Ahogy azt korábban megírtuk egy budapesti konditeremben kapták lencsevégre M. Richárdot, aki súlyos szívbetegsége miatt hagyhatta el a börtönt két hete. A férfi jogi képviselői most a Blikknek reagáltak a napokban megjelent sajtóhírekre. Azt írták: "ügyfelünknek az átmozgató edzés nemcsak egyszerűen egy lehetőség, hanem orvosszakmai szempontból kifejezetten javasolt."

Hivatalos válasz érkezett M. Richárd konditermes edzéseire – a férfi két hete súlyos szívbetegsége miatt hagyhatta el a börtönt

A büntetés-végrehajtás kommandósa őrzi a vádlottakat az M. Richárd és két fő ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása és egyéb bűncselekmények miatt, a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper előkészítő tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében 2019. január 25-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A 41 éves férfit azzal az indokkal engedték el az előzetesből, hogy komoly szívproblémája van, és szívbillentyű-elégtelensége miatt hamarosan műteni is fogják. Ez azt jelenti, hogy a Dózsa György úti tragédia elsőrendű vádlottja Budapest és Pest megye területén szabadon, korlátozás nélkül mozoghat. 

A múlt héten egy budapesti konditeremben látták a férfit, amit M. Richárd múlt pénteken több lapnak is elismert. Az ott készült felvételen látszik, hogy M. Richárd, a Dózsa György úti halálos közlekedési baleset fővádlottja egy konditermi gépet használ. 

A férfi jogi képviselői a Blikknek reagáltak a napokban megjelent hírekre, melyek szerint edzőteremben fotózták le a beteg férfit.

A Blikk oldalán megjelent közleményt változtatás nélkül közöljük:

Arra a sajtóhírre reagálva, amely szerint védencünket a közelmúltban egy konditeremben, edzés közben fényképezték le, nyomatékosan rögzíteni szeretnénk, hogy ügyfelünknek az átmozgató edzés/torna nemcsak egyszerűen egy lehetőség, hanem orvosszakmai szempontból kifejezetten javasolt.

Ennek alátámasztására – védencünk hozzájárulásával – csatoljuk dr. Koroknai András reumatológus orvos ambuláns vizsgálati eredményét, amely kifejezetten rögzíti, hogy a kisebb terheléssel járó váll átmozgató edzés/torna indokolt terheltnél.

A sajtóban is bizonyos mértékig megjelenő, de a sajtóhíreket kommentáló egyéb bejegyzésekben is szereplő azon értelmezést, amely terhelt közelmúltban fényképfelvétellel dokumentált testedzéséből azt a következtetést vonja le, hogy vádlott állapota egyébként nem olyan súlyos, mint ahogyan azt a letartóztatás megszüntetésének alapját jelentő orvosi iratok rögzítik, terhelt védelmében teljes egészében visszautasítjuk. Ehhez képest a tény és igazság az, hogy terhelt szívműtétre való felkészítése folyamatosan zajlik, az ehhez szükséges vizsgálatok (érfestés, aneszteziológiai felmérés stb.) megtörténtek és terhelt szívműtétjére – a vádlott hozzájárulásával jelen közleményhez csatolt zárójelentés alapján – 2019.03.08. napján fekszik be, majd a közvetlen életveszéllyel járó nyitott mellkas- és szívműtét 2019.03.11. napján várható

A Blikknek elküldött orvosi papírokon egyébként szerepel az is, hogy

a férfi várhatóan már március 8-án fekszik be a kórházba.

Tegnap elvégezték rajta a műtét előtti utolsó vizsgálatokat is.

Forrás: Blikk

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Ezt a vakítást!
Reumatológus ambuláns szakvéleménye szívműtét előtt! Még jó, hogy nem szülész nőgyógyász javallatra gyúrt.

Két héttel a szívműtét előtt már csak a kardiológus véleménye számít.
Elment a dokihoz azzal a dumával, hogy néha fáj a válla. A doki leírta, hogy óvatosan tornáztassa.
Ebből kerített lehengerlő magyarázatot ez a zugügyvéd. Talán még olyan is lesz aki bedől neki.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Van aki elhiszi ezt a hivatalos magyarázatot egy állítólag életveszélyes állapotban levő szívbeteg esetében?
Commenter
@papa.49: az lehet, de ha valóban olyan súlyos lenne az állapota mint azt az orvosi szakvélemény állította akkor már minimum szívritmuszavara léphetett volna fel ettől az "átmozgatástól" amit ugye a szívbetegek nem konditeremben végeznek hanem kórházban, rehabon orvosi felügyelet mellett. Maga a két orvosi szakvélemény is teljesen ellentmond egymásnak.
papa.49
@Commenter: Nincs annak semmi baja, csak az agya hiányzik azt meg még nem ültetnek be )))))))
Commenter
@papa.49: a lényeg, hogy a narancsos védelmezői ilyen szépen kihozták a trutyiból, gondolkodnak ők helyette.
vacsi
Egy ügyvéd válasza mióta hivatalos?! Ő szabadon hazudhat - és meg is teszik!
Egyébként remélem, hogy az operáció "sikeres" lesz!
staro2
Ezt a vakítást!
Reumatológus ambuláns szakvéleménye szívműtét előtt! Még jó, hogy nem szülész nőgyógyász javallatra gyúrt.

Két héttel a szívműtét előtt már csak a kardiológus véleménye számít.
Elment a dokihoz azzal a dumával, hogy néha fáj a válla. A doki leírta, hogy óvatosan tornáztassa.
Ebből kerített lehengerlő magyarázatot ez a zugügyvéd. Talán még olyan is lesz aki bedől neki.
csipetke
Ha nem kubatov csicskái közé tartozna ez a kokszos majom,biztos hogy nem engedték volna ki,csak a műtét előtt 2-3 nappal a kötelező vizsgálatok miatt.(már ha egyáltalán szüksége van rá).
sokanvagyunk
A futkosón is van konditerem, meg masszőr... meg smasszer. :)
papa.49
@sokanvagyunk: Csak ott zavarta a sok rács )))))))))))
Desischado
@papa.49: Szerintem is ez a helyzet, csak azért szabadulhatott ilyen könnyen mert jó hátszele van! Rohadék!

@moareka: Üdvözlöm Szentségedet, én meg a Pápa vagyok!
nezelodo
Hova jutott ez az ország, hogy a vezetőinek ilyen alakokra van szüksége, és még naponta mosdatják is a szerecsent,de attól még fekete marad. Nem is kell tartani tőle senkinek, csak a migráktól.
szaboria1
Ekkor hazugságot már régen olvastam. A férjem már két szív műtéten van túl. Mivel az első szív műtétje előtt lift nélküli lakás 3 emeletén laktunk így 2,5 hónapot a műtét előtt az Üllő úti klinikán feküdt. Mivel nem terhelte magát.
Ez egy kamu magyarázat az ügyvédje részéről. Sajnos vannak olyan orvosok akik ehhez még asszisztálnak is. A pénz nagy úr.
papa.49
@szaboria1: Meg a párt utasítás a ,,piros telefonon,, !!!
Lepényleső
Megjelent a Ludas Matyi legújabb száma,s ez a címlapsztorija?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.