Nincs szükség egységre az Európai Unióban a migráció kérdésében – mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szombaton a migrációs konferencián.

Migráció: Orbán államtitkár ellent mondott Orbán miniszterelöknek

Orbán Balázs azt is elmondta: vissza kell szerezni a kontrollt és meg kell védeni a határokat, ehhez pedig négy lépésen keresztül vezet az út: át kell alakítani a jogrendszert, mivel a jelenlegi szabályozás katalizálja az illegális beáramlást, és át kell alakítani a kommunikációs csatornákat is, hogy egységes üzenetben lehessen kifejezni, támogatjuk-e vagy nem az illegális bevándorlást, s ha nem, akkor ezt az üzenetet el kell juttatni az útra kelőkhöz.

Szerinte megfelelő infrastruktúrát kell kiépíteni, hogy a határokon meg lehessen állítani az érkezőket és el lehessen bírálni a kérelmüket, ahogy azt Magyarország is teszi a déli határán, valamint helyben kell segíteni azoknak, akiknek szükségük van rá – sorolta az államtitkár.

Orbán Viktor miniszterelnök a migrációs válság 2015-ös kirobbanása óta az egységes, uniós szintű fellépést sürgeti – egyebek mellett abban, hogy a segítséget nem az EU területén kell megadni a menekülteknek, hanem saját hazájukban. 

"Nem belső leszámolásra, hanem értelmes vitákra, egységre van szükség Európában."

– jelentette ki 2016 őszén a parlamentben a kormányfő.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Szórólapokon el kell nekik terjeszteni,hogy ha Németországba,Franciaországba, Belgiumba,Hollandiába akarnak menni azt csak repülővel, célirányosan tegyék mert a magyar határon nem juthatnak át.
Eladott Ország
Ne tőlem kérdezzék, hogy mire gondolhatott ez a jóember. Orbán Balázs a helyi komédiás?! Miért van az hogy ha ezt az orbán nevű humanoid formájú, ürülékkupacot meglátom, úgy érzem nekifutásból kell pofán vágnom egy öntöttvas szívlapáttal?! A tér-idő meghajlítása sci-fi műfaj. A fidesz alapból tudja ezt.
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--PyN64_sa--/w_1160/6lt8Zm1f1DL45A3sa.gif
A célközönségnek ez is jó, iszák a propagandista szavait.
uploads.disquscdn.com/images/509fa15da6cdb73453497aa05bfa461b0916092315bb5bb944aee57962f2447a.jpg?w=600&h=401
Csizmás Kond
Amit elbasztak azt már visszabaszni nem lehet.
advocat
Csak azt mondja, amit neki mondtak. Persze ezért a pénzért!!!
simmering73
Nomen est omen. Ha valakinak O-val kezdődik a neve az már miért 1G is?
kissé felnőttem
már azt sem tudják mit is kell hazudni? fejjődőképesek sem lesztek és mégis ti hazaárulóztok minket ? ébredjetek fel
egyember
O1G -nek nem lehet ellenmondani. Ő még nem mondott olyant, aminek az ellenkezőjét is ne mondta volna. Szabad a gazda, lehet választani, melyik mondásáról van szó.
Desischado
Összefújja a szemetet a szél. Persze, jó pénzért, pfujj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.