Százezer forintra emelné az otthonápolási díj jelenlegi havi 30-50 ezer forintos összegét az LMP – jelentette be a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Százezer forintra emelné az otthonápolási díjat az LMP

Ennek érdekében törvényjavaslatot nyújtottak be, és arra kérik a többi pártot, hogy támogassák a kezdeményezést – közölte Ungár Péter.

A társadalom elöregedése miatt ugyanakkor szükségesnek tartják egy az idősellátó-rendszer fejlesztését szolgáló program elindítását is – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus elmondta, hogy az előrejelzések szerint 2050-re nem lesz olyan család, amelynek nem kell idős, demenciában szenvedő rokonról gondoskodnia. A helyzet kezelése érdekében, már most el kell kezdeni az idősgondozói kapacitás bővítését, hiszen ma vállalhatatlanul hosszú, 2-3 éves várakozás után lehet bejutni ezekbe az intézményekbe.

Szükséges továbbá a szociális ágazatban, idősgondozásban dolgozók bérének növelése és az otthoni segítségnyújtási hálózat fejlesztése is – sorolta a képviselő.

Kérdésre válaszolva elmondta: az otthonápolási díj megemelése a magyar költségvetés egészéhez mérten elenyésző összeget, évente 25-30 milliárd forintot igényelne.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csa-csa
Már rég illett volna és ez is kevés! Nagyon nagyon kevesen tudnak ápolót fogadni. Amíg (sors ne adja) nem vagyunk benne, elképzelésünk sincs micsoda fizikai, lelki, anyagi teher egy magatehetetlen ember sokszor évtizedekig tartó 24 órás ápolása!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Lehet Menni (a) P.csába...meg Tusványosra...oszt jó napot.
papa.49
Emelné, igen a lényeg a feltételes módon van !!!
Rockxy
Kétszázra emelném!
Én nyertem!
egyelőre...
Clavigo
@papa.49: Azután,hogy összehozták a fitymasz 2/3-át... Orbán elvtárs megengedte nekik,,,hogy ígérhetnek,,bármit.
Commenter
@papa.49: emelné igen, pont úgy mint a családi pótlékot, vagy az egyéb csökkentett szociális juttatásokat.
papa.49
Ez a koszos bokszos mikor mondott igazat utoljára akkor mikor felsírt először, bár az lett volna az utolsó szava !!!)))))))))))))))))))))))))))
csa-csa
Már rég illett volna és ez is kevés! Nagyon nagyon kevesen tudnak ápolót fogadni. Amíg (sors ne adja) nem vagyunk benne, elképzelésünk sincs micsoda fizikai, lelki, anyagi teher egy magatehetetlen ember sokszor évtizedekig tartó 24 órás ápolása!!
Desischado
@csa-csa: Jól mondod. Pihenés semmi, idegileg, fizikailag is ki van az ember, és mellé az örökös anyagi gondok. Tapasztalatból tudom.
verőce21
Nem is sok azért az a százezer. De majd ha kormányra kerülnek. (Mert a Fidesz előbb emeli 116 ezerre.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.