Tállai jól megmondta Brüsszelnek a Magyar Nemzet (ex-Magyar Idők) hasábjain.

Tavalyhoz képest negyedével emelkedett az első két hónapban az újonnan megkötött babakötvények állománya, a kötvények biztonságos formában garantálják a hozzájárulást a családok fiatalabb tagjainak anyagi lehetőségeihez; a kormány a migráció finanszírozása helyett a gyermekvállalást támogatja – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Tállai András: a bevándorlás támogatása helyett az állam a családokat segíti

Fotó: Facebook/Tállai András

A lap hétfői számában közölte, a Pénzügyminisztérium adatai szerint januárban nagyjából 3500 kincstári Start-értékpapírszámlát nyitottak meg a jogosultak, és februárban is megközelítette a 3400-at az új kötések száma.

Tállai András hozzátette, a statisztika nagy emelkedést mutat, az első két hónap értékei 29 százalékkal haladják meg az egy évvel korábbi számokat. Megjegyezte: a babakötvény-tulajdonosok számának látványos emelkedése már tavaly elkezdődött, hiszen októberben is túllépte a háromezret az új számlanyitások száma.

Mindebből arra lehet következtetni, hogy idén rekordot dönthet a babakötvények állománya – vélekedett az államtitkár, aki elmondta: az idei új belépőkkel együtt február végén 178 ezer gyermeknek kamatozott babakötvényben a pénze, az együttes summa túllépte a hatvanmilliárd forintot.

A babakötvény az egyik olyan konstrukció, amellyel az állam a fiatalok boldogulását, felnőtt életük elkezdését szeretné megkönnyíteni – mondta összegzésképpen Tállai András, arra utalva, hogy a babakötvényben lévő megtakarításhoz a fiatal a nagykorúvá válásakor, a 18. életéve betöltése után juthat hozzá.

(MTI)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Gondolom a Fidesz nagy családját érti ez alatt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Azért ez a kép már szellemi környezetszennyezés.
kereső
Igen ,igy!!!:

A Magyar Nemzeti Bank visszavonta az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tevékenységi engedélyét, és elrendelte a végelszámolását. A bank Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a tulajdonában áll, s mint ilyen a család házibankjaként működött. A MI PÉNZÜNKBŐL !!!
Kik kaptak hitelt?
1. Az egyik Matolcsy gyerek 90 milliót luxusvilla-vásárlásra.
2. A másik az NHB pénzéből vehetett magának bútorgyárat.
3. Matolcsy Ádám 280 milliós hitellel egy másik villát vett, amiben Matolcsy György jegybankelnök lakik a feleségével.
4. Matolcsy gyerek vette meg a Balaton Bútor gyárat 405.2 millió forintos hitellel
5. Szempont Consulting Kft. - Matolcsy érdekeltség - 400 millió forintot kapott.
6. Klíma és Hűtéstechnológia Kft. - szintén családon belül - 400 millió forint.
7. Száraz István Matolcsy Ádám jóbarátjához kötődő cégek 1 milliárd 300 milliót kaptak. Így került az Origo Matolcsy Ádámhoz, aki nem sokkal később felajánlotta azt a kormányzati médiaholdingnak.
8. Szemerey Tamás más rokonainak cégei sem maradtak ki, 1,2 milliárd forint hitelt kaptak.
Miből?
A Matolcsy György-féle PALLAS alapítványok, 2015 elejétől 30-40 milliárd forint körüli összeget tartottak itt olyan betétben és állampapírban, ami után jóval alacsonyabb kamatot kaptak, mint a jegybanki alapkamat.
S még egy pikáns fordulat: Matolcsy Ádám két héttel a felügyeleti biztos érkezése előtt nyitott új számlákat egy másik banknál.
Ez van, ha nem a jövedelmezőség, a normál banki szempontok szerint oszt hitelt egy bank, hanem rokoni szálak vagy politikai táborhoz tartozás játszik szerepet. Akkor az lesz, hogy az adófizetők fogják állni a cechet.
Bizony-bizony kedves olvasók - TI IS. Ők meg jót röhögnek, miközben ez a világ minden országában NETTO BŰNCSELEKMÉNYEK SORA. /Juszt László/
fideszes gyökér
A letelepedési kötvényekből nem is jutott ennek a féldisznónak!
Nem is csodálkozom, hogy egy ekkora balfasz inkább a propagandát tolja.

Tudod mikor ad neked a Rogán a lopott lóvéból, Tállaikám...
dr. prédikátor
Ahogy megláttam nagytotálba ezt a részeges disznót rögtön hánynom kellett!!!
csak úgy....
lassan a tokádat köne támogatni,bandi! látszik rajta az liberális koleszterin! kaftányt a hájadra,turbánt a buksidra és kész is van a gyomor basa...
namihami
Huhhh. Persze nem a fotó tehet róla. A fényképezőgép hozott anyagból dolgozik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. July 6., 19:50
Halálra gázolt egy embert a Tokaj InterCity
Nagyvilág - 2020. July 6., 14:33
Agyonlőttek egy 11 éves kisfiút