A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy az uniós államok hozzanak közös adószabályokat annak érdekében, hogy meg tudják adóztatni a multinacionális cégeket.

A DK EP-listájának vezetője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az Európai Bizottság felmérése szerint Belgium, Ciprus, Hollandia, Írország, Luxemburg, Málta és Magyarország az unión belüli "adóparadicsomok", ugyanis leginkább ezek az országok működnek közre abban, hogy a multinacionális cégeknek ne kelljen adót fizetniük a profitjuk után.

Dobrev Klára ebből azt a következtetést vonta le, hogy az Orbán-kabinet Európa egyik "legmultibarátabb" kormánya.

A magyar embereknek ebből kevés hasznuk származik, mert ezek a cégek nem vagy csak kevés adót fizetnek, miközben sokkal alacsonyabb béreket adnak, mint ami elvárható lenne tőlük – közölte a politikus.

Azért van szükség az erős Európára, az európai egyesült államokra, mert ha a 28 uniós tagállam összefog és közösen tárgyal, akkor be tudja szedni azt a közel 150 milliárd eurót, ami évente eltűnik az "adóparadicsomokban"

- érvelt Dobrev Klára. Ezt a pénzt egy közös szolidaritási alapba lehetne tenni és abból finanszírozhatnák az európai minimálbért, az európai minimálnyugdíjat és az európai családi pótlékot – jelentette ki.

A sajtótájékoztatón részt vett Rónai Sándor, a DK szóvivője is, aki egy kérdésre válaszolva azt mondta, hogy egy közös ellenzéki EP-listának akkor lenne értelme, ha azon valamennyi ellenzéki párt szerepelne. A Jobbik, a Momentum és az LMP azonban már jóval korábban jelezte, hogy nem kívánnak egy ilyen listán szerepelni – tette hozzá.

Újabb kérdésre azt válaszolta, hogy az EP-választás tisztán listás választás, az önkormányzatin azonban egyéni jelöltekre is lehet szavazni. Ezért utóbbi esetben arra törekszenek, hogy minden fideszes polgármesterjelölttel csak egy ellenzéki jelölt álljon szemben – mondta a szóvivő.

A politikusnál rákérdeztek Dobrev Klára korábbi szavaira is, amelyek szerint ha mandátumot szerez, megszűnik az általa vezetett Altus Zrt. Rónai Sándor azt válaszolta, hogy erre azért van szükség, mert összeférhetetlen, ha egy EP-képviselő egy uniós pályázatokon induló céget vezet.

Forrás: MTI

Címlapi kép: Facebook/DK

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
"... az Orbán-kabinet Európa egyik "legmultibarátabb" kormánya." Na, asszony! Valami jót is mondasz!
FLETÓ
"... az Orbán-kabinet Európa egyik "legmultibarátabb" kormánya." Na, asszony! Valami jót is mondasz!
kereső
@Horizont: mivel a "témához" halvány lila gőze nincs, ezért aztán azt hiszi, hogy az "szellemes",ha azt próbálja kikezdeni ,aki mondja. Hiszen ezt csinálják évek óta. A személyt támadják, róla hazudoznak, nem arról mondanak véleményt amit mond. Ez a fidesz stilusa,gyakorlata-és eddig milyen jól bejött." Ne gondolkodj, még megárt"!-majd orbán /habonyrogán/ gondolkodik helyetted.
tulipan
@Horizont: Nyugi! Ezeket A NARANNYIKOKAT, Iez a legkevésbé sem ZAVARJA!
tulipan
Hajrá Klárika! Még van egy kis bökkenő, de majd csak megoldódik! Most a ROMÁN elnöségen a világ SZEME!!!
varosikurir.hu/kizarjak-az-europai-neppartbol-a-fideszt/
tulipan
@durbincs: Mi a hézag, te narancsos segggnyaló, félfaroknyi Sügér, ott abban a romány Ploesti büzős bányakecódban? Mond csak ugye te az Ótvar vagy, csak a moslék Ajakú ? Garmmatikaila egy 0-lla ? na meg persze, biz csak 1 zsákfurat vagy ott a bányába, tele zsompal ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.