A kárpátaljai magyar bázisiskolák fejlesztési programja, valamint a nemzeti jelentőségű vajdasági magyar intézmények programjai és megkezdett beruházásai megvalósításához szükséges forrás biztosításáról döntött a kormány.

Tízmilliárd forinttal támogatja a kormány a kárpátaljai magyar nyelvű iskolákat
Fotó: MTI

Az ezekről szóló kormányhatározatok a Magyar Közlöny hétfői számában jelentek meg.

A kárpátaljai magyar bázisiskolák fejlesztési programjával kapcsolatos határozatban rögzítették:

a kormány egyetért, hogy kiemelten fontos a kárpátaljai magyar nyelvű intézményes oktatási rendszer megőrzése, ezáltal a magyar anyanyelvi oktatás biztosítása Kárpátalján.

Ennek érdekében a miniszterelnök általános helyettesének kell gondoskodnia a feladatok megvalósításáról, amelyekre

az idén 3 milliárd 560 millió forintot, jövőre 3 milliárd 510 millió forintot, 2021-ben 3 milliárd 15 millió forintot kell biztosítani a költségvetésben

- áll a kormányhatározatban.

A nemzeti jelentőségű vajdasági magyar intézmények programjaira és a megkezdett beruházások finanszírozására az idén 1 milliárd 620 forintot kell biztosítani. Jövő évtől pedig beépülő jelleggel 360 millió forintos forrásnak kell rendelkezésre állni a költségvetésben.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A magyarországi magyar nyelvű iskolákat mennyivel is ,,TÁMOGATJA,, a kontár kurmány ???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Macskaszem: Mondjuk van amiben már az! Korrupcióban pl.-főleg Uganda.Milyen jót kvaterkázott az ugandai elnökkel orbán a török diktátor beiktatásán!
namihami
'19-ben ennyi, '20-ban annyi és '21-ben amannyi adóforint a határontúlra.
Mikor lesz a következő választás? Mikoora kell a voks? És még mennyi lesz az "" emlékeztető"" pluszpénz?
Vajon hány, most még itthon adót fizető fogja addig megunni, hogy azoknál voksvásárlás, neki, aki a pénzt adja, pedig coki!!! Naponta hallom a környezetemben, hogy újabb és újabb itthoniak válnak Skype-családdá.
Aki teheti, már a középiskolàba is kinn taníttatja a gyerekét. Azok pedig már nem jönnek vissza, hiába a Túró Rudi-akció és a "" Gyere haza fiatal!"" etetés.
human
@Horizont: Általában mindent támogatni kell a forrásokhoz és a támogatott cél súlyának megfelelően. Így vagyok a futball támogatásával is. Azt is támogatni kell, de ésszerűen. A külhoni magyarokat is támogatni kell, hogy megmaradhassanak magyarnak. Szintén erőnkhöz mérten és jó célokra költve a pénzt persze. Gyanítom a 10 milliárd helyett bőven elég lenne 1-2 milliárd is. Sajnos az a gyanúm, hogy ebből a 10-ből valóban csak 1-2 milliárd fog hasznosulni, a többi átszivárog azokra a számlákra amiknek megtöltése volt a valódi cél. Gyanítom csak ürügy a külhoniak támogatása. Nem csak minket lopnak meg így, de a külhoni magyarokat is.
kereső
@CsipkeRózsa: Köszönöm.Orvoskamara elnöke- hát persze, ő ne tudná?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.