Az RTL Klub Híradója a központi hivatalok tisztviselőinek napi 9 órásra emelt munkaidejéről kérdezte Deutsch Tamást.

Pénteken lépett életbe az új kormányzati igazgatásról szóló jogszabály, mely szerint a központi hivatalok tisztviselőinek munkaidejébe már nem számít bele az ebédszünet fél órája, a megyei és fővárosi kormányhivatali dolgozóknak már nem jár cafeteria, az alapszabadság 25 napról 20 napra csökken, már nem a munkában töltött idő, hanem a pozíció határozza meg a további szabadnapok számát, és ellentételezés nélkül terjeszthető ki a napi munkaidő 12 órára, vagyis nem fizetik ki a túlórákat.

Az RTL Klub Híradója az új jogszabállyal kapcsolatban kérdezte Deutsch Tamás véleményét.

A Fidesz EP-képviselője azt felelte,

a munkavállalók önként, szívesen dolgoznak heti 40 óránál többet, ez természetes Magyarországon.

Majd bővebben is kifejtette:

Ne csináljunk már úgy, mintha Magyarországon egyébként ne lenne teljesen természetes dolog nem főnöki kegyetlenség, nem a munkavállaló kiszolgáltatottságának kihasználása, hanem az, hogy az emberek (…) nagyon-nagyon jelentős részben örömmel dolgoznak ott, ahol dolgoznak, van egy szakmai végzettségük, nem munkahelyüknek, hanem hivatásuknak tekintik, és lehet, hogy 8 óra 15-re kéne hivatalosan beérniük, de 7:50-kor benn vannak, és lehet, hogy 16 óra 45 perckor elmehetnének, de ha van elvégzendő munkájuk, akkor 17:30-kor, sőt 18:15-kor is ott vannak még a cégnél."

- mondta Deutsch, hozzátéve, a dolgozók most kaptak 30 százalékos béremelést.

(HVG)

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Kijafaszom tompi!!!Neked hány munkahelyed volt mielőtt beálltál az O1G faszát szopni ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
polar450
Az tisztán látszik, hogy Dajcs, ma büdös életben nem dolgozott 1 órát sem, de bölcselkedik olyanba, amihez csont hülye!
simmering73
Mondja ez a sosem dolgozott nímand. Jó lenne ennek a baromnak bevarrni a száját, mert értelmes mondat még nem hagyta el sose.
dr. prédikátor
Kijafaszom tompi!!!Neked hány munkahelyed volt mielőtt beálltál az O1G faszát szopni ???
ágimami
Tudja ez a pali, hogy miket beszél??? Méghogy önként, szívesen dolgoznak heti 40 óránál többet és ez TERMÉSZETES??? Ja, biztos!!!
Nem azért talán, mert szeretnének több pénzt keresni??? Mindezt muszáj-ból teszik, nem pedig önként, dalolva!!!

