A szombathelyi ügyvéd és politikus ezt maga jelentette be Facebook-oldalán.

Csütörtökön megszüntette a bíróság Czeglédy Csaba szombathelyi ügyvéd és baloldali politikus házi őrizetét. 

Csaba szabad.

A bíróság a mai napon a kiegyensúlyozott és rendezett családi kapcsolataimra, a kötődésemre, az eljárás során eddig tanúsított magatartásomra figyelemmel megszüntette velem szemben a kényszerintézkedést

- olvasható Czeglédy Facebook-oldalán.

Megszüntették Czeglédy Csaba házi őrizetét

Czeglédy Csaba (k) várakozik az előzetes letartóztatásáról döntő nyomozási bírói ülésre a Szegedi Járásbíróságon 2018. március 3-án. A bíróság harminc napra elrendelte Czeglédy előzetes letartóztatását. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőt március 1-jén engedték ki a börtönből, miután képviselőjelölt lett, így megillette a mentelmi jog. Ezt azonban a Nemzeti Választási Bizottság pénteken felfüggesztette, este ismét őrizetbe vették, az ügyészség pedig ismét indítványozta előzetes letartóztatását.

Fotó, címoldali kép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Az Index cikke szerint Czeglédy és 20 társa ellen február elején emeltek vádat, mivel a vád szerint "Czeglédy mint a szombathelyi székhelyű Humán Operátor Zrt. igazgatóságának elnöke és tényleges ügyvezetője 2011-től kezdve egy olyan bűnszervezetet hozott létre, amelynek célja a döntően diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó részvénytársaság adófizetési kötelezettségének csökkentése általános forgalmi adó adónemben, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt."

A vádirat szerint a Czeglédy vezette munkaerő-közvetítő cég, hogy ne kelljen megfizetnie a közterheket, "Czeglédy iránymutatásai alapján létrehoztak egy olyan számlázási láncolatot, amelynek alsó szintjén iskolaszövetkezetek, középső szintjén ténylegesen gazdasági tevékenységet nem, csak átszámlázást végző gazdasági társaságok, míg a legfelső szintjén a Humán Operátor Zrt. állt.

Czeglédy a bűnszervezet egy részét közvetlenül, míg más részét közvetítőkön keresztül irányította, az iskolaszövetkezetek elnöki tisztségét betöltő strómanoktól át egészen a Humán Operátor Zrt. alkalmazásában álló vagy a részvénytársaságban más vezetői tisztséget betöltő vádlottakig" – idézi a lap a vádiratot. 

Czeglédy Csabát 2017 júliusában fogták el, akkor a Szegedi Fegyház és Börtönbe került, ahol 2018. decemberéig ült előzetes letartóztatásban. A politikus mindeközben elindult az országgyűlési képviselőségért is, ezért bő egy napra szabadlábra került, de a Csongrád Megyei Főügyészség újra rács mögé helyeztette. Innen szabadult ki tavaly decemberben, akkor házi őrizetbe került, aminek most lett vége.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
majd jön megint a párt-utasítás! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
majd jön megint a párt-utasítás! =))
Peller Anikó
Csak nem sikerült lecsukni pakkányok? Az al koholt vádak nem álltak meg? Vagy fel? (csuti)
kereső
???-pedig meg volt a vádemelés, vagy éppen azért?,mert a vád nem indokolja?
human
@Peller Anikó: Ez gondolom még csak annyit jelent, hogy szabad lábon védekezhet, mert nem áll fenn a szökés veszélye és nem tudtak újabb ügyet találni ami miatt őrizetben kellene tartani.
Peller Anikó
@human: nem szükséges találni, elég kitalálni. Ebben jók.
csak úgy....
Gondolom,- Czeglédyt nem hívják meg az ECHO TV be siránkozni ,mint a müvészi hajlamokkal megáldott ,szív beteg Ricsit?:)
Yoda69
A kovetkezo lepes a vad megszuntetese lesz.
Remelem Czegledy a szart is kiperli beloluk.
dr. prédikátor
@Yoda69: Remélem is hogy kiperli belőlük mivel ügyvád!Nyilván tisztában van vele hogy hol tudja megszorítani a geciket. Utána meg kártérítési pert indít ellenük.!!!
Yoda69
@dr. prédikátor: Drukkolok neki, meg ugy is, hogy a geci fideSS vegul rajtunk adofizetokon fogja behajtani az elvesztett perkoltseget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.