Silvio Berlusconi telefonon is megerősítette Orbán Viktornak, hogy az általa vezetett jobbközép Hajrá Olaszország (FI) párt nem szavazza meg a vezető magyar kormánypárt, a Fidesz kizárását az Európai Néppártból (EPP). Erről az FI pénteki közleménye számolt be.

Berlusconi kiállt Orbán Viktor mellett
Fotó: Youtube

Az olasz hírügynökségekhez eljuttatott közlemény szerint Silvio Berlusconi hívta fel Orbán Viktort. A "hosszú és szívélyes" beszélgetés során a korábbi olasz miniszterelnök, a FI elnöke közölte Orbán Viktorral:

"a FI nem szavazza meg a kizárásodat. Mindig védtelek és mindig melletted fogok állni".

Silvio Berlusconi ezzel egy időben azt tanácsolta a magyar kormányfőnek, hogy fogadja el az EPP által előterjesztett kéréseket. "A telefonbeszélgetés során Orbán Viktor szintén megerősítette, hogy pártja továbbra is az EPP-tagja kíván maradni" – olvasható a FI közleményében.

Az állásfoglalás szerint Silvio Berlusconi "mélységes meggyőződése", hogy a Fidesz kizárása "nagy politikai tévedés" lenne. Ezért Berlusconi nem csupán Orbán Viktorral, hanem az EPP vezetőivel is egyeztetett a "közös és pozitív megoldás érdekében, Orbán Viktornak az Európai Néppárt nagy családjában való maradásáról".

A FI korábbi bejelentése szerint Silvio Berlusconi Joseph Daullal, az EPP elnökével is telefonon beszélt, és "politikai hibának" nevezte a Fidesz esetleges kizárását. Silvio Berlusconi hozzátette, hogy

az európai parlamenti választások küszöbén negatív hatást gyakorolhatna az EPP más tagjaira is.

Berlusconi kijelentette: "megértem az EU egyes tagállamainak érzékenységét, de a FI nem szavazhatja meg Orbán kizárását, aki évek óta jó barátom is".

Megjegyezte: "meggyőződésem, hogy az EPP missziója és egyben ereje is az, hogy az összes olyan liberális és demokratikus erőt összefogja, amelyek alternatívát képviselnek a baloldallal szemben".

Orbán Viktor esetleges kizárását az EPP "mazochista lépésének" nevezte Michaela Biancofiore, a FI képviselője, az olasz alsóház külügyi bizottsága tagja. Közleményben hangoztatta, hogy Orbán Viktornak az EPP-ben kell maradnia, a Fidesz kizárása "az egységes Európát szétzülleszteni akaró erőket" támogatná.

(MTI)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Megszólalt a másik ,,zsebnéró,, )))))))))))))))))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Berlusconi agyára ment már a sok "unga-bunga."
SystemError
@durbincs: maga nem egy automatizált program? Mindig rá van állítva az aktuális fidesz propagandára? meddig fogja ugyanazt kis változással válaszolni? Kipróbáljuk? maga a gyökér kis segédprogramja? Mintákat követ, de ha eltérés van jön az igazi gyökérke? A kis szocipata Shikákááá, akinek ez a munkája, hogy istenkomplexusos náci senki? akinek a nyomi kis mintakövető félautomata pincsije? Twitterbot maga?
SystemError
@durbincs: html div access_time from feed, amatőr pöcs. 15 éve játszottam autobloggokkal, de ez már akkor is kevés volt, nyilván a piacon nem ment eladtad magad a politikának...:) Na szedjétek össze a szart holnapra! cső! :)
SystemError
@durbincs: Nem érdekel minek tart egy senkiházi..:)
SystemError
@durbincs: Nem igaz bérpatkány, aki a piacon is csak gerinctelen it-s ként boldogul... Most se találsz más melót? Az egércserélgető helpdeskesek is 400-500 nettóért mennek másnap melózni..:) Te ezt szereted mi, az irodában azt hiszik értesz valamihez...mert más nem csinálja ezt melót és el tudod adni magad. Ja kis csótány! :)
SystemError
@durbincs: Nem érzed gáznak, hogy könyörögsz, hogy munkád legyen te lezabált atlétás, alkalmatlan IT-s...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.