Az Átlátszó közzétette azt a szerződést, amely a kormányüléseken történő büfészolgáltatásról szól. A megbízás december 31-ig vagy a nettó 25 millió forintos keretösszeg kimerüléséig szól.

Január elején a Hvg.hu írta meg, hogy a Gundel üzemelteti a Budai Várban a Miniszterelnökség menzáját, ahol a tárca által közzétett fotók szerint feltűnően olcsón adják az ételeket: egy ebédmenü például mindössze 850 forint, egy somlói galuska pedig csak 260 forint. Utóbbi a Fővárosi Állatkert mellett lévő Gundel étteremben 2 700 forint, vagyis tízszeres az árkülönbség. A cég ügyvezetője erről a 24.hu-nak azt mondta, hogy “A különbséget a helyszín, a séf, az alapanyagok és az ételek elkészítése, tálalása adja.”

A 24.hu megszerezte a Gundel menza-szerződését is, amely szerint a cég 691 négyzetmétert bérel a Karmelitában havi nettó 2 millió forintért, és havi nettó 400 ezer forint rezsit fizet. A Gundel a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft.-vel 5 évre kötötte ezt a szerződést, ami további 5 évvel meghosszabbítható. A Hvg.hu pedig kikérte az állami tulajdonú Várgondnokságtól a Gundel pályázatát, amivel a cég egyedüli indulóként nyerte el a menzaüzemeltetést a Karmelitában.

25 milliós büfészerződés miatt vállalta olcsón a miniszterelnöki menzát a Gundel

A 24.hu-nak adott interjúban a Gundel ügyvezetője, Peter Knoll azt mondta, hogy “A konkrét tenderkiírásban a Miniszterelnökség hivatalos rendezvényeinek étel- és ital szolgáltatására és a Karmelita kolostorban működő konyha üzemeltetésére kerestek szolgáltatót.”. Knoll hozzátette: “a Gundel számára a profit a rendezvény-cateringen van. Ha csak a menzára írták volna ki a pályázatot, nem indultunk volna el rajta."

Az interjú idején, január közepén azonban még nem voltak ismertek a cateringszerződés részletei, mert azt az ügyvezető elmondása szerint akkor még meg sem kötötték.

Most azonban az Átlátszó birtokába került a dokumentum, amelyet január 30-án írt alá a Gundel a Miniszterelnöki Kabinetirodával.

A cateringszerződés szerint a Gundel 2019. január 3-tól biztosítja a Karmelitában (vagy esetleg külső helyszíneken) tartott kormányüléseken a büfét. A cég megbízása a nettó 25 milliós keretösszeg kimerüléséig, de legfeljebb 2019. december 31-ig szól.

A konkrét rendezvényekről a Miniszterelnöki Kabinetiroda legkésőbb 4 nappal előbb értesíti a Gundelt, ami minden esetben külön árajánlatot készít az egyes események cateringjére.

(Átlátszó)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"25 milliós keretösszegig szól a Gundel szerződése Orbánék menzájára." Per étkezés.Legyen inkább 25 milliárd, mert azt a léptéket már megszoktam. Szóval havi nettó 2 millió forintért bérel a Gundel 691 négyzetmétert, és havi nettó 400 ezer forint rezsit fizet. Ez ugye évi nettó 28,8 millió Ft. Ennek ellentételezésére van egy nettó 25 milliós catering szerződés+ a jó árasított menza. Nem vagyok egy közgazdász professzor, de nekem ez kurvára nem érné meg. az a 25 millió nem a menzakajára értendő, hanem a cateringre. az a 25 millió nem a menzakajára értendő, hanem a cateringre. Itt az a vicces, hogy kifizetnek bérleti díjra és rezsire 28,8 milliót, amit ki kell termelni a 25 milliós cateringből és az extra olcsó menzából, és akkor nem számoltad az alkalmazottak bérét. Egy középszar szakács bérköltsége 6-8 millió Ft, plusz még kell némi konyhásnéni is. Kurvára Kádárként akarja magát eladni! Sakkozós kép mikor lesz?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Eladott Ország: Tényleg azt akarják beadni, hogy a felvett összeg eleve kevesebb, mint az a pénz, amit úgy vesznek majd fel, hogy nemhogy a dolgozók bére, de még az a felhasznált alapanyagok ára sincs benne?
"" A hülyék a szomszéd utcában laknak.""-- mondtuk valaha. Hát, ezek a jelek szerint, ideköltöztették őket.
CsipkeRózsa
A menzát az étterembe bejutott képviselők, kormánytagok megkapják olcsón, a rendezvényeken meglesz a haszon, amit viszont a közpénzből fizetnek ki. Tehát, mi fizetjük meg az ő olcsó ebédjüket, már szó szerint is mi etetjük őket.
Eladott Ország
"25 milliós keretösszegig szól a Gundel szerződése Orbánék menzájára." Per étkezés.Legyen inkább 25 milliárd, mert azt a léptéket már megszoktam. Szóval havi nettó 2 millió forintért bérel a Gundel 691 négyzetmétert, és havi nettó 400 ezer forint rezsit fizet. Ez ugye évi nettó 28,8 millió Ft. Ennek ellentételezésére van egy nettó 25 milliós catering szerződés+ a jó árasított menza. Nem vagyok egy közgazdász professzor, de nekem ez kurvára nem érné meg. Az a 25 millió nem a menzakajára értendő, hanem a cateringre. Itt az a vicces, hogy kifizetnek bérleti díjra és rezsire 28,8 milliót, amit ki kell termelni a 25 milliós cateringből és az extra olcsó menzából, és akkor nem számoltad az alkalmazottak bérét. Egy középszar szakács bérköltsége 6-8 millió Ft, plusz még kell némi konyhásnéni is. Kurvára Kádárként akarja magát eladni! Sakkozós kép mikor lesz?
papa.49
Ez a magyarázat olyan mint az ABLAKÜVEG ÁTLÁTSZÓ, köze nincs a valósághoz ez is egy szépen kifejlet hazugság !!!
Borsodi
Ez nem korrupció,kéz kezet mos.Repülni tudok de enni is kell.
www.youtube.com/watch?v=VsTfWBgOhoM

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.