A Fidesz szerint bár Brüsszel tagadja, de már tavaly decemberben elfogadta az Európai Parlament a migránsvízumról szóló előterjesztést.

Deutsch Tamás, a párt európai uniós képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján Budapesten azt mondta, brüsszeli "füllentéscunami" indult el, a brüsszeli bürokraták megpróbálják letagadni a migránsvízum bevezetésére vonatkozó előterjesztést.

Fidesz: Brüsszel letagadja, miközben már decemberben megszavazták és készítik elő a migránsvízumot

Az Európai Parlament honlapján közreadott képen Deutsch Tamás néppárti képviselő felszólal a jogállamiság magyarországi helyzetéről tartott vitán a parlament plenáris ülésén Brüsszelben 2019. január 30-án.

Fotó, címlapi képMTI/Európai Parlament/Jan Van de Vel

A valóság a képviselő elmondása szerint az, hogy az MSZP, a DK és a Párbeszéd képviselőinek támogatásával 2018. december 11-én a parlament elfogadta a "migránsvízum" bevezetését célzó előterjesztést. Ezzel egy olyan rendszert hoznának létre, amely szerint az unió tagállamának nagykövetségén jogosult egyszeri belépésre jogosító vízumot kapni még a menedékkérelmi eljárás lefolytatása előtt.

A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az unióba érkező bevándorlók 90 százaléka gazdasági bevándorló volt az elmúlt 3,5 évben. A brüsszeli bürokraták úgy akarják legalizálni a folyamatot, hogy a gazdasági bevándorlókat menekülteknek akarják "kikiáltani", ezzel a mostani menekültkérelmek elbírására vonatkozó rendszert teljesen felborítanák.

Mint kifejtette: a gazdasági bevándorlókra vonatkozó szigorú szabályok helyett a menekültekre vonatkozó megengedőbb szabályokat akarják alkalmazni. Ez Deutsch Tamás elmondása szerint nem csak veszélyes, de katasztrofális elképzelés. Hozzátette: Afrikában 70 millió ember van úton, akik az unióba akarnak bejutni, ez az intézkedés meghívólevél számukra.

A képviselő közölte: a Fidesz-KDNP és a kormány álláspontja, hogy nem menedzselni kell a bevándorlást, vagy jogi "hókuszpókuszokkal" legálissá, könnyebbé tenni, hanem nemet kell rá mondani.

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
És kurvára nem érdemes az európai adófizetők pénze miatti aggodalom mögé bújni egy olyan bűnbandának, amelyik a saját polgáraival fizetteti ki a miniszterelnök vejének sötét ügyletei miatt visszakért uniós támogatásokat. Az is egy kisebbfajta tragédia amúgy, hogy nem zökkentette ki a populációt mély, apatikus szendergéséből az Elios/Tiborcz István miniszterelnöki vő undorító kapcsolata a kéményen csodálkozó magyar kisember adóforintjaival. Ennél csak az a durvább, hogy már azt sem tudják, mit hazudjanak a témában.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@arcmás: tegnap, 20:06; "Ami jó, az vagy hizlal, vagy erkölcstelen."
www.citatum.hu/kepek/idezetek/80921.jpg
desiro
@durbincs: Szólt hozzád valaki, te csökevény!!!
desiro
@durbincs: egyékként meg a kurva anyád!
terlasz
Szegény Tompor leküzdötte magát arra a szintre, amikor már nem érdemes pazarolni rá egyetlen szót sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.