Európában a magyarok teljesítményét is ugyanúgy kell értékelni az élet minden területén, ahogy más nyugat-európai emberekét – emelte ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára az állami kitüntetések átadása alkalmából rendezett szerdai budapesti ünnepségen.

Rétvári: a magyarok teljesítménye ugyanolyan értékes, mint bármely más nyugat-európaié
Fotó: Kovács Attila/MTI

Rétvári Bence a Magyar Arany Érdemkereszt, a Magyar Ezüst Érdemkereszt és a Magyar Bronz Érdemkereszt elismerések átadásán rámutatott: a közösségnek, a nemzetnek és a kormánynak egyaránt fontos, hogy a most díjazottak teljesítményét a világon mindenütt hasonlóképpen elismerjék.

Ahhoz azonban, hogy a magyar emberek munkáját ugyanúgy értékeljék, és a tudomány, a sport vagy az élet más területén nyújtott teljesítményük mindenki szemében egyenértékű legyen, még sok a teendő

- mondta az államtitkár.

Hozzátette: mintha arra kárhoztatták volna a közép-európai országokat, hogy végrehajthatják, amit mások kigondoltak. Véleménye szerint szükség van arra, hogy

egyenlő félként tekintsenek ránk, és a magyarok teljesítményét is ugyanúgy értékeljék, mint más nyugat-európai országok polgáraiét.

Hangsúlyozta: 1848-49-ben nagyon sok ember volt, aki a saját szabadságáért és a nemzet függetlenségéért kész volt akár az életét is feláldozni. Két évtizedre volt szükség, hogy 1867-ben, a kiegye

zéskor, a magyar embereket, érdekeiket, méltóságát, teljesítményét, jogát ugyanúgy értékeljék, mint az osztrákokét, vagy más birodalmi tartományban élőkét.

Amire a Habsburgok rájöttek 1867-ben, itt lenne az ideje, hogy Európában sokan rájöjjenek 2019-ben: arra, hogy a Lajtától keletre élők történelme, művészete ugyanolyan értékes, és a szavukat is ugyanúgy figyelembe kell venni.

Rétvári Bence szerint ha az életben valaki előre akar lépni, változtatni akar, vállalnia kell a kihívásokat, az esetleges konfliktusokat, és erőfeszítéseket kell tennie.

Hozzátette: ma olyan embereket ünnepelnek, akik megváltoztatták valamilyen területen a környezetüket. Akik nemcsak beletörődni akartak abba, hogy az életüket mások alakítják, hanem saját közösségük és a nemzet jövőjét valamiféleképpen befolyásolni akarták. A díjazottaknak nemcsak a saját jövőjük megalapozása, a sikerük volt a fontos, hanem kisebb-nagyobb közösségüké is, mások életét is szerették volna egészségesebbé, teljesebbé, boldogabbá tenni.

Az államtitkár kiemelte: a díjakkal egyrészt azt ismerik el, amit a díjazottak az elmúlt években letettek az asztalra, a kitüntetés ugyanakkor egyfajta példaként állítást is jelent. Azt szeretnék, ha sok magyar fiatal – aki esetleg ma még nem tudja mit szeretne csinálni – példát merítene a kitüntettek teljesítményéből.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
Ahogy elnézem az egy ledolgozott órára jutó GDP-t nem áll össze bennem ez a Rétvári maszatolás. A nyugat-európaiak fényévnyire vannak előttünk.
Eladott Ország
Minek elégedetlenkedne valaki? Végülis kap egy fél disznót! Mészáros Lőrinc ugyanis azokat az állami milliárdokat dézsmálja meg, amit minden magyar adója befizetésével a közösbe rakott. Az ország gázszerelőjének nincs egyetlen olyan forintja sem, amiért ő maga dolgozott volna meg, ezért ez a kialakult helyzet olyan, mintha annak örülnénk önfeledten, hogy egy zsebtolvaj a tőlünk ellopott pénzből másnapra visszatérve egy szál virággal lepne meg bennünket.Képtelen vagyok megérteni, hogy ez miért alakult így az elmúlt évtizedek során. Mi kellett ahhoz, hogy ilyen megalkuvó néppé váljunk, amelynek egy zsák kruplival, 10 kg liszttel, vagy egy fél disznóval be lehet fogni a száját?
Igaz volt ez 1848-ban és sajnos igaz ma is. Sokszor elmondták már sok helyen, de most itt is tökéletesen igaz, Orbán uralkodásához pontosan ez ilyen emberekre van szükség. A gerinctelenség, megalkuvás és szolgalelkűség elengedhetetlen ahhoz, hogy egy modernkori diktátor azt tehessen meg az ország állampolgáraival, amit csak akar. Mészáros Lőrinc csak egy tünete ennek a nemzeti betegségnek, amely már évszázadok óta sújt bennünket és úgy tűnik nem találjuk rá az ellenszert. Márpedig ahhoz, hogy idehaza is egyszer végre kialakuljon egy valós demokrácia, elengedhetetlen, hogy a társadalom is gerincet növesszen végre és kiálljon a saját jogaiért. Ezek nélkül soha nem lesz ebből az országból egy élhető, európai nemzet. Egy ember volt összesen, aki azt mondta, hogy ő márpedig nem veszi át a féldisznót. Csupán egyetlen embernek volt gerince azt mondani, hogy márpedig az anyátok picsáját, azt. Nem is kell nagyon más annak megértéshez, hogy mégis miért tart ott ma ez az ország. Miért nézzük tétlenül, ahogy Mészárosok és Tiborczok lopják el a közvagyont minden gond nélkül? Ennek a felfogásnak a megváltozása nélkül szinte teljesen mindegy, hogy elzavarjuk-e végre Orbán Viktort vagy sem, ugyanis egy ilyen társadalom újabb Kádárokat és Orbánokat fog kitermelni egészen az idők végezetéig. Ezt akarjuk tényleg?
Nessy
Álomtitkár NERtárs! Épp az a probléma, hogy "ugyanúgy értékelnek" bennünket, mint bárki mást, ezért kullogunk a sorvégén, illetve negatív esetben vagyunk a listavezetők!
Amiben eddig esetleg jók voltunk, azt is roham munkában teszi tönkre pártunk és kormányunk.
Méltóság, tisztelet? Azt kiérdemelni kell, nem vásárolható meg .
Csak a látszatát, míg tart a pénz.
Eladott Ország
Én ezt úgy "imádom", hogy az adófizetők pénzéből jól megfizetett, semmihez is értő NERtársak megmondják a tutit minden szinten. Tegnap Rétvári NERtárs még a felsőoktatásunk sikereiről szónokolt nagy hévvel, mármint, hogy mennyi tudásszomjas fiatal jön hazánkba tanulni és ez mekkora siker. Ma már ugyanez a NERtárs a magyarok teljesítményét is ugyanúgy értékeljék, mint más nyugat-európai országok polgáraiét témájában osztja az észt. Vajon holnap a peteérés és a megtermékenyítés legjobb időpontja lesz a soros közlendő? Esetleg az elhunyt családtagjaink saját kezű temetésének közgazdasági haszna? Persze lehet megint csak úgy tenni, mintha minden a legnagyobb rendben lenne és lehet hinni Rétvári hazugságainak, ha úgy könnyebb. Ha könnyebb egy párhuzamos valóság elfogadásával igazolni, hogy aki 2018-ban a Fidesz-KDNP nevű képződményre szavazott, az nem hibázott. Minden mesét el lehet hinni, attól azonban nem változik az a tény, hogy gyermekeink és unokáink jövőjének rendszerszerű lerombolásához asszisztál minden negyedik évben az, aki erre a nemzetinek csúfolt bandára szavaz. Mégegyszer mondom: ez mindenkinek állampolgári joga, mint ahogy hülyének lenni is az. Én csak a felnövekvő nemzedékeket sajnálom, ők ugyanis nem tehetnek arról, hogy magyarok millió képtelenek voltak arra, hogy különbséget tegyenek a kormány hazug propagandája és a valóság között.
vacsi
Akkor ugyanúgy kellene fizetni őket, és ugyanolyan nyugdíjakat kellene adni! Különben az egész valóban csak "maszatolás"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.