Weber kedd délután tartott sajtótájékoztatóján elmondta, "konstruktív légkörben" tárgyalt Orbán Viktorral, de "nem mindegyik problémát" oldották meg – írta meg az Index.

Weber sajtótájékoztatón mondta el, miről tárgyalt ma Orbánnal a Karmelita kolostorban – videó

Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét 2019. március 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Kedd reggel érkezett Budapestre Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje, az EP-képviselőcsoport vezetője, hogy személyesen tárgyaljon Orbán Viktorral a Fidesz és pártcsaládja közti politikai konfliktusról.

Nagyon sok kérdésről sikerült beszélnünk konstruktív légkörben. A problémák közül azonban nem sikerült mindre megoldást találni

– mondta Manfred Weber néppárti frakcióvezető és csúcsjelölt az Orbán Viktorral folytatott tárgyalása után rövid sajtótájékoztatóján.

Weber leszögezte, hogy az Európai Néppártban vannak olyan alapvető értékek, amelyeket minden pártnak tiszteletben kell tartania, így a Fidesznek is. Ezek az értékek nem képezhetik vita, vagy tárgyalás alapját.

Weber ezután megismételte a három kritériumot, amelyet már korábban szabott Orbánnak.

Ha Orbán Viktor ezeket teljesíti, akkor nem piszkálja az EPP a Fidesz tagságát.

Orbán Viktor eddig nem nyilatkozott kettejük találkozójáról.

