Két, korábban stabil fideszes választókerületben is veszített a párt Püspökladányban, az időközi önkormányzati választáson.

Fontos vidéki bástyát bukott el a Fidesz az időközin
Fotó: Balázs Attila/MTI

Míg 2014-ben mindkét püspökladányi körzetben a Fidesz győzött, az 5-ös körzetben a Fidesz egykori helyi alelnöke és képviselője, Dienes Zoltán a civil egyeseületek támogatását is élvező jobbikos Borsos Lászlóval szemben jócskán alulmaradt. Az egykori önkormányzati képviselő

Borsos a szavazatok 40 százalékát gyűjtötte be.

A 7-es választókerületben a szintén Jobbik és civil támogatással induló független jelölt, Varga Zoltán győzött. Ő a szavazatok 73 százalékát nyerte el. Ebben a körzetben

utolsó helyen végzett a Fidesz jelenlegi püspökladányi alelnöke, Szabó János a szavazatok alig több mint 10 százalékával.

- idézi a hvg.hu a Jobbik közleményét.

A Fidesz a vasárnapi eredményekkel elveszítette a többségét a helyi képviselő-testületben.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Nagyszerű hír :)
Különösen a 190 : 3 után.
Még mondja valaki, hogy Európában nem rühellik a fideszt.
Aki Én
,,Az 5-ös választókerületben Borsos László, a Jobbik korábbi önkormányzati képviselője nyert, a szavazatok több, mint 40%-ával. Borsost a Jobbik mellett két egyesület is támogatta, és többek között a Fidesz egykori helyi alelnöke és képviselője, Dienes Zoltánt is legyőzte.
A 7-es választókerületben a szintén Jobbik és civil támogatással induló független jelölt, Varga Zoltán győzött. Ő a szavazatok 73%-át nyerte el. Ebben a körzetben utolsó helyen végzett a Fidesz jelenlegi püspökladányi alelnöke, Szabó János a szavazatok alig több, mint 10%-ával.
Ezzel a Fidesz elveszítette a többségét a helyi képviselő-testületben."

Ez a 10 % körülbelül tükrözi a valós országos támogatottságot is.
papa.49
@Aki Én: Akkor ezek szerint ez a püspökladányi választás volt, mert az itt szereplő hírből csak pont ez nem derül ki !!!
Hát persze az újságírás mesterség, és nem sokan vannak ebben topon !!!
adrenalink
Na! Akkor akkor volt valami foci győzelem tegnap este, ennek örömére lehet a városban stadiont építeni, oszt győz a fityisz...:-)
human
@justhpeter: Én nem bíznám el magam az ellenzék helyében. Ez időközi választás volt. Azaz ősszel minden kerületben újra választások lesznek. Márpedig akkorra olyan mennyiségű krumpli, tej és tojásosztás lesz amilyet még nem láttunk. Minden mocskos húzást be fog vetni a fidesz, hogy visszaszerezze az időközben másként szavazó kerületeket.
justhpeter
@human: OK. Bízzunk abban a választói racionalitásban, hogy ha most olyanra szavaztak, aki nem osztott krumplit és tojást, de mégis alkalmasnak találták, akkor megtartják ősszel is. A többit meg ehhez kell igazítani. A szavazók fogadják nagy köszönettel a krumpli és tojás hegyeket és szavazzanak az ellenzék egyetlen jelöltjére. Így a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad.
Gauntlet
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Felfüggesztették magukat, na !
Borsodi
Tulajdon képen a fidesz nagyarányú győzelmet mondhat magának,mert akik nem szavaztak azok a fideszesek.Akik meg szavaztak azt hitték a fideszre szavaztak.Tehát tévedés áldozata lett a fidesz.El mondhatják a rádióban,hogy önként átadták a helyüket,a tévében meg azt,hogy Soros bérencei csaltak,vagy hamarább adták a sonkát mint a fidesz.
Eriksson
Túlértékelik a dolgok jelentőségét. Egy fél év se ide, se oda. Valódi kép majd ősszel, addigra rágyúrnak a kormánypártiak.
namihami
@Eriksson: Megint megjön a Cigány-csomag és a Nyugdíjasböbe-zsuga és a buta vidék ismét benarancsozódik.
Amíg a cigánysoron 1kg tészta és 5kg krumpli, hozzá félkiló zsír elég egy lebbencshez vagy krumplistésztàhoz, esetleg egy vasárnapi slambuchoz, addig a vidék és főleg a cigánysor a Fidesz állandó szavazója lesz. El se lehet csábítani, hiszen a Vezér tezsvérei.
Eriksson
@namihami: Könnyen lehet. De az is, hogy nem annyira a vidékiek vannak erre rászorulva. Nekik ott van a szabad ég, a szabad föld, mindig találnak maguknak ennivalót, nem úgy mint a városiak.
A szabad embereknek mindig is meg volt a magához való esze, nem kell ám lenézni őket. Inkább a nagyvárosi az, aki képes eladni magát mindenféle ígéretekért cserébe.

A vezér tezsvérei? Nemcsak az övéké. Nézz utána a családfának.
Aki Én
@Eriksson: 22:44 Ez mitől nem valódi kép? Hogy nem a fidesz nyert?
Áruld már el, hogy tudnak erre még jobban rágyúrni?
Közpénz korlátlanul, nincs vidéki lap, amelyik ne a fidesz kezében lenne...
Senki nem nézi le a vidéki embert. De tény, hogy általában vidéken nagyobb a csóróság, a rászorultság és a tájékozatlanság. A tájékozatlanság elsősorban azért, mert a fidesz 100 %-ban nyomja a propagandát az M1-en és a vidéki lapokban, melynek mindegyike a kezében van. Szerinted ez a pártatlan és objektív tájékoztatás?

4cdn.hu/kraken/image/upload/s--jxbl5ddj--/78sQpRcFFKsevwZIs.jpeg

De mutatom, hátha téged elkerült ez a hír. Esetleg cáfolhatod ha nem így gondolod.

kreativ.hu/cikk/meszaros_kezebe_kerult_a_szabad_fold_is

444.hu/2018/04/07/az-osszes-megyei-lap-ugyanazzal-a-kozponti-orban-interjuval-jelent-meg-a-valasztas-elotti-napon

444.hu/2018/08/21/meszaros-lorinc-felzabalja-a-komplett-videki-lappiacot

index.hu/kultur/media/2017/07/28/andy_vajna_bors_lapcom_konzum_videki_lapok_felvasarlasa/
Eriksson
@Aki Én: Ezek a dolgok nem igazán érdeklik a vidéki népeket. A józan paraszt nem aszerint ítél, hogy mit írnak az újságok, hanem amit a saját bőrén tapasztal.
keptarhely.eu/images/2018/05/21/v00/20180521v00nwjbh5.jpeg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.