Március 5-én kedden indult az építkezés, a környék forgalmi rendje megváltozik, ami a közösségi közlekedés járataira is kihat, több megállót áthelyeznek.

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint "az V. kerületi Vértanúk terét átépítik, a munkálatok március 5-én, kedden kezdődnek, ettől a naptól ideiglenes forgalmi rend lép életbe:

- A Nádor utca felől nem lehet majd a téren keresztül a Báthory utca felé továbbhajtani. Akik eddig a Báthory utcától északra eső utcákat a rakpart felől a Garibald utcán keresztül érték el, ezentúl a Markó utcai felhajtón keresztül közelíthetik majd meg úti céljukat.

Átépítik a Vértanúk terét Budapesten, módosul a közlekedés

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

- A Nádor utca–József Attila utca felől a Vértanúk terétől északra eső területeket az Arany János utca–Hercegprímás utca–Hold utca útvonalon, vagy a Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca útvonalon érhetik majd el.

- A Báthory utca felől a Nádor utca felé a forgalom egy irányban haladhat majd, a tér környékén megállási tilalom lesz érvényben.

- A Szabadság téri mélygarázs Vécsey utcai bejárata a Báthory utcából továbbra is elérhető lesz.

- A Szabadság tér körüli útpálya forgalmi rendje is változik a Vécsey utca és az Aulich utca között: az útszakasz az Aulich utca felé lesz egyirányú.

Változások a közösségi közlekedésben

Március 5-től, keddtől a 15-ös, a 115-ös busz, valamint a CITY-trolijárat Angyalföld irányú Kossuth Lajos tér megállóhelyét a Kozma Ferenc utcába, valamint a Batthyány-örökmécses megállót a Kálmán Imre utca – Szemere utca csomóponthoz helyezik át. A Boráros tér felé tartó járatokra a Kossuth Lajos téren mintegy 100 méterrel hátrébb, a 70-78-as trolibuszok megállója mögött lehet felszállni.(...)

A Vértanúk tere a Steindl Imre Program részeként épül át, további információk a program oldalán olvashatók" – áll a közleményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.