Forrás: Index, 24.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Volt egyáltalán olyan, amiben megegyeztek? Vagy mégis kellenek a fidesz szavazatok, ezért aztán csak kenegették a sz@rt, ahelyett, hogy eltakarították volna.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Volt egyáltalán olyan, amiben megegyeztek? Vagy mégis kellenek a fidesz szavazatok, ezért aztán csak kenegették a sz@rt, ahelyett, hogy eltakarították volna.
bencemacska
@durbincs: ma, 16:17
Én nem vitatom a szellemi képességeidet. Meséld el, mit mondott Weber, miben egyeztek meg és miben maradt meg az ellentét?
Én nem értettem meg, és nem tudtam a tolmács szavaiból sem kihámozni!
Eladott Ország
Azért a mi drága Weber urunk mindent is megtesz azért, hogy még annyira se lehessen komolyan venni az ő személyét és csúcsjelöltségét, mint tegnapelőtt. Én nem bánom, csukják be az ajtót, zárják ki a sajtót és kényeztessék egymást politikailag mister Orbánnal, biztos jó lesz. Valakinek biztosan. Lehet, hogy nem pont mi leszünk azok. Nem mellesleg tényleg rossz nézni ahogy az európai intézmények vezetői, az európai politikusok rohannak az események után, nyilatkozgatnak baromságokat és az atyaúristennek nem értik, hogy ki a másik fél, akit ők győzködni próbálnak.
Miközben Angela Merkel kancellár arról filozófál, hogy Európai Néppárt értékeiről szól a Fidesz EPP-tagsága, Weber úr majd jól elbeszélget Orbánnal az ultimátumról és azután levonják ők ott a Néppártban a konzekvenciát, a Bild tudni véli, hogy a CDU vezetője, Annegret Kramp-Karrenbauer, Manfred Weber, a Néppárt csúcsjelöltje, Sebastian Kurz osztrák kancellár és Marcus Söder a CSU vezetője szeretnének felállítani egy vizsgálóbizottságot az EPP-n belül, amely elemzi a Magyarországon kialakult helyzetet. Ettől a lépéstől a Bild szerint azt is remélik ezek a drága politikusok, hogy elkerülhetik a Fidesz kizárását. Megértettek ezek bármiből bármit? Tisztában vannak azzal, hogy mekkora szarban vannak? A nagy büdös lófaszt.
tudode
Ahhoz képest, hogy az EU, ill. EPP nem NEVELHETETLEN vásott kölkök bölcsődéje, de furcsa egybeesés az, hogy KEZD két BÁRSONY HOKEDLI között lavírozni a KIVÉNHEDT despota, mivel
.
---- Európai Parlament: Oroszország többé nem tekinthető stratégiai partnernek
.
444.hu/2019/03/12/europai-parlament-oroszorszag-tobbe-nem-tekintheto-strategiai-partnernek
.
Vlagyimir egy, két bűntő IZÉÉRT több, mint valószínű köszönettel TARTOZIK Viktorovicsnak is!
Nessy
Ahogy régen mondták: Elvtársi, baráti légkörben folytak a tárgyalások.
Hogy pontosan miről és milyen eredménnyel, azt akkoriban sem kötötték az orrunkra!
bencemacska
@Nessy: ma, 17:05
Az a lényeg, hogy a sajtótájékoztatótól nem lettünk okosabbak.
Túlértékeltük Webert is.
dodóka
Két semmirekellő faszkalap, ha találkozik...
Nessy
@bencemacska: Humanum errare... mondá a humán műveltségű sünmalac!
zildikó
Diplomácia, fiúk! Diplomácia!
Várjátok ki a végét!
Lepényleső
Egyel több akit simán palira vett? Megetette a németet,mint egy karonülő gyermeket?
libellle
@Lepényleső: na Weber azert nem olyan együgyü, de weber a CSU politikusa és ezert hülye. Persze, hogy még véletlenül sem fogom öt és pártját választani.
kereső
@libellle: azért a CEU-s diákok feltették a kérdést: „melyek a Néppárt értékei, és hol áll most éppen?
Lepényleső
@kereső: A párt értékei a zsebben? S most úgy áll,hogy fekszik éppen?
Eladott Ország
A sok probléma közül a legfontosabb, hogy a bűnöző cigány és bandája, kiépítette a diktatúrát, az egypártrendszert, kinyírta a hatalmi ágak egyensúlyát...stb. erről egy árva szó nem hangzott el, csak a plakátragasztásról és a bocsánatkérésről. Úgy röhejes az egész ahogy van,a beteg jól van, csak a nyaka véres.
kereső
@Lepényleső: március 20-ig majd még kiderül, hogy áll-e,vagy fekszik.Szerintem inkább fekszik.Nagy úr ám a BMW!!!-még a CEU-t is megtámogatná "anyagilag"- uramatyám, mintha a CEU-nak anyagi problémái lennének? Soros Nyilt Társadalom alapitványa tartja fenn.Soros nem engedné, hogy anyagi gondokkal küszködjön az általa létrehozott egyetem.
evacica
De minek? Orbán képtelen kompromisszumokra, így tárgyalásra is! N álla csak egy" hazugság" van az övé !Weber fölöslegesen fáradozik ez az ember tárgyalásképtelen!
libellle
@kereső: Tegnap este nagyon keresett vendég volt Weber. 21:45 Tageshauban szépen elmondta, hogy az egyetemistákkal beszélt ( mert utját állták) Ezenkivül apalakátok levoltak ragasztva, viszont orbán nem gondolta, hogy ö elmegy a CEU- ba és a Zsidónegyedben. Ott viszont több száz palakátot látott. A Journalistin aki a Tageschaut vezet már évek óta feltett neki több kényelmetlen kérdést. Többek között, hogy miben maradtak mennyire volt konstruktiv a megbeszéles. A válasza az volt, hogy na ja, ezenkivül ö orbánnak teljesen érthetöen elmondta, hogy mit vár el tölle az EU. Amennyiben nem akkor ellehet menni. Volt az a kérdés is, hogy most majd meghátrál az EVP mert spezielle választási megeröszakolás eredményeként Ungarn 12 képviselövel van jelen az EVP-ben. Weber erre azt a váalszt adta, hogy mindezek ellenére jelentéktelen, mert definitiv nem a fideszen mulik ugy az ö választása mint az EVP stabilitása az EU-ban. orbán ezt csupán beképzeli. Ezenkivül lehetetlen olyan pártal egy csapatban lenni aki a gyülöletet helyezi elönyben. Nos ebböl csak annyit, hogy természetesen itt is tud mindenki mindent amennyiben akar. A politika viszont absolut van informálva.
kereső
@libellle: Erre szoktam mondani " hiszem,ha látom!!". Mert a szavak ideje lejárt. A szép szavaké méginkább- tudod, azoknak is van amortizációja. És most úgy áll a dolog, hogy az amortizáció erőteljes,és képes a nullához konvergálni.És akkor jön a kérdés van-e hitele!! európa parlamentjében és az EB elnöki székében egy nullághoz konvergált pártcsalád jelöltjének-és a mögötte állóknak?
libellle
@kereső: Na az én Favoritom definitiv nem Weber és nem az EVP. Teljesen mást választok
kereső
@libellle: én se fideszt!Teljesen mást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.