Március 15. a nemzeti egység ígérete, arra emlékeztet, hogy "a hétköznapi könyöklés és a hétköznapi szócsaták fölött legyen egy közös cél, egy nemzeti, amely összetart bennünket" – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, a Múzeumkertben rendezett márciusi 15-i ünnepségen.

Az oly sokféle magyart, a milliónyi irányba húzó vágyakat ma is átkarolja az a közös akarat, hogy Magyarországon egy szabad nemzet élhessen a saját független államában

- mondta a kormányfő.

Úgy fogalmazott:

1848 óta az idő már eldöntötte, mi igaz, és mi nem az, "kiszórta, ami könnyűnek találtatott, és a rostán csak az igazság maradt fenn.

Az igazság az, hogy a magyaroknak joguk van a saját hazájukhoz, joguk van a saját magyar életükhöz, ahogyan a kedvük szerint való".

Nem volt, nincs és nem lesz mégoly erős és agyafúrt birodalom sem, amely ezen változtatni tudna

- tette hozzá.

Orbán Viktor szerint hiába torkolltak a magyar szabadságharcok rendre újabb megszállásokba, "valójában sohasem győztek le bennünket": "itt, a birodalmak árnyékában, a civilizációk útkereszteződésében a haza megmaradásáért, a nemzet megtartásáért és a keresztény kultúráért vívott háborúkat mi végül mindig megnyertük".

Voltunk, vagyunk és leszünk. A magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez. És így lesz újra és újra, amíg világ a világ. Ez a legnagyobb diadal, amit egy magunkfajta európai nemzet arathat a birodalmak felett

- mondta a miniszterelnök.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
@Pegero: jövőre majd oda is hoznak lengyeleket és kivezénylik az iskolákat!!!
Jozefina
"a rostán csak az igazság maradt fenn" elég ferde állítás. Általában az átrostált anyagból a szemét marad a rostában és ami átment rajta az hasznosítható!!!
Jozefina
@Pegero: kösz, hogy kldtél magadról képet :)
Madácsi Pali
A megállapitás csak részben igaz, a rendszerére az idézet i-nélkül 100%-osan, ami igy hanzana "a rostán csak a gazság mardt fenn".
Nessy
Legalább a nejét megkérdezhette volna akár O.V. akár a beszédírója, akkor nem mondott volna ilyen orbitális butaságot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.