Az Eurostat nemrég frissítette a 2017-es adatokkal a költségvetési kiadásokat részletező statisztikáját, mely alapján a magyar állam megtartotta csúcstartó szerepét a sport- és egyházfinanszírozást illetően, ráadásul 2017-ben az előnyt is sikerült növelni. A magyar kormány a költségvetésból a GDP 3,5 százalékának megfelelő összeget költött el ugyanis sport- és egyházfinanszírozásra 2017-ben, a korábbi 3,3 százalék után. Vagyis a GDP 2017-es értékéből kiindulva nominálisan ez 1342 milliárd forintot jelent a korábbi 1170 milliárd után. Egy év alatt 172 milliárddal több közpénzt fordított a magyar állam sportra és az egyházakra. Ha kifejezetten a sportra fordított összeget nézzük, annak mértéke a GDP arányában 1,2 százalék volt a korábbi 1,1 után. Nominálisan ez 70 milliárd forintos növekedést jelent, 2017-ben 460 milliárdnyi volt csak a sportköltés.

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
"Van itt pénz, csak ellopják"! ( 2006-os szöveg)!
human
A legszebb az egyházi és sport pénzek kombója.

"Megválaszolta a kérdést a szegedi püspök: miért épít az állami ajándék milliárdokból nyolcezres focistadiont?!"
444.hu/2018/05/26/megvalaszolta-a-kerdest-a-szegedi-puspok-miert-epit-az-allami-ajandek-milliardokbol-nyolcezres-focistadiont
Nessy
Mennyi is kellene az egészségügy rendbetételére? 1000 milliárd!
Na, kedves beteg! Menjen focimeccsre, vagy imádkozzon, ha talál ingyen is nyitva tartó templomot napközben! Rák ellen hatásos a Tíz parancsolat, és nincs mellékhatása sem!
RonaGyuri
+ az adónkból átszármaztatott!!! =))
desiro
Mennyi új és hazai értékü munkahelyet lehetett volna, ennyi pénzből teremteni?
És még jutott volna az EÜ.re, oktatásra, vasút fejlesztésre, az úthálózat felújítására stb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.