljesen ,,BE VAN ETETVE,, !!!
lusta
@adrenalink: A különböző heringsalátákat imádom, de a környezetm azt szereti, mikor én készítem a hering salátát. Ezer és egy féle képen lehet elkészíteni. Van a közelemben egy haltenyésztő, akitől isteni füstölt pontyot szoktam venni. A karácsonyi ünnepekre egy 4,5 kilós pontyot néztem ki magamnak és be is fogta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.