Az Európai Néppárt frakcióvezetője, Manfred Weber enyhülni látszik a Fidesz irányába, ám egy lapunknak nyilatkozó CDU-s politikus szerint a német kereszténydemokraták nem fognak a Fidesz védelmére kelni, miközben a németeken múlhat a Fidesz sorsa. Krekó Péter politikai elemző szerint a Fidesz nagy valószínűséggel marad a Néppártban, és ez a magyar miniszterelnök diadalmát jelenti.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Így menetelnek a nácik előre szépen lassan kijjebb és kijjebb húzva az etika és erkölcs határvonalát...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Így menetelnek a nácik előre szépen lassan kijjebb és kijjebb húzva az etika és erkölcs határvonalát...
lópicigáspár
@SystemError: Azt már rég átlépték az alkotmány eltörlésével és a visszamenőleges törvénykezéssel! A többi már csak hab a tortán! :(((
kamazuka
Olyan isten nincsen hogy a néppártot támogassam az EP választáson.

Azért sem !!!
bencemacska
Nagyon jól jellemzi O1G-t és rendszerét Albright Fascism: A Warning (Fasizmus: egy figyelmeztetés) nemrég megjelent könyvében, azt mondja:
"... ő arra próbált meg rámutatni, hogy a fasizmus nem egy ideológia, sokkal inkább egy folyamat, egy módszer, hogyan kell megszerezni és megtartani a hatalmat. A politikus szerint a fasiszták megosztják a társadalmakat (általában sértett) többségre és kisebbségre, az előbbiek élére állnak, és minden jogot a többségnek követelnek, miközben a kisebbségek jogairól megpróbálnak nem tudomást venni."
„Látni kell, a fasizmus nem a problémák megoldására, hanem mélyítésére törekszik.” Ez a rendszer leépíti a szabad sajtót és az igazságszolgáltatást, illetve fontos elem az erőszak is – sorolja."
„A fasiszta ideológiát más ideológiáktól az különböztet meg, hogy itt az erőszakot és a népharagot használják a célok eléréséhez, az embereket a propaganda eszközeivel állítják szembe egymással.”
"...ha ez az identitás azt mutatja, hogy gyűlöljem a te identitásodat, már el is érkeztünk a veszélyes hipernacionalizmushoz”.

"" Erre jó példa Orbán Viktor és a magyar politikai berendezkedés.""
bencemacska
@SystemError: ma , 20:08
Én M. Albright meghatározásánál jobbat még nem olvastam O1G-ről és rendszeréről!
Eriksson
Józan fejjel gondolkodva bárki megállapíthatja, hogy Manfred Weber úrnak úgy kell a Fidesz, mint egy falat kenyér. A pozíciója függhet tőle.
Akik a Fidesz eltávolítását szorgalmazzák, azok Timmermanst akarják erősíteni.
Yoda69
Ha Weber most meghatral azzal sajat es a Neppart sirjat assa meg. Nem szabad engedni a fasizmusnak egy jottanyit sem.
SystemError
@lópicigáspár: Mármint Európában. Itthoni helyzetet nem ilyen finoman fogalmaztam volna...:)
Yoda69
@durbincs: Farok, mondtam mar ne budosits itt az okadmanyoddal.
verőce21
@Eriksson: (21:14) Milyen igaz, amit írtál! A Fideszt nem tudják kiköpni, de lenyelni sem, mert a saját pozíciójuk függ tőle! Ha a választások előtt kizárnák a Fideszt, csak a második legnépesebb párt lenne a Néppárt és máris T.-éknek áll a zászló az EP elnöki tisztségre! Akkor hiába volt Weber minden kanosszajárás-a CDU-nál! Sőt hozzátenném, úgy félnek a Fidesztől, mint ördög a tömjénfüsttől. (Még a választások után is bejelenthetjük, hogy mi nem kérünk a Néppártból. És akkor oda a mesés pozíció Webernek!)
A Fidesz ezzel tisztában van, és kér egy kávét! :)
Eriksson
@verőce21: Így igaz! Köszi a kiegészítést, ez még hozzátartozott a teljes érthetőséghez.
Persze, hogy azért akarna megszabadulni a Fidesztől néhány pártocska, mert félő, hogy választások után az új felállásban megváltozik az eddigi széljárás, komoly változások jöhetnek. De az sem elfelejtendő, hogy nem csak ellenzői vannak a Fidesznek, hanem pártfogói is. Lehet, hogy éppen azok vannak többségben.

Tehát, nem eszik olyan forrón a kását.
kokopelli
@Yoda69: Tele vannak vele a német újságok,hogy a CDU a minden esetben M.Webert
támogatja!Nem tudom,honnan veszik a többiek,hogy egy sok évtizedes párttömörülést egy
Orbán V. szétválasztana!A CSU nem más,mint a bajor CDU,amely a háború után az amerikai
zónában más nevet kapott! A F.J.Strauß-ék játszottak a háttérben,és sikerült nekik a "keresz-
tény" párt tisztségviselőit megduplázni! (ilyenek a a katolikusok) Olvasni,és olvasni,mert az ta-
lán segít !!! ( "aki nem tudja az tanítja..."...lásd a fideszt! (;-))))
lusta
Néha külföldiül is kell érteni, olvasni, rádiót hallgatni, tv-t nézni. Szóval ez ügy kapcsán több jelentős néppárti politikus is megjegyezte, hogy nekik nincs semmi bajuk, mert a Néppártban a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk képviselői úgy viselkednek, szavaznak, ahogy ez Európaiként elvárható tőlük. Sőt, a sokat hangoztatott migrációs kérdésben az európai porondon, sem Brüsszelben, sem Strasbourgban sem helyezked(t)nek szembe a néppárti állásponttal. Több újságírói felvetésre, miszerint magyarországon milyen felháborító dolgokat művelnek, a válasz nagyon logikus. Ez legyen a belföldi magyarok gondja, miután mindez belső felhasználásra szolgál, de itt Európában teljesen más a szöveg és a ténykedés!!!
kereső
@lusta: egy kicsit másképp fognak reagálni, ha orbán el kezdi exportálni teljes gőzzel "régi vágású kereszténydemokráciáját,és az illiberális demokráciát. Amúgy meg, magyar belügy? Az európai únió egy tagállamában diktatúra épül, fasiszta forgatókönyvvel,és ez belügy?Akkor már nincs is további kérdésünk-hogy miért is nem léptek fel orbánnal szemben. Csak gratulálni tudok az éles látásukhoz.
kokopelli
@durbincs: Hajte moj dej zam'verschissne Gosch,du olah Muttrfickerl?
Leck mich kreuzweise, Stinktier! Has mi Lutscher !? (;-))))))))))))
SystemError
@Eriksson: 21:14 "Józan fejjel gondolkodva" ? :)
SystemError
@durbincs: maga nem egy automatizált program? meddig fogja ugyanazt kis változással válaszolni? Kipróbáljuk? maga a gyökér kis segédprogramja? Mintákat követ, de ha eltérés van jön az igazi gyökérke? A kis szocipata Shikákááá, akinek ez a munkája, hogy istenkomplexusos náci senki? akinek a nyomi kis mintakövető félautomata pincsije? Twitterbot maga?
SystemError
@durbincs: maga nem egy automatizált program? meddig fogja ugyanazt kis változással válaszolni? Kipróbáljuk? maga a gyökér kis segédprogramja? Mintákat követ, de ha eltérés van jön az igazi gyökérke? A kis szocipata Shikákááá, akinek ez a munkája, hogy istenkomplexusos náci senki? akinek a nyomi kis mintakövető félautomata pincsije? Twitterbot maga?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.