Tavaly csaknem 100 ezer motoros e-matricát (D1M) vásároltak Magyarországon – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Az adatok szerint ebből magyar motorokra több mint 65 ezret, külföldire pedig több mint 32 ezret vettek.

Tavaly csaknem 100 ezer motoros e-matricát vásároltak Magyarországon

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A NÚSZ közölte, továbbra is a legnépszerűbb a heti 10 napos matrica a motorosok körében, az értékesített darabszám megközelíti a 82 ezret, a tavaly májusban bevezetett havi motoros matricából több mint 16 ezer fogyott.

Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója a közleményben kiemelte, a havi motoros matrica elérte a célt, a tavaly májusi bevezetése óta több tízmillió forintot takarítottak meg azok, akik három darab heti motoros matrica helyett havit vásároltak.

A motoros matrica ára bevezetése óta nem emelkedett, továbbra is az országos tíznapos matrica 1470 forintba, a havi pedig 2500 forintba kerül – tájékoztatott a NÚSZ.

A NÚSZ Zrt. arra is kitért, hogy a jó időnek köszönhetően a motoros szezon a szokottnál hamarabb elkezdődött, a motorkerékpárosok száma általában júliusban éri el a csúcspontot.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Én is gondolkoztam a pályamatricán, aztán rájöttem, hogy hülyeség. Ahova járok rendszeresen motorral, az autópályán 31km, a városon keresztül 25km. A város motorral ugyanolyan jól járható, mint az autópálya autóval, ergo, felesleges pénzkidobás a matrica, ráadásul rövidebb is a táv. Amúgy kocsival sokat járom azt a távolságot az M0-án, de egy kezemen meg tudom számolni, hány motort látok egy év alatt, tehát ezt a százezres számot nem hiszem el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.