Ágyakat szüntettek meg és osztályokat is összevontak az orvos- és ápolóhiány miatt – értesült a lap.

A 24.hu értesülései szerint nagy a baj a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban, ahol ágyakat kellett megszüntetni a belgyógyászaton és a kardiológián, valamint osztályokat is összevontak az orvos- és ápolóhiány miatt.

A lap úgy tudja, nem szakorvos orvosok ugranak be ügyelni más osztályra, a közelmúltban pedig a hat érsebész fele hagyta ott a kórházat.

24.hu: van, hogy gasztroenterológus ügyel a kardiológián a veszprémi kórházban

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

"A kardiológián tavaly nyár környékén az ágyak csaknem harmadát fel kellett számolni információink szerint. Úgy tudjuk, 22 ágyat szüntetett meg a kórházi vezetés az addigi durván 70-ből. Az osztálynak ősz óta vezetője sincs.

De nem csak itt mutatkozik meg az egyre szorítóbb orvos- és ápolóhiány: gyakran megesik, hogy nem kardiológusok, hanem gasztroenterológusok ugranak be ügyeletet ellátni a kardiológiai részleghez tartozó, speciális felkészültséget igénylő úgynevezett coronaria-őrzőre. (A coronaria-őrzőnek a legsúlyosabb kardiológiai esetek ellátásában van kiemelt szerepe. Itt történik a keringési zavarok, szív-érrendszeri megbetegedések, szívinfarktusok monitorizálása, akut ellátása.)

A veszprémi Csolnoky Ferenc kórház egyik legnagyobb részlege a belgyógyászat. Két osztályra is bontották, éveken át így működött, aztán tavaly az egyik osztályon kellett hasonló arányban ágyakat felszámolni, mint a kardiológián, az idén év elején pedig információink szerint a másik belgyógyászati osztályon is megszüntettek 22 ágyat a 72-ből.

Az ok hasonló: szakemberínség. A két osztályt összevonják, de van olyan forrásunk, aki már múlt időben beszélt az összeolvasztásról" – olvasható a cikkben.

A 24.hu megkereste a kórház vezetőségét, hogy pontosan hány orvos is hagyta el a kórházat, tényleg megtörtént-e már az osztályok összevonása és hogy nem tartják-e aggályosnak, hogy gasztroenterológus ügyel a kardiológián. A kérdésekre eddig sem a kórháztól, sem az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó Állami Egészségügyi Ellátó Központtól nem kaptak választ.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Minden rendben van, jobb az ellátás mint Afganisztánban...
A kardiOLÓGUS és a gasztroenterOLÓGUS végül is 6 betűvel azonos. Akkor meg mi baj lehet? Az érdekes az lesz, ha a sebészt bőrgyógyásszal fogják pótolni :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@papa.49: így van, KDNP-s volt.
Na erre mit nyög a folyton románozó durbincs? Surján egy erdélyi magyar, kolozsvári születésű, és EP alelnök volt...és nem volt túl jó eü miniszter ő sem...
papa.49
@Commenter: Akkoriban terjed el a vicc újra ,,Doktor úr operálunk, nem boncolunk,, )))))))))
Commenter
@papa.49: ez nagyon morbid, mint ahogy szerintem egy patológus kinevezése is az volt. Nem is dolgozott máshol csak a Patológiai Intézetben. Szerintem ma már olyan rossz állapotban van az eü, hogy csak boncolni lehet, nem segítene rajta 1500 milliárd sem. Ma mit kapsz 300 Ft-ért? Egy kiló kenyeret sem.Akik bevették a minden ingyen lesz népszavazásos ígéreteket, talán azért nem érzékelik ezt mert ők ma már a rendszer kiszolgálói, nekik jár a jobb ellátás. Az ingyenből annyi igaz, hogy ingyen hagytak lerohadni mindent. Az egészségügyben is. Most olvastam hogy újabb 17.7 milliárddal nem tud elszámolni a Felcsút...
papa.49
@Commenter: Ez csak a jéghegy csúcsa a többi még nem látható, de az is kifog derülni hamarosan !!!
simmering73
Már bocsáat, de ha egy beteg szíve megáll, azt egy gasztroenterológus is meg tudja állapítani. Nem? Közben az aulában peregnek a sámándobok, kásler bátyánk meg rózsafüzéreket osztogat.
Nessy
Ami a hab a tortán, hogy az intenzíves szakápoló is hiánycikk lett.
Volt szerencsém anno életempárjánál tapasztalni, ez mit jelent. Nem vették észre, hogy mellé megy az infúzió, és ő megnézte "odaát van e az igazság". Ugyan visszahozták, de már más ember "jött vissza".
Nem csak orvos, szakápoló, segéd személyzet is hiányzik, és az ő együttes munkájuk nélkül még a legtökéletesebben operált beteg is feldobhatja a talpát! Most kezdem érteni, miért van sok kórházban lelkész szolgálat. Legalább az Utolsó kenetet időben és szakszerűen kapja meg a beteg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.