Nem tesz jót a szervezetnek a magas fehérjetartalmú étrend – állapították meg ausztrál kutatók.

Ha túl sok fehérjét fogyasztunk, rövidebb ideig élhetünk

Fotó: Pixabay.com

A túlzott fehérjefogyasztás megrövidítheti az életünket – derül ki Christopher Proud, a South Australian Health & Medical Research Institute (SAHMRI) kutatóintézet táplálkozástudományi és anyagcsere-kutatójának legfrissebb tanulmányából, melyet a HVG szemlézett.

Kimutatta, hogy a sejten belüli proteinszintézist felgyorsítja a sok fehérje, és minél gyorsabb a folyamat, annál több a hiba.

Gilisztákon és ecetmuslicákon végeztek kísérleteket, az eredmények pedig az emberekre is alkalmazhatók. Összefüggést fedeztek fel a hosszú élet és az alacsony fehérje, magas szénhidráttartalmú étrend között, különösen az agy egészségére nézve.

"A szénhidrátokról elég sok rosszat írnak, különösen ha a fogyásról van szó, de a kulcs az egyensúly, és a jó és rossz szénhidrátok közötti különbség ismerete" – idézi a portál a tanulmány szerzőjét.

A magas rosttartalmú szénhidrátok, mint például a zöldségek, gyümölcsök, feldolgozatlan gabonafélék, magvak fogyasztása nagyon egészséges.

Life.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ludas Matyi
Igen, nem jo a sertes hus, nem jo a marha hus, nem egeszseges a sok gyümölcs, karos a sok zöldseg, ne igyal tejet, Joghurtot, ne egyel semmit, igy elsz a legegeszsegesebben.
papa.49
Egy a színt a brit tudósokkal ))))))))))))))))))))
arcmás
Akkor a fényevőknek van mégis igazuk?
Bár a napba nézni is káros...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.