Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök mond ünnepi beszédet március 15-én – nyilatkozta Hollik István kormányszóvivő szombaton Budapesten a kormany.hu-nak.

A lengyel kormányfő lesz Orbán Viktor előzenekara március 15-én
Fotó: MTVA

Délelőtt 9 órakor a magyar zászló ünnepélyes felvonásával kezdődik a március 15-i ünnepség a Kossuth Lajos téren – közölte, hozzátéve: utána onnan a Múzeumkerthez vonul a "huszármenet", amelyhez bárki szabadon csatlakozhat.

Hollik István elmondta: az ünnepség 10.30-kor a Nemzeti Múzeumnál folytatódik, ahol

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő köszönti a megemlékezőket, majd Orbán Viktor miniszterelnök mondja el ünnepi beszédét.

A kormányszóvivő szólt arról is, hogy a Múzeumkertben a beszédek után, a budai Várban pedig egész nap programok várják a családosokat.

Úgy fogalmazott: "ünnepeljük együtt a forradalom hőseit, és álljunk ki Magyarország függetlenségéért, ahogy ők tették!".

(MTI)

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Fideszbuznyákoknak kötelező a megjelenés.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
A nagy magyar-lengyel ünnepléssel kapcsolatban, tudom megkérdezném a nagy ünneplő lengyeleket, minek örülnek oly nagyon? Talán annak, hogy a 3 metró felújítása kapcsán a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk megakadályozta, hogy korszerű lengyel, nem a lengyeleknél külföldi cégek -Volvo, MAN - által gyártott, Solaris buszokat a megnyert tender ellenére, megvegyük. Még érthető lenne, ha a magyar buszok gyártásába öntött pénzeknek eredményeként a pótlóbuszok új, korszerű magyar buszok lennének, de tudomásom szerint a pénz elköltésén kívül egy darab busz sem készült. Persze ez a téma is megérne egy misét, mert hatalmas pénzek tűntek el és a következmény nulla. Ezzel most ne rontsuk az ünnepség levegőjét, belerondítanak abba mások.
verőce21
"Polak, Węgier, dwa bratanki / I do szabli, i do szklanki / Oba zuchy, oba żwawi / Niech im Pan Bóg błogosławi."
Kookas
@lusta: de lehet hogy annak ahogy ki állt orbán mellettük az izraeli balhé idején. ennyit erről a lengyel geciről!
36
"előzenekar" a jó nénikétek!
Meglátszik a színvonal.
kereső
@lusta: attól még ez nem lengyel ünnep, ahogy azt a miniszterelnök előadta. Magyarország nemzeti !!!ünnepe.De 2019 március 15.-e már nem az.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.