Március 4-én lesz a számlákon a pénz.

A Portfolio írta meg pénteken, hogy több olvasójuk is jelezte, hogy nem kapta még meg a ma várt családi pótlékot, pedig az átutalás a hivatalos tájékoztató szerint március 1-jén várható.

A Magyar Államkincstár egyértelmű tájékoztatást adott ezzel kapcsolatban a lapnak:

ez teljesen normális, az átutalások ma megtörténtek, a számlákon a jóváírás várhatóan a következő banki munkanapon történik meg.

A félreértést az okozza, hogy a MÁK honlapján elérhető hirdetményben március 1-je szerepel az utalás napjaként.

A MÁK kommunikációs osztálya közölte:

A bankszámlára utalásnál a jóváírás az utalás napját követő munkanapon történik meg, míg postai kifizetés esetén 3-5 nap múlva kapják meg a kiutalt ellátást.

Hozzátették:

ez a normális ügymenet, az átutalások megtörténtek, a jóváírás a következő munkanapon történik meg.

Vagyis hétfőn, március 4-én lesz a számlákon a pénz.

Forrás: Portfolio

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
"A félreértést az okozza, hogy..."
Nincs szó semmiféle félreértésről: egyszerűen tesztelik a népet! A múltkor a nyugdíjakat "utalták", vagy "írták jóvá" 3 nap múlva - a nyugdíjasok felháborodtak, rájöttek a valós okokra, így ezt a szavazóréteget nagy valószínűséggel elvesztették. Most ugyanezt megtették a gyerekes családokkal, ahol szintén élére van állítva minden fillér: az eredmény ugyanaz lesz, a FIDESZ támogatását ez a réteg sem fogja túlzásba vinni...
RonaGyuri
milliárdokat kaszálnak azzal, hogy mostanra már rendszert csinálnak abból, hogy így értelmezik a törvényt.
Igaz csak akkor, ha nekik kell utalniuk, mikor az ő pénzükről van szó, akkor gondoskodj te róla, hogy időben utalj!!! =))
Commenter
Ez olyan, mint a nyugdíjak nem időben történő utalása, amit a legkönnyebb emberi hibára fogni. Majd itt is találnak egy több tíz éve ott dolgozó embert, akit ezért a mulasztásért lefokozhatnak.
Sámannus
Amúgy ahol elmarad az osztás, ott nagyobb az elégedetlenség. Gondolom azért, hogy majd örvendezzenek, ha arra téved a pohos.
kereső
Na, ha ma elutalták, akkor má megint töke van a menyasszonynak. A giró a bankszámla terheléstől számitott négy órán belül jóváirja a bankszámla pénzt a kedvezményezett bankszámlán. Ha úgy utalták el, hogy "értéknapot" adtak meg 03.04- akkor az a pénz még most is ott van a kincstár számláján. Hozzáférni nem lehet, de el nem utalták- majd akkor, ha a tényleges terhelés megtörténik.
papa.49
Az a nagy budös helyzet NENCS PÉNZ A KASSZÁBAN egyéb indoka ennek nem lehet, a ma befutó befizetésekből fogják kifizetni az szánalmasan, és nevetségesen kicsi családi pótlékot !!!
kokopelli
@papa.49: ...mint a karácsonyi nyugdíj volt?..megint az EÚ,meg a Soros? (:-()
..vagy a félvezetők fiziológiája?...a lyukak vándorolnak??
papa.49
@kokopelli: Igen a fidesznyikek agyhelyében )))))))))
papa.49
Ahogy látom fel kell készülni arra hogy nem mindig történnek meg időben az ilyen kifizetések !!!
Yoda69
A fideSS offshore szamlakon fialtatja a magyar adofizetok penzet - na persze nem nem az adofizetok javara,
Rovid idon belul mar masodszor fordul elo, hogy elfelejtettek idoben hazautalni a kifizetendoo osszeget.
magyarbakancs
Mondjuk megérkezik a családi pótlék a bankokhoz.
2-3,-én karbantartás van sok banknál.
Semmilyen pénzügyi tranzakciót nem tudsz igénybe venni.
Van egy elméletem.
Lehet ,hogy a kormány elküldte a pénzt ma.
De ,hogy hétvégén nem fogsz hozzáférni az biztos.
Tehát 3 napra a bánközi napi kamatra az ott levőpénzt beteheti a bank napi kamatra.
Hétfőn éjjel 2 órakor meg ráteszik a számládra ami a MÁK-tól jött pénz.
Eladott Ország
Persze, mert senki nem szólt nekik, hogy február ilyen rövid hónap, így hamarabb lesz március. Maguktól meg honnan tudnák? Hazudtok: uploads.disquscdn.com/images/a4fc925b4c694ac00125a805314bc9a1d4d1908b136c2d1c7335eba5a8bb305c.png?w=600&h=561
Elvitte a NERetva...Ne takarózzatok a bankokkal, Magyarországon a napközbeni átutalás ideje maximum 2 óra 15 perc. Ha nem jön a pénz, az azért van, mert nem utaltátok el, gecik.
görbetükör
Egyáltalán nem normális.
Ugyanis ha reggel utalják, akkor néhány óra múlva meg kell kapni.
Akár a nyugdíjat.
De ülnek rajta és senki nem tehet semmit. :(
görbetükör
Egyébként eddig meg tudták oldani, évtizedeken át!
Csak mióta más kézbe került, azóta van káosz és rendszertelenség. Mint mindenütt,ahova ezek beteszik kezüket-lábukat.
papa.49
@görbetükör: Vagy ennyire hülyék, vagy ami valószínűbb nyerészkednek rajta, esetleg tényleg kong az ürességtől a kincstár !!!
Yoda69
@papa.49: Nyereszkednek rajta. Jatszanak az emberek penzevel, tozsdeznek vele. Ezt csinalta szargyarto is, amikor a ra bizott 200 milliardot betette a csodbe ment prokerceghez. Persze orban utasitasara neki visszaadtak a penzt 1 nappal a Questor csodje elott. Ezert tudta meguszni a hutlen kezeles vadjat, de mindenkinek evidens hogy mit muvelt. (ebbol jott ossze a 300 millas villa is, nem a szulok adomanyabol)
Desischado
@Yoda69: Szerintem is így történhetett. Ezek mindent elkúrnak, és csak a nyerészkedésen jár az eszük. Mocsok banda. Nekik nem számít az a párnap!
szaboria1
Eddig nem az utalás napja szerepelt hanem a kifizetés napja. Megint olyan emberek vannak vezető pozícióba akiknek halvány fogalma sincs a rendszer működtetéséhez.
kereső
@szaboria1: Ők ismerik a rendszer működését, de nagyon sokan nem, mert nem bankolnak,igy aztán lehet hazudozni nekik. Bár a csp. a fiatalabb korosztályt érinti, nem biztos, hogy tisztában vannak a működéssel- mert nem érdekli őket, még az "énpénzem" sem! Alapvető ismeret /lenne/ ,sok mással együtt!
Commenter
@papa.49: ez így is van orbánék alatt nem emelkedett a családi pótlék. Ennyit a családok többszörös évéről meg a családbarát kormányról.
Lepényleső
Ortodox módon ma még tolcsinak kamatozik? Minden hónapban valami kifizetés
rendszerszerűen mi másért késik?
desiro
Jó magyarázat. De hol a lé? Vagy üres akassza?
terlasz
Így működik a családi pótlék kifizetése: A legfontosabb szabály, hogy a kormányhivatalok minden hónap első munkanapján utalnak.
A pénznek legkésőbb a hónap 5. napjáig kell a számlára érkeznie, a postás pedig legkésőbb minden hónap 10. napjáig viszi házhoz a családi pótlékot.
Tehát, szabály szerint járt az utaló hivatal.
papa.49
@Commenter: A családok alatt a saját családjaikat értik, a többi meg le van kakálva !!!
Commenter
@papa.49: folyamatosan kárpótolják magukat az elmúlt 8 évben...
papa.49
@Commenter: Szerintem már TÚLSÁGOSAN TÚL KOMPENZÁLTÁK MAGUKAT, ki kell verni belőlük az utolsó petákig mindent !!!
Commenter
@papa.49: erre az Eurostat pont ma írta:
"a szegények lemaradása továbbra is óriási. Amíg minden ötödik magyar háztartásnak komoly problémát jelentene egy nagyobb kiadás, és minden negyedik magyar nyugdíjas alig boldogul hónapról-hónapra, addig a statisztikában megjelenő, ránézésre egyébként jelentősnek tűnő fejlődés nem ér semmit."
"Jó" hogy a Lölöcsalád is állampénzen nyaralt a Maldív szigeteken...
Eladott Ország
És szültél-e már ma? De legalább a sorosjuncker plakátok kikerültek mindenhova a héten!
kereső
@terlasz: tegnap 15:02, bocsi de az nem "utalás"!!!,ha a rendelkezést megadom, de a számlámat nem terhelik meg.
Ez igaz lehetett a giró rendszer korszerűsitése előtt, amikor is vagy a terhelt banknál, vagy a fogadó banknál csücsült a pénz a jóváirásig. Ez akkoriban néhány napot is jelenthetett. A giró rendszer 4 órán belül köteles eljuttatni a pénzt a kedvezményezett számlájára. Mit fognak mondani akkor, ha a girót továbbfejlesztik, és az MNB igérete szerint azonnal!!! a kedvezményezett számláján kell az utalásnak megjelenni. Ebben is visszamentünk az időben?
terlasz
@kereső: Igazad lehet, de az a szabály, hogy az utalást a hónap első munkanapján kell kezdeményezni. 5 napon belül mindenképpen meg kell érkeznie a kedvezményezetthez. A postásnak is hagynak időt a kézbesítéshez, ha nincs bankszámla.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.