A Fidesz szerint ha Brüsszelen múlna, nem a magyar családok, hanem a migránsok lennének az elsők.

Késik a családi pótlék, a Fidesz meglepően reagált

A nagyobbik kormánypárt szombaton ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció szóvivője

magyarázatot követelt a kormánytól az esedékes családi pótlék késedelmes utalása miatt.

A Fidesz közleményében azt írta, Gyurcsányék, ahogy a migránsok betelepítésének a jogát, úgy a családtámogatásokról való döntés jogát is átadnák Brüsszelnek.

A kormánypárt szerint, ha Brüsszel dönthetne a magyar családoknak szóló támogatásról, se családi pótlék, se családi adókedvezmény, se csok, se más, a gyermekeseket segítő támogatás nem lenne, helyette "nézhetnénk, ahogy a migránsok betelepítését, segélyezését és családegyesítését pénzelik".

Mint arról korábban beszámoltunk, Rónai Sándor, a DK szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, családok százezrei nem kapták meg március 1-jén a családi pótlékot.

Ez a késedelem nem maradhat következmények nélkül – jelentette ki.

Mint mondta, önmagában az is katasztrófa, hogy tíz éve a Gyurcsány-kormány emelt utoljára a juttatás összegén,

de még ezt a kevés járandóságot sem képes a kormány időben átutalni.

A DK magyarázatot vár a kormánytól, hogy a korábbi, szintén késedelmes nyugdíjutalás után most miért csúszik a családi pótlék kifizetése.

A DK szerint ezért is jó javaslat az európai családi pótlék,

hiszen Európában meg lehet bízni, míg az Orbán-kormányban nem.

Ha lesz európai családi pótlék, az garancia lesz arra, hogy azt a magyar családok időben megkapják – mondta.

Már utaltak, de itt a hétvége

A Magyar Államkincstár kommunikációs osztálya korábban már közölte, hogy azért nincs még pénz, mert a bankszámlára utalásnál a jóváírás az utalás napját követő munkanapon történik meg, míg postai kifizetés esetén 3-5 nap múlva kapják meg a kiutalt ellátást.

Ez a normális ügymenet, az átutalások megtörténtek, a jóváírás a következő munkanapon történik meg.

Vagyis hétfőn, március 4-én lesz a számlákon a pénz.

A kritikák viszont arról szólnak, hogy az államkincstárnak figyelnie kellett volna a naptári napokat, és utalhattak volna egy nappal korábban, hogy a családok hozzájussanak a pénzükhöz.

(MTI nyomán)

(Fotó: pixabay.com)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Ez már elmebaj!!! Az összes baromságukra ez a válasz? Egyszer a nyugdíj, most ez. Vagy csak rohadtul fogy a pénz?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Ez már elmebaj!!! Az összes baromságukra ez a válasz? Egyszer a nyugdíj, most ez. Vagy csak rohadtul fogy a pénz?
SystemError
Nem ez volt a kérdés tolvaj, féreg banda!
emerencia
Ezek tényleg lementek csahos kutyába. Már azt is megugatják aki előre mutató javaslatot tesz az EU- összes polgára számára. Attól félnek, hogy a külhoni magyaroknak elmegy az orbánékra való szavazókedvük, ha valóban megvalósulna az a szociális Európa melyre anno szavaztunk?
RonaGyuri
ennyit a hozzáértésükről és a tisztességükről! =))
Gauntlet
Hogy ez honnan jött elő, a felháborító hátrafelé mutogatásról nem is beszélve! A családegyesítés meg magyar családokra is ráférne mert lassan minden családból egy tag külföldön van, a halódó nyugaton. Csak ott azért nincs támogatás, mert nélküle is meg bírnak lenni - sie ?!?!?
tulipan
@RonaGyuri: Hoooogy? Micsoda? Na erről a narancsos haramiáknak a legalványabb gőzük sincs!!!
Cicamama55
Nem a letelepedési kötvények kamatainak kipengetése miatt vannak ezek a késések?!
Sámannus
Ha elqúrnak valamit midig más helyet hadoválnak hazugságáradatot. Ezt mindig úgy adják elő a népnek mintha felmentést kanának érte. A szarházi hazudozók.
solidedge
A kínai, orosz és venezuellai migránspárti Fideszes kormány nem utalta a családi pótlékot.
Nessy
Ezek már tényleg minden józan ítélőképességüket elvesztik lassan! Mi köze Brüsszelnek a MÁK pancser rendszeréhez? A migránsokról nem is beszélve! Remélem azért a határon túli támogatásokat ,ukrán nyugdíjakat időben sikerül mindig elutalni!
papa.49
Ami a mocskos énjüknek kedves arról nem feledkeznek meg !!!
F_Viktor
@emerencia: Írod:
"Ezek tényleg lementek csahos kutyába."

Ez a mindenre migráncsos válasz egy épelméjű fityeszes savazóra is sértő, hogy ennyire hülyének nézi őket orbán és a propaganda gépezete.

Éppen most vagyok egy családi születésnapi bulin Kecskeméten, s legnagyobb meglepetésemre egy olyan vér-fityeszes családtag jelentette ki, hogy többet nem szavaz a fityeszre, akiről ezt soha nem tudtam elképzelni, aki 2000-ben még fityesz plakáthoz is adta családjával együtt az arcát. :-)))

Csak fogy az agymosottak tábora, főleg azért, mert ők is észreveszik, hogy ezzel a mindenre migráncs válasszal idiótáknak tartják saját választóikat.
arcmás
Elkezdett késni a nyugdíj.
Most elkezdett késni a családi pótlék.
A közszférában ténylegesen dolgozókat - tehát nem politikusok, akik semmit nem csinálnak - elkezdték szívatni csúnyán.
Ez valamire utaló jel.
A teljes leépülés, leépítéshez vezető úton.
Szerintem.

A közszféra dolgozókkal is szembementek:
- Kirúgással (szépen: leépítéssel) fenyegetik
- Ez folyamatos munka emberekkel, tehát a legádázabb, és többet dolgoztatják, teszik ki stressznek őket?
Már bocsánat, de a kurva anyátok fideszes gecik - és ezt a családok évében és azon kívül is mindig mondom!
- Elveszik azt a pár plusz napot is tőlük?...

Én eddig csak sejtettem, hogy mi a gyalázat, de most már tudom: Ez gyalázat !!!
(nem vagyok a közszférában, és senkim nincs a közszférában, és senkim nincs, aki ismerne valakit a közszférába - tehát qrvára nem vagyok elfogult -, csak egyszerűen undorodom a náci-kommunista-diktátor tempón)
Desischado
Gyűlnek a csontvázak, de ez még mind kevés, mert még mindig hatalomban vannak! Megőrülök a kiváncsiságtól, mi kell ahhoz, hogy végre boruljon a krtyavár, és el zavarjuk ezt a parazita bandát a pokolba! Vajon mi kell még?!
Yoda69
orbaneknak meg a slepp az elso, ezert nem jut a magyar csaladoknak.
RonaGyuri
mivel a derék cenzor tobzódik ide teszem :
Meglehetősen sajátságos pour parler-ek

amennyiben persze – kivételesen - lehet hinni a derék MTI-nek.

Az az igazság, hogy – persze lehet bennem van a hiba -, hogy nem találom, pontosabban csak részben találtam meg a dolgokat, igaz én is tudom, hogy ez az egész az európai színtéren csak bolha-köhögés szintjét éri el.
A derék index.hu számol be róla, hogy „megkérdezzék Manfred Webert, az EPP európai parlamenti frakcióvezetőjét és EP-választási csúcsjelöltjét, aki az MTI szemléje szerint nagyon bonyolultnak minősítette az Európai Néppárt (EPP) és a Fidesz jelenlegi viszonyát”.
A dolognak külön pikantériát ad (sajnos a talált cseh nyelvű cikk számomra teljes mértékben érthetetlen, így kénytelen vagyok elfogadni az MTI olvasatát), hogy az EPP-ből való kizárás lehetőségéről azt fejtegette, hogy „és bíróságok, a korrupció elleni harc és a tudományos kutatás szabadsága. Ezek az aspektusok nem csak kulcsfontosságúak, de ezeken alapszik az egész Európai Unió.”, majd hogy „Az Európai Bizottság (ha ő lesz) elnökeként szigorúan tartanám magam ahhoz, hogy ezeket az elveket az unióban senkinek sem engedjük megsérteni” aztán arról beszélt, hogy az EU-nak milyen lehetőségei vannak. Ami lássuk be eléggé fura, hisz a felvetés nem az EU-ra hanem az EPP-re vonatkozott, azaz nem az ország (bár ránk férne) megrendszabályozása, hanem a Fidesz és főleg Orbán helyretétele.
A témát jól színesíti a derék szép és okos Kósa mester kinyilatkozása az atv.hu-n, ami jól kvadrál Őfenesége tegnapi Welt am Sonntagnak adott interjújában azt mondta az őt/őket kritizálóknak, hogy „Lenin után az ilyeneket hasznos idiótának szokták nevezni”,. Ez derék fityesznyik kifejtette, hogy szerinte/szerintük „néppárti politikust nem lehet bírálni, mert azt azonnal a Néppárt kizárással fenyegeti? Nonszensz”! =))
justhpeter
Nincs ebben semmi véletlen, semmi elkúrás. Szerintem nem ez lesz az utolsó akció az idén.
simmering73
Rövid, gyors halála lesz Orbanisztánnak. Ezek már az agónia jelei.
csipetke
Most már teljesen biztos,hogy arra játszik a puhos törpe,hogy mindenhonnan kibaszarintsanak minket.A néppártból,és aztán majd az EU-ból is,hogy mindenféle belepofázás nélkül nyalhassa putyin valagát.Bár ha nem leszünk az EU-ban,putyinnak már nem fog kelleni a puhos,mert csak addig van belőlünk haszon,ameddig az EU-ban vagyunk.Vagy egyszerűen orbán már ennyire elmebeteg,hogy a saját vétségükért is Sorost okolja.
Dr plágium
24ora.eu/csaladi-potlek-utalas/
Kicsit utána néztem, és eddig is minden hónap második munkanapján kapták meg a jogosultak a csp-t. Tehát az most hétfőn lesz. Egyébként a tájékoztatóban az utalás időpontját tüntetik fel, ami nem azonos a számlákra érkezéssel.
Az viszont elkeserítő, hogy ahelyett hogy erre hívnák fel a figyelmet rögtön az ellenzéket akarják lejáratni. Mintha ez is a választási kampány része lenne.
ila51
még ez is a családok éve ? ...nem volt elég tavaly ?
tudode
A hosszú barátság alapja a PONTOS ELSZÁMOLÁS!
.
A késedelem .. O K A .. a LÉTSZÁMSTOP lehet az Államkincstárnál "is", belegebednek a MELÓBA, miközben a KOMMUNIKÁCIÓS hal fej bejre ez nem ÉRVÉNYES, mert a NÉPHÜLYÍTÉS elsődlegesen "kiemelt kormányzati" szemétkedés, azaz a KÖZNYUGALOM MEGZAVARÁSA!
,
A DEMOKRÁCIÁNAK is ára van, de a MAGÁN KALÓZOK étvágya mérhetetlen.
staro2
Majd a választás előtt 3 nappal korábban fognak utalni, talán még ki is plakátolják és a sok idióta rohan a fideszre szavazni.
kereső
@Dr plágium: Nem győzöm elégszer leirni: a giró rendszer mostani működésének alapelve- az utalás megtörténtét követő 4 órán belül a pénz a kedvezményzett bankszámláján kell!!!,hogy landoljon. Nem utaltak- értéknapos utalást inditottak, ami azt jelenti, hogy a kincstár számlája is csak április 4.-én lesz terhelve! Addig a pénz ott csücsül.És amig a pénz a kincstárnál van, az utalás nem történt meg!
görbetükör
A nyugdíj, a családi pótlék most még csak késik.
De vélhetően nincs messze az az idő, amikor egyáltalán nem fog megérkezni...
papa.49
Ha egyszer nincs pénz akkor nincs miből fizetni !!!
Dr plágium
@kereső: Lehetne ezt a csontot is tovább rágni de értelmetlen. Azt ugyanis nem tudjuk, hogy melyik (IG1 vagy IG2) szolgáltatásra van szerződésük. (A BKR elszámolás eredménye a közvetlen résztvevők MNB-nél vezetett számláin kerül kiegyenlítésre. Az éjszakai elszámolás teljesítésére az MNB számlavezető rendszerében, a napközbeni többszöri elszámolás teljesítésére a Valós Idejű Bruttó Elszámolási Rendszerben (VIBER) kerül sor.)
Eddig is a hónap második munkanapján kapták meg. Az a baj hogy a kommunikáció és a tájékoztatás egyenlő a nullával.
szép új világ
@fideszes gyökér: Mire gondolsz? Esetleg bejelenti, hogy sikeresen elvégezte a 4. osztályt?
nevemnick
Idáig jutottunk, hogy Magyarország népének egy részét félelemben tartó arrogáns banda kezében van az irányítás.
Tartok tőle, hogy ezek az emberek soha nem ébrednek fel, és továbbra is dicsőíteni fogják a vezérüket, holott mindent amit kaphattak volna tőle, az ő és holdudvara zsebének megtömésére irányul.
magyarbakancs
"A Fidesz szerint ha Brüsszelen múlna, nem a magyar családok, hanem a migránsok lennének az elsők."AZ A MOCSKOS,TETVES,@ZARCSINBÓKTÓL @IDÖRZSÖLT ,@ZAROS SEGGÚ @URVA @NYÁTOKAT TI NEMZETI GANÉK ROHADT FIDESZ.
kereső
@Dr plágium: Mégis mit gondolsz, hogy a kincstárnak hova van szerződése?Tényleg nem érdemes rágni a gitett. értéknapos átutalási megbizást adott a kincstár, vagy azért,mert nem akart előbb fizetni, mint a hónap második munkanapja, vagy azért mert 4-én lesz pénz a kincstári számlán. Az, hogy a "tájékoztatás" hazug megtapasztalhattuk már a nyugdij botránynál is!
Érdekes,egyébként, hogy évtizedeken keresztül nem volt ezzel probléma.
arcmás
Anna Molnárt idézve: "Köcsög állatok vagytok!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.