Sulok Zoltán, a Magyarországi Muszlimok Egyházának elnöke és Béres Tamás lelkész, az Evangélikus Hittudományi Egyetem rektorhelyettese folytatott disputát a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az Asztali beszélgetésen a beszélgetőtársak többek között arra keresték a válaszokat – és a további kérdéseket –, hogy mit jelent a 21. században a iszlám-keresztény párbeszéd. Kitértek a vallási fanatizmus kérdésére, valamint az együttélés lehetőségeire és példáira is. A beszélgetésen érintették Európa identitásának kérdését, valamint megvitatták, hogy létezhet-e vallási sokszínűség. A beszélgetés alatt az iszlám és kereszténység alaptanait is tisztázták.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Orbán véleménye az iszlámról. A pénz beszél, Orbán ugat. A probléma az, hogy közben itthon az embereket az Iszlám ellen uszítja a kormánypropaganda, a politikai ellenfeleket pedig ugyanilyen mondatok miatt igyekeznek besározni. Remekül példázza ez a videó, hogy Orbán folyamatosan hazudik. Ha kell még saját magának is.
youtu.be/7mLtNI13J5U
Nessy
nem hiszem, hogy a kereszténység, és Európa népei ennyire "meggyengültek" volna az utóbbi századokban! Anno nem kevés ideig volt török/ iszlám uralom Európában, és megmaradt a kereszténység, megmarad a nemzetek kultúrája, nyelve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.