Könnyen beszél mint európai képviselő, ( kicsit többet is adhatna magára ilyen beosztásban, mert ahogy kinéz...!!!) rá biztos nem vonatkoznak az új szabályok!!!
sokanvagyunk
Azt nem értem, ezt a szerencsétlen embert miért kényszerítik ennyi túlórára.
parasutyo
teeee taknyos orrrú porszívó!!! olyanról osztod az észt amit még eddigi nyomorult életedben soha sem csináltál! na elmész te is vissza anyukádba, more...
nezelodo
Szerencsére a kormányunk a munka világában legjáratosabb emberét küldte, hogy közhírré tegye a tapasztalatait, a munkásréteg leghőbb vágyának megvalósulásáról. Azért ha egy munkahelyre látogat a hírvivő, jobb lesz ha papírzsákot húz megint a fejére, nehogy felismerjék, mint egykor a piros lámpák fényében történt...
Nessy
Ennek a jótét léleknek fogalma nincs egy dolgozó család mindennapjairól. Könnyű mondani, hogy az ebédidő miatt majd reggel félórával előbb kezd.
Csak éppen a bölcsőde, óvoda nem fog korábban kezdeni emiatt!
A kisiskolásokat sem lehet előbb elvinni az iskolába.
Mint ahogy a túlórák miatt a hazavitel is sok esetben neuralgikus.
Ja, persze, mindent a családokért, a több gyerekért!
Könnyen hoznak rendeletet honatyáink és honanyáink, akik akkor sétálnak be a "munkahelyükre", amikor úri kedvük diktálja. Aztán a kilenc órás bent létet meg a kutya sem ellenőrzi.
És mesél a munkáról az, aki életében még egy gazszálat keresztbe nem tett! A keservesen elvégzett egyetem után várta a miniszteri bársonyszék, most meg Brüsszel. Apropó! Ha már annyira utálja a fidesszel együtt, mi a fenét keres ott lelkesen az egész társaság? Tudom sokat!
1magyar
Amennyi az ő fizetése, azért biztosan dolgoznánk napi 10 órát, de halvány lilája nincs mit jelent fizikai munkát végezni, ami valóban értéket állít elő és havi nettő 90 ezerért.
kokopelli
@dr. prédikátor: ..ne sértegesd őt! Ő már soxor "majdnem" elkezdett dolgozni! Neki mindíg
tetszett a munka! Órákig el tudta nézni!...amit nem értek,hogy meló nélkül,hogy lehet valaki
olyan ápolatlan? Víziszony?
papa.49
Fürtöske te csak a titkárnőket döntögetted túlórában, életedben nem dolgoztál HERE !!!
telegdilaci
Te már csak tudod te a Magyar adófizetők pénzén élősködő agyatlan hogy mit szeretnének a dolgozó Emberek,amikor soha életedben nem dolgoztál azt sem tudod mi az 8-órán keresztül,keményen dolgozni kétkezi munkásként,porban,zajban! a hazugság pofázásán kívül máshoz nem értesz! miről beszélsz? agyatlan.egyébként,nem a túlórából kellene megélni az Embereknek hanem,8-órai munkával tisztességes bért kellene kapni!
telegdilaci
@1magyar: Ez ahhoz túl Hülye hogy felfogja!
RonaGyuri
kb. ennyire van tisztában azzal, hogy mi van ebben az országban! =))
Eladott Ország
Képtelen vagyok eldönteni, hogy ezek az emberek saját jogon ennyire feneketlenül ostobák, vagy tudják ők, hogy baromságokat beszélnek, de ezért fizetik őket.Jobb szemléltetőeszköz nincs, mint az az ember, aki kamaszkora óta soha ebben a fájdalmas életben nem dolgozott egyetlen munkahelyen sem, hanem a kapcsolati tőkéjét (konrétan Orbán Viktorral) konvertálta át megélhetéssé, aki azt gondolja, hogy a semmihez nem értés, a pofátlan tahóság elfogadható a munkaerőpiacon is és ott is sokszázezres, milliós fizetéseket tudna hasítani pusztán azzal, hogy ő Deutsch Tamás, Orbán Viktor hűséges szolgája.Mer’ a jómagyar munkavállaló előbb megy dolgozni mint kéne és tovább marad, mint ahogy lejár a munkaideje és ez azért van, mert egyszerűen imád ott lenni. Aha. Bemegy előbb a szerencsétlen mert: a.) akkor van tömegközlekedés, a következő járattal csak késve tudna beérni és hogy időben elérjen a melóhelyre a gyereket minden kurva reggel kómásan, hajnalban bányássza ki az ágyból és még meló előtt leadja az oviban, iskolában. b.) négy ember munkáját végzi el egyedül, egy fizetésért de elvégzi, mert ott a megélhetés, a hiteltörlesztő és a környéken nincs más munkalehetőség. Hogy miért marad tovább, lásd az b. pontot.
tulipan
Te csonthülye! A magyar gyerkekek meg, direkt boldogok, ha a szüleiket alig látják!!! Elvégre a franc szereti, ha az ősök állandóan nevelgetik! Nemde??? Csüggjenek inkább a narancsos ronocérosz ajakán! Ugyibár?
cikicakk55
Tompika,hogy ott rohadj meg ahol vagy! Miért is nem úszott a magzatvizedben egy cápa? Hány dolgozó ember mondta ezt neked,hogy ilyen bátran beszélsz a nevükben. Az öröm és a pénztelenség miatti kényszer nagyon messze állnak egymástól. Senki nem örömében van több órát +-ban a családjától. Dugulj el és menj fodrászhoz. Öltözz fel rendesen,nem igaz,hogy nem telik rá.Magyarország szégyene vagy ezzel a megjelenéssel. A narkóról és a piáról meg szokj le,vagy jobb lenjne inkább ha túladagolnád,legalább megszabadulnánk egy vérszívótól a több ezerből.
evacica
Tompika! Ha a hülyeség fájna akkor te üvöltenél! Te is csak az ágyban szeretsz túlórázni, na nem a hitvesiben!
rokker33
Szóval, ha kormány hivatalba 8 óra munkaidőben 10 12 órát dolgoznak,mert mondjuk van egy csomó papírmunka amit meg kell csinálni, akkor még 4 órát ingyen KELL dolgozni!! Az heti akár 20 óra is lehet úgy hogy teljesen INGYEN dolgozik az ember!!Az 2,5 nap !!Akik gyárban dolgoznak azoknak csak 1 ingyen napot Kell dolgozni!!
Clavigo
Ez a lógó csöcsű,,taknyos orrú porszívó képvisel egy országot az EU-ban,,:)) Gratula a 2milla fitymasz-proletárnak.:))DD :))
tulipan
Jajj, ne hívjátok már ennyir haza, még a végén elhiszi, hogy ENNYIRE hiányzik, akkor aztán "élvezhetjük" naponta a baromságait!!!
dr. prédikátor
Kijafaszom tompi! Hogy nézek ki a retkes kurva anyádat! Az útszéli vályogvető kolompár cigány is külömb nálad te geci!!!Mikor tisztálkodtál utoljára te retek???!!!
desiro
Mondja ezt 1 rühes, tetves, bolhás aki soha életében nem dolgozott.
desiro
@Mirabilis: Manneken Pis-t szopta mert azt hitte O1G farkát szopja.
Sziszifusz
Ne dőljünk be megint, annak a Fideszes taktikának, amellyel a figyelmet terelik azokról az ügyekről, eseményekről, amelyek Orbánnak és bandájának mostanában kellemetlenséget okoznak.
"Tompika" tudatosan dobta be ezt az idióta szöveget, amíg mindenki ezen rágódik, addig sem esik szó másról. Például a Fidesz Néppárti helyzetéről vagy másról.
Cicamama55
Én a szociális ágazatban, közalkalmazottként dolgoztam. Soha nem fizettek a túlóráért, sőt még le sem lehetett csúsztatni. Nemcsak nekem, senkinek sem! Ismerőseim, akik gyárakban, üzemekben dolgoztak, "zsebes pénzért" szívesen ott maradtak, vagy bementek plusz órában dolgozni...Fideszék 2010-től elvették a veszélyességi pótlékot, az ünnepekre járó pótlékokat, így 2010-től bő négy éven keresztül a 2006-os fizetésemet kaptam meg...No akkor minek is kellene olyan marhára örülni?! Kinek kellene elhinni az ígérgetéseket?! Legalább a "kis pofám" 1 -2 évet dolgozott volna, s akkor lenne arról fogalma, miről is beszél! Hazug ingyenélő!
kereső
@Sziszifusz: Nem esik szó a MTA vagyonának,kincseinek lenyúlásáról- elrablásáról, a kutatás ellehetetlenitéséről, a Széchenyi hagyaték szétbarmolásáról, a Corvinus egyetemről.
Nem esik szó arról, hogy "fejlesztik" a NVI( nemzeti választási iroda) számitógépes rendszerét, ne kelljen annyit barmolni, ha csalni akarnak. Márpedig fognak.
csipetke
Tompi megint túlszívta magát?A sok idióta rizsa helyett néha elmehetne egy teljes generálra,mert ahogy kinéz,a magyarokat járatja le.Azért jó,ha tudja ez a baromarc,hogy az emberek azért vándoroltak ki,hogy túlóra nélkül keressenek annyit,hogy a családjukat nélkülözések nélkül el tudják tartani olyan országokban,ahol nincs uszítás,migráncsozás,Sorosozás,állandó félelemkeltés.Egy olyan seggfej beszél munkáról,túlóráról,aki életében 2 napot nem dolgozott.Mert azt nem nevezném munkának,hogy a parlamentben vakarja a bránert jópénzért.
RonaGyuri
@Qqberci: @polar450: @simmering73: ... durva csúsztatás, mert Tompika keményen dolgozott! Például, mikor sikerült 5milliárdot eltapsolni egy még elveiben sem létező beléptetőrendszerre! =))
kolnidre
Ennél ápolatlanabb embert a hajléktalanok között sem nagyon lehet találni.Én örülök,hogy Ő a fidesz egyik vezéregyénisége,talán nem véletlen,ha ránézek eszembe jut egy régi Hungária sláger"RÉMLÁTOMÁS"
szaboria1
Tompika inkább Önmagaddal kellene foglalkoznod mert a kinézeted egyre rondább. Ja meg van 4 gyermeked több anyától inkább azokkal kellene foglalkoznod.
nezelodo
@RonaGyuri: Ma 13:55. Ha annyi tartalékom lenne, amennyivel többe került öt milliárdnál a beléptetőrendszer, akkor előkelő helyen lennék a gazdagok között. Először megvették, aztán kétmilliárddal kevesebbért visszavásárolták az eladók, (mert üres volt a választási kassza 2002-ben ahogy kell), 900 milláért a Martonyi iroda szerződést módosított, majd tízéves lízingszerződéssel megint fizettünk a Tompika nagy eszéért! Szóval veri a végösszeg a tíz milliárdot.
papa.49
Fürtöske megértél a ,,fazontemetésre,, ha nem tudod mi az elmondom beleverünk a földbe nyakig, és lerúgjuk a tökfejed ))))))))))))))))))))))))
vacsi
Ó, Te szerencsétlen!Ma Magyarországon csak az túlórázik szívesen, aki nem tud megélni a fizetéséből, és több pénzt szeretne kapni! Te pl. mennyit túlórázol?! És mit dolgozol?
nezelodo
@szaboria1: ma 14:58. Hát nem bájos? Ezek riogatnak az arab bevándorlókkal, meg a többnejűségükkel? Ja meg hogy megerőszakolják a lányainkat! Ja, hatalommal való visszaélés az íróasztal nem rendeltetésszerű használatával. Hahaha...
RonaGyuri
@nezelodo: na látod! Mondom én, hogy keményen dolgozott! =))
Gauntlet
Irány a dolgozószobád! Mutass példát! Sztahanovizmus!!
tudode
Elvonatkoztatva attól, hogy a Fidesz alapítók ALJÁNAK egyik tagja éppen miről SEGÍT BE annak a KIVÁLASZTOTTNAK, akinek gátlástalanságával bevették az országot!
.
Ezt csinálja utánuk bárki!
.
1998-ban nem 333, vagy 777 alapítóval íratták alá a FIDESZ ALAPÍTÓK "táborát", csak 37 fővel, és EZEK KÖZÜL at un. FAKE DOBOZ felvételén négyen, öten NYOMJÁK a liberális, polgári, illiberális, keresztény ki tudja milyen VONZÓNAK tűnő szöveget
.
Ezek maradtak az ország nyakán, sőt ELFOGLALTÁK az országot, Fodor kivételével
.
------ A Fidesz megalakulása (1988)
www.youtube.com/watch?v=Cn5ysbF_zow
.
Ott tart ez a CSIPET CSAPAT, ahol FELVETŐDÖTT A KÉRDÉS, .. m i .. l e t t ... a .. F i d e s s z e l,
.
----- György Péter vs. Orbán Viktor
www.youtube.com/watch?v=8NS7JC4Ykis&t=7s

Az un. FASZA GYEREK self méde története ODA VEZETETT, hogy a TÖRTÉNELEM SZEMÉTDOMBJÁN lesz a helyük, ahogy kiheveri ezt a GÁTLÁSTALAN teamet!
creativehun
Ejnye no...Roppantul hiányolom innen annak a pár eszetlen fidesznyiknek a hozzászólását! Mi van...hol vagytok kis agyhalottak...hát miért nem véditek be Tomikát meg a fideszt???
wpym
Ettol a diszmajomtol is akasztottak mar jobbat...
Clavigo
@Shikari: Ez a "Porszívó " téged képvisel,,Shicarescu... Mintha kétségeid támadtak volna...
babp1982
Tompika megkergült-:)) A jó édesanyakád is szívesen túlórázik? Marharépa szarputtony!
advocat
Tomika! Még a titkárnődet is munkaidőben dugtad!
human
Képtelen hülyeségek nem új dolgok fideszes politikus szájából. Önellentmondás is van bőven Tompika mondataiban. Hisz ha valaki túlórázik, akkor a családjától veszi el az időt. Ezt egy család barát kormány nem támogathatja.
De kár is hazug állításokat elemezgetni, keresni benne a rációt. A valóság viszont az, hogy bizony vannak munkavállalók akik kénytelenek túlórázni azért, hogy fizethessék a hirtelen jött költségeket vagy pusztán a gyerekek tanulását vagy betegségük miatt az ápolásukat finanszírozhassák. Egy szakszervezeti vezető mondta, hogy sajnos vannak olyan melósok akik nem látják át, hogy nem a túlóra a megoldás arra, hogy meg tudjon élni, hanem a fizetések emelése.

Érdemes megnézni ezt a beszélgetést amin szakszervezeti vezetők mondják el a véleményüket a rabszolga törvényről:
youtu.be/zHcvKC-Es7I
csipetke
@Nessy: 9:20 Honnan tudná ez a kokszos baromarc,hogy mikor kell a gyerekeket bölcsibe-oviba-iskolába vinni?Szanaszét potyogtatott egy szatyor gyereket,de egyiket se nevelte/neveli,mert még tán most is bokorról bokorra viszi a farka.Elnyűtt már néhány feleséget,de mindig odébbáll.
Borsodi
Persze minél többet,és ráér három év múlva kifizetni.A túlórákat eddig se fizették ki a pedagógusoknak,óvónőknek,majd le csúsztatják.Mit tudja ez a szerencsétlen mit szeretnének a Magyarok.Nem is érdekli csak neki legyen jó fizetése,ezért néha mond ilyen okosat.Majd rá tromfol nem sokára Kósa is.a másik egyéniség.
www.youtube.com/watch?v=1etzD8QQ9_0
www.youtube.com/watch?v=xOIcU_uXDiQ&t=19s
Leslie63
De hát Tomink honnan tudja mit akarnak a dolgozók, mikor ő nem is találkozik velük? Ahol ő van ott a munkát hírből sem ismerik. Borzasztó ahogy hülyének próbálja beállítani a dolgozókat! Önként és dalolva maradnak egy-egy órát naponta, és még megfejelik azzal hogy lemondanak 5 nap szabadságukról is! Ezt csak valamilyen tudatmódosítóval lehet elhinni, és neki telik rá mint ismeretes. El kellene már zavarni őket a kormány rúdtól, mert okoztak már ép elég kárt az országnak!
vadsanca
Ez az i...óta úgy beszél mintha mindig dolgozott volna! Úgy emlékszem (elnézést ha tévedem), hogy Vikihez köthető a diplomája megszerzése. (Bár a Wikipédián nem találtam meg a diploma megszerzésének időpontját.) Ezt már elfelejtette. Úgy látszik rövidtávú memóriával rendelkezik.
Kookas
@vadsanca: pedig arról a HOFI is meg emlékezett"hurrá dajcs tamás levizsgázott!!!
vadsanca
@Kookas: Erről meg is feledkeztem. Köszi az infót!
Lepényleső
Ahogy a rabszolgák mindig is tették a világtörténelem során? Valahol nem akadt egy csutka,
-a torkán? Esetleg ahogy színt vallott;ő még életében soha semmit sem dolgozott?
Olyan "munkahelyen" a túlmunka szeretetéről ódát zengeni megalapozott? Kivált ha az ily
bölcs,törzsgárda szájából elhangzott?
Desischado
Milyen szeren lehet ez a megélhetési gusztustalan here, hogy ekkora hülyeségeket mondd?! Ő, aki életében nem dolgozott, osztja a nemlétező eszét! Inkább mosakodna meg a nyomorultja, undormány ránézni is!
herczeg0210
Mondd meg őszintén, (ha tudsz olyan lenni egyáltalán), hány percet dolgoztál életedben?
vukkocska
Csak azért nem hányok bele a klaviatúrába, mert nekem kell kitakarítanom. Talán saját háza körül seperjen, vegyen részt a parlamenti munkában, de állandóan itt eszi a fene Magyarországon, és ilyen kártékonyan nyilatkozik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.