Nem tud tovább asszisztálni ahhoz, ahogy megváltoztatják a szakmai jelöltek névsorát. Lemondott a Munkácsy-díj bizottság egyik tagja, Krajcsovics Éva festőművész - mindezt lényegre törő, velős levélben indokolta meg Kásler Miklósnak, az EMMI miniszterének. Krajcsovics azt írja, hogy nem tud tovább asszisztálni ahhoz, hogy milyen mértékben és egyes esetekben a szakmai szempontokat mellőzve változtatták meg a jelöltek névsorát. Tizennégy művésznek akartak díjat adni, és a mi listánkról hét nevet kivettek, hetet pedig betettek. Volt köztük egy, amelyik még a felterjesztettek között sem szerepelt. Négy olyan díjazott van, aki a bizottságtól nem kapott szavazatot, egyébként róluk meg kell jegyeznem, hogy nem szakmai jelöltek voltak.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
nem kell ide "szakmai javaslat"! Pártunk és kormányunk annak adja a díjakat, akik lojálisabbak! Hogy ezzel a díjak értéke elvész? Apró részlet kérdés számukra!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
nem kell ide "szakmai javaslat"! Pártunk és kormányunk annak adja a díjakat, akik lojálisabbak! Hogy ezzel a díjak értéke elvész? Apró részlet kérdés számukra!
simmering73
Nem bírta gyomorral. Miért, mire számított? Hogy ezt tisztességesen fogják csinálni?
simmering73
@Horizont: Hát, aki a kilencedik évben is még azt hiszi, hogy ezekben van egy szemernyi tisztesség is, nem tudom csodáljam vagy hülyének tartsam azt az embert.
papa.49
Gratulálok a hölgynek ismeretlenül is ÍGY KELL CSINÁLNI ha az ember holnap is a tükörbe akar nézni !!!
A díjazottak közé besuszterolt pártkatonák miatt lesz pár aki vissza is fogja adni a díjat ...
Commenter
@papa.49: ez nem történt meg a Jászai és Kossuth díjak esetében, senki sem adta vissza tiltakozásul a kitüntetést, annak ellenére, hogy módszeresen sorvasztják el az oktatásügyet, a kultúrát, a fővárosi és vidéki színházak élén az embereik ülnek stb.
Vásárhelyi Mária írta, hogy egyetlen olyan embert nem talált az idén kitüntetettek között, aki (szerinte) valóban jelentős értéket tett volna le az asztalra. Törőcsik Mari kivétel, persze, róla talán elfelejtkezett Vásárhelyi Mária.
papa.49
@Commenter: Mivel a Törőcsik már 2 Kossuth díjat is kapott találhattak volna másik színészt is aki megérdemelné, de ugye a nevezett nem titkoltan beállt a politikába tehát evidens hogy vele jópofizik a csutitetű !!!
Commenter
@papa.49: Az egész megrendezett volt sajnos, a virágcsokor, az ablakon bekukkantás és persze minden azonnal felkerült a FB-ra. Tegnap is azt éreztem, hogy kihasználják a művésznőt. Sajnálom, hogy Törőcsik Mari talán kora és gyenge egészségi állapota miatt asszisztált ehhez,azt meg mindenki döntse el maga hogy ez érinti-e a valóban értékes Törőcsik életművet. Nyilván adhatták volna másnak is a díjat, de lehet hogy ő nem fogadta volna már eleve el.
Egyébként nem is kellenek a bizottságok sem már a díjak odaítéléséhez, a Táncsics díj kitüntetettjeit is felülbírálta a csuti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.