Nem tud tovább asszisztálni ahhoz, ahogy megváltoztatják a szakmai jelöltek névsorát. Lemondott a Munkácsy-díj bizottság egyik tagja, Krajcsovics Éva festőművész - mindezt lényegre törő, velős levélben indokolta meg Kásler Miklósnak, az EMMI miniszterének. Krajcsovics azt írja, hogy nem tud tovább asszisztálni ahhoz, hogy milyen mértékben és egyes esetekben a szakmai szempontokat mellőzve változtatták meg a jelöltek névsorát. Tizennégy művésznek akartak díjat adni, és a mi listánkról hét nevet kivettek, hetet pedig betettek. Volt köztük egy, amelyik még a felterjesztettek között sem szerepelt. Négy olyan díjazott van, aki a bizottságtól nem kapott szavazatot, egyébként róluk meg kell jegyeznem, hogy nem szakmai jelöltek voltak.

(Forrás: hvg.hu, Horizont által)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Akik próbálnak valamennyire SZAKMAILAG a NER áradó szutykos szennyvízzel elárasztott felületén fennmaradni se tudnak sokáig kitartani. Legyilkolnak mindenkit vagy így vagy úgy. Siralmas!
"minden évben változtattak 1-2 nevet az általunk javasoltak listáján, én pedig minden évben megfogadtam, ha ez túlmegy egy határon, akkor lemondok. Most jött el ez a pillanat. Úgy éreztem, nem kapok levegőt, megfulladok, ha ezt most nem mondom el. "
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@Horizont: Hát, aki a kilencedik évben is még azt hiszi, hogy ezekben van egy szemernyi tisztesség is, nem tudom csodáljam vagy hülyének tartsam azt az embert.
Horizont
@simmering73: Mondjuk ebben van valami. De itt konkrétan erről a pozícióról van szó amit 2017 óta csinál. Lehet nem is politizál. Na jó...vannak még optimisták , ez van !
papa.49
Gratulálok a hölgynek ismeretlenül is ÍGY KELL CSINÁLNI ha az ember holnap is a tükörbe akar nézni !!!
A díjazottak közé besuszterolt pártkatonák miatt lesz pár aki vissza is fogja adni a díjat ...
Commenter
@papa.49: ez nem történt meg a Jászai és Kossuth díjak esetében, senki sem adta vissza tiltakozásul a kitüntetést, annak ellenére, hogy módszeresen sorvasztják el az oktatásügyet, a kultúrát, a fővárosi és vidéki színházak élén az embereik ülnek stb.
Vásárhelyi Mária írta, hogy egyetlen olyan embert nem talált az idén kitüntetettek között, aki (szerinte) valóban jelentős értéket tett volna le az asztalra. Törőcsik Mari kivétel, persze, róla talán elfelejtkezett Vásárhelyi Mária.
papa.49
@Commenter: Mivel a Törőcsik már 2 Kossuth díjat is kapott találhattak volna másik színészt is aki megérdemelné, de ugye a nevezett nem titkoltan beállt a politikába tehát evidens hogy vele jópofizik a csutitetű !!!
Commenter
@papa.49: Az egész megrendezett volt sajnos, a virágcsokor, az ablakon bekukkantás és persze minden azonnal felkerült a FB-ra. Tegnap is azt éreztem, hogy kihasználják a művésznőt. Sajnálom, hogy Törőcsik Mari talán kora és gyenge egészségi állapota miatt asszisztált ehhez,azt meg mindenki döntse el maga hogy ez érinti-e a valóban értékes Törőcsik életművet. Nyilván adhatták volna másnak is a díjat, de lehet hogy ő nem fogadta volna már eleve el.
Egyébként nem is kellenek a bizottságok sem már a díjak odaítéléséhez, a Táncsics díj kitüntetettjeit is felülbírálta a csuti